Fahrsicherheitstraining en autopech

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Gisteren moest ik al vroeg eruit want ik moest naar de verplichte Fahrsicherheitstraining in Kalwang.
Ik reed even voor 6 uur weg en was om 7.45 daar. Precies op tijd want het begon om 8 uur.
Het begon met wat praten en dan mochten we in eigen auto met een walky talky op de bijrijderstoel gaan rijden. Rond paaltjes en bochten en slippen en je hoorde alleen maar harder ,harder rijden.We gingen ook auto,s ruilen zodat je ook in een andere auto dezelfde dingen kan doen. Onze auto heeft geen ABS en er waren er 3 zonder en de andere hadden met. Degene die zonder hadden reden makkelijk in die met ABS maar die ABS hadden ging het niet makkelijk af in onze auto,s zonder ABS. Het waren allemaal jonge lui uit het Ennstal en we hebben mail en telefoonnummers uitgewisseld.
Het was erg leuk en leerzaam.
we kregen ook een psychologisch gesprek. Ik was om half 5 klaar en ik wilde daar net de rijksweg op rijden toen de auto raar deed met schakelen. Gestopt en de ÖMTC gebeld en mijn ouders gebeld.De OMTC kon het tijdelijk maken maar de auto moet nog naar de garage. er is een bout afgebroken die helemaal doorgeroest was. De monteur vond het een wonder dat de auto de fahrsicherheitstraining overleeft had want het moet allang op knappen hebben gestaan.
half 8 thuis.Half 9 in bed.

p.s
De bijgeplaatste foto's zijn niet van de fahrsicherheitstraining maar van het maturabal! Jannick


Vrijdag 17 oktober
Vanmorgen naar de sportschool en wat inkopen gedaan.
Het is redelijk mooi weer , af en toe wat wolkjes voor de zon. Het heeft hoger wel weer gesneeuwd ik schat tot om zo,n 1700 meter.
We kregen vandaag het Steirischskiteamboekje en nu staan de biatleten er ook in. Jannick staat nu bij het biatlonteam, vorig jaar nog bij de langlauf.Ook Moran Vermeulen zit nu in het Steirischteam bij de langlauf.
Jan en Jannick zijn naar de ÖMTC garage en ik belde net om te vragen of ze al iets wisten. Ze hebben het onderdeel in Haus moeten halen maar daar hadden ze geen tijd om het erin te zetten . Dus ze waren zelf bezig geweest maar het ging niet en nu staan ze weer bij de ÖMTC.

Ze hebben het erin maar bij het openmaken bleken er 2 bouten in te zitten 1 van boven naar beneden en 1 van links naar rechts. En die andere staat ook op knappen dus nu zijn ze weer naar Haus om de andere te halen.

Ik heb vandaag 2 pakjes verstuurd, 1 voor Nina en 1 voor Olivia. Kunnen jullie het me melden als het aan is gekomen??


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Beste Jannick, Wij zijn een familie uit tilburg en zijn erg nieuwsgierig wat er is gebeurd / de huidige situatie is met het panoramhotel op de kulmberg ! Ik las op jouw site dat je daar wel eens bent. Zouden wij in contact met elkaar kunnen komen ? Mvg, Erwin Koks erwinkoks@planet.nl

molenaar.ruesink 2017-07-16 16:34:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.