Weer een stap verder

Oostenrijk, Gröbming

Omdat ik vandaag niets moet toch geen wekker gezet en om 9 uur wakker en opgestaan. Alle ochtend dingen gedaan en nu een rondje nieuws kijken. Helaas allemaal Oscarshit. Op de Oekraine oorlog na geen echt nieuws.
Vandaag had mijn moeder jarig geweest, ze is voor altijd in mijn hart.
Het is opnieuw een prachtige dag maar het einde komt in zicht. Er komt regen aan en dat heeft het land hard nodig helaas dan ook het einde van het mooie warme weer. Er kan zelfs weer sneeuw komen. Het was bijna weg zelfs wij nog steeds een rand sneeuw in de tuin. Maar vanmorgen hadden we geen vorst. WE zouden morgen nog een dag warm en zonnig moeten krijgen.
Het werd hard werken. De kasten die verplaatst moesten worden leeg gemaakt. Dus de puinhoop enorm. In een van de kasten was de oven ingebouwd. Dat gaf het probleem dat we de kast niet zonder oven konden verplaatsen want het is een vast aansluiting. Dus 2 eetkamerstoelen daarop een houten kist van Jan en dan de oven uit de kast daarop. Dan alles langzaam aan verschuiven en net aan genoeg kabel . Dat de kabel genoeg was was ik wel blij mee want anders een elektricien of Mark moeten vragen. Maar het staat . De ovendeur eruit laten halen door Jan en dat lukte en zelf de glazen wanden van elkaar af halen ging. Maar het glas wilde niet schoon worden. Dan bedacht ik mij dat ik speciaal schoonmaakmiddel voor de kachelruit had en zie daarmee ging het eraf. Nu weer een glasheldere deur in de oven. De kasten schoongemaakt en de spullen erin terug. Tussendoor ook nog warm gegeten, bami en nasi uit de vriezer in de magnetron . Dat smaakte best. Ik heb geen handen meer van het poetsen. De ülint onder alle kasten moest ook weg en die dus ook maar schoongemaakt. Je ziet hem niet en dat was te merken zo vuil als die was. Nog geen manier gevonden om die schoon te houden zonder op de vloer te moeten liggen. Daar ben ik ondertussen te oud voor. Dus dat was een mooie gelegenheid dat ding schoon te soppen. Dan kom je dingen in de kasten tegen waarvan je het bestaan niet meer wist of niet wist waar het was en dingen die nergens meer bij horen. Die laatse heb ik gelijk in de vuilnisbak gedaan. Alles was vuil dus maar schoon gemaakt. Er zijn nog wat dingen waarvan ik twijfel bewaren of weggooien maar als ik het weggooi heb ik het vast een keer nodig. Kwam de die vriesman ook nog met de bestelde paasdingen. Dus eerst plaatst gemaakt in de vriezer boven , dat lukte ook nog.
Ondertussen kwart voor 5 en Jan heeft net gestofzuigd en ik het meeste opgeruimd. Genoeg voor vandaag. Helaas laat de pakketdienst ons zitten , geen kast vandaag. De andere kast had ik ook besteld en die zou donderdag moeten komen. Misschien heb ik geluk en komt alles in een keer. Morgen weer een dag voor nu is het genoeg geweest.
Dan toch nog even de vaatwasser leegemaakt en de droger leeg gemaakt. Nu 5 uur en pas de buitendeur dicht gemaakt. Meli was ook de hele dag in de tuin bezig. Ziet er weer net uit. Er zijn in Oostenrijk ook vandaag weer grote waldbranden , ook het leger helpt bij het blussen mee . Ze hebben manschappen gestuurd en blushelicopters. Dus ja regen is zeer welkom ook al zitten we liever in de zon.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.