Sinterklaasfeest in Graz

Oostenrijk, Graz

Sonntag 4.Dezember
Miezerweer en donker. Theresa kwam al vroeg en ze mocht tv kijken, heel gezellig in bed met ons. Dat vraagt ze Oma heb je croissantjes en ik zal eens kijken. Dus croissantjes gebakken en gegeten. Ze ging boos naar beneden want ze wilde luikje 12 open en ik zei nee 4. Zegt ze Mama heeft gezegd 12 en ik Oma zegt 4.Dan ben ik gaan douchen. Jannick was al zijn promoties komen laten zien. Hij heeft de Silbere Verdienstmedaille gekregen , alleen hij de andere hebben het in Brons gekregen. Hij is ook meerdere keren en dan enige dagen en binnen 24 uur met alles ter plaatse.
Dat zijn dus in het vervolg 2 medailles op zijn uniform bij de officiele gelegenheden en hij mag ze ook op zijn brandweer uniform dragen.
Dan heeft hij een flinke bevordering gekregen tot Obersanitätsmeister met de bijbehorende insignes voor op zijn dienstkleding en hij had ook nog de 5000 vrijwilligersuren bij het RK volgemaakt . Zal nu wel enige jaren gaan duren voor er weer eens wat in zit voor hem.
Sabrina doet het goed tot enige tijd voor ze weer medicijnen krijgt dan krijgt ze weer aanvallen. Wat Ingrid tot nu toe niet wist en wat haar moeder haar nu gezegd heeft dat haar Oma en een tante beide epileptie hadden. Dus erfelijke genen dat is geen goed bericht. Maar tja terug draaien kan je het niet meer.
Straks gaan wij met Theresa naar Graz naar het Sinterklaasfeest bij de Steierdutchies.

Ondertussen weer terug, we vertrokken om 12 uur en hebben in Liezen bij de McD hamburgers gehaald die we in de auto hebben opgegeten. Theresa had gevraagd om een hamburger met sla nou wij eten ook altijd de meest eenvoudige ik gewoon en Jan de cheese maar deze waren heel eenvoudig er zat behalve de hamburger niks op wel bij Jan en die doe je er eigenlijk geen plezier mee dus verhuisd naar de burger van mij en Theresa. Zo´n kwart voor 3 kwamen we aan en we konden dus gewoon voor de deur parkeren. Tagtraum is een leuke zaak. Ze hadden heel erg lekkere echte appeltaart, vandaag hadden ze echte snert en heel erg lekkere smoothy. Ik zag het wel zitten en had er eentje met Kurkuma, Kokos, Himbeeren en verder niet precies wat er in zat. Niks voor Jan die zat aan de koffie maar Theresa wilde graag even proberen nou ik mag blij zijn dat ik ook af en toe een slokje mocht. Voor de ramen waren houten leuningen aangebracht en dat vond ze ideaal om haar balletdanspasjes te oefenen. Toen we gingen zingen zong ze uit volle borst mee en ze had het helemaal naar haar zin. Ze mocht ook bij de Sinterklaas komen en ging ok voor hem een liedje zingen. Nadat het afgelopen was gelijk de auto in en naar huis. Theresa viel in slaap maar ineens zei de navi wat en we horen van achteren Theresa het herhalen dus ik zeg hallo ben je weer wakker en ik hoor niets terug , ik kijk en ze sliep gewoon weer. Vlak voor Gröbming naar het Wirtshaus gebeld en een familiepizza besteld dus gelijk afgehaald en door naar huis. De pizza was zo lekker dat ik ze voortaan daar maar ga halen. Waren dus om 20 uur thuis.
Jannick kwam nog even voorbij voor een kop koffie en dan wij daarna aan een biertje. Een geslaagde dag maar wel erg moe.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.