Weer een druk dagje

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om kwart over 6 wakker van de wekker. Eeven mijn ogen open laten worden en snel eruit. Ik naar beneden naar Jannick die ook net was opgestaan. Theresa kwam met haar kleren te voorschijn en Sabrina was al aan het spelen geen idee hoe lang die al wakker was. Jannick was broodjes aan het maken en het trommeltje voor Theresa vullen. Ik zat op de bank bij de kinderen. Er zat bij Theresa geen vaart in. Maar uiteindelijk op tijd klaar om met Opa mee te gaan. Sabrina mocht met mij mee naar boven. Jannick vertrok naar zijn werk. Het is wel fijn dat hij nu tijd heeft met zijn werk om in de morgen voor de kinderen thuis te zijn. Hij heeft het zelfde ritme als wat ik altijd met de kinderen had.
Dan moet ik eerst even het laatste grote nieuws bij ons in de familie kwijt. Erna wordt in Februari opnieuw Oma van Debra,. het wordt een meisje. Dan heeft ze 5 kleinkinderen. Ze gaat mij vast niet meer inhalen maar ze doen hun best.
Ik voelde me enorm brak en ben om 8 terug in bed gegaan geslapen tot half 11 en toen ging het mij beter. Ik had het alleen erg koud. Al die tijd was Sabrina bij Jan aan het zingen met de Alexa. Ze had er boekjes bij te kijken en lezen op haar manier. Nadat ik was opgestaan ontdekte ze ineens dat er tractoren en beesten in de speelgoedkast lagen na alles bekeken te hebben werd het toch de speelcomputer. Jan ging ondertussen weg, eerst naar de apotheek en daarna Theresa van de muziekles afhalen. Ze gaat als ze vroeg uit is op dinsdag gelijk naar de muziekles en als 1x in de 2 weken ze extra lang les heeft pas ergens eind van de middag.
Ze heeft vanmorgen gevraagd of we frietjes eten en ik heb gezegd dat het goed is. Nu dus eerst even wat dingen bij elkaar zoeken. Ik moet in de vrieskist van Jannick nog paashaas schnitzels hebben liggen. Dan nog even kijken wat we er aan groente bij eten.
Jan kwam maar niet terug dus hem gebeld en hij zij geen Theresa en op dat moment ging de deurbel dus ik zeg hem wacht even. En ja hoor Theresa dus ik zeg haar Opa staat bij de muziek school . Dus kwam er UH ik ben aan de schoolkant naar buiten gegaan. Dus dat Jan gezegd en even laten zaten we allemaal aan tafel. Theresa was van streek uit school gekomen. Iemand had in de Jausenpauze met plastik blokken gegooid en ze had er eentje op haar voorhoofd gekregen. Er is geen toezicht in die tijd. De juf had gezegd doe er maar wat koels op en verder niets, Ik zou als leerkracht toch in zijn algemeenheid in de klas zeggen dat dit niet kan. Ook al weet je niet wie er gegooid heeft. Ze heeft een blauwe bult op haar voorhoofd. Ze moest vandaag blokfluiten en ze zei dat de juf had gezegd dat ze toch het boek moet afmaken maar ze wil het niet. Ik denk dat Jannick even moeten bellen.Het eten smaakte ons allemaal. Daarna ging Theresa huiswerk maken maar eerst had ze gevraagd of Matthias komen mocht. Dat mocht en ze heeft gebeld. Maar Maria kon hem niet brengen dus Jan is hem gaan halen. Nadat Theresa haar huiswerk klaar had. Ze had oa een opdracht dat ze met mindmapping een persoonsbeschrijving moest maken. Ze mocht zelf weten wie ze zou nemen en ze had Meli genomen. Dan staat er onder Meli mijn bonus mama. Oeps als Ingrid dat te zien krijgt. Ik moest wel heel erg lachen want ze had bij de kleding Meli in haar gele huispak met Tweety erop getekend.
Dan nog wat ander huiswerk en klaar. Even later kwamen ze met Matthias terug. Nu samen aan het bouwen met uiteraard de Minecraft. Sabrina heeft nu haar Tablet dus ook geen kind meer aan.
Later gingen ze samen naar beneden naar de slaapkamer van Theresa. Meli was koffie komen drinken en ik was later even naar beneden want ik kan misschien aan hout komen. Meli heeft bericht voor mij gemaakt. Danvroeg ze aan mijdenk je dat we ze samen kunnen laten of moet er begeleiding bij, Want bij Ingrid zou dit niet mogen. We moesten beide lachen maar ergens komt er een tijd dat we daar wel over moeten nadenken. Ik denk open spreken en vertrouwen dat is het belangrijkste. Later kwam ik op de kamer en dan liggen ze samen op haar bed praten en lachen. Ik vroeg nog hebben jullie het niet koud. Kijken ze elkaar aan en beide met een grote grijns nee. Er werd gebeld aan de deur dat was Maria die hem kwam halen. Daarvoor had ik al heel veel gelach en zo gehoord. We waren de Pinata zondag vergeten en die was ze nu gaan doen. Mark was er ook en ze had een smartwatch gekregen. Ze hadden geprobeerd om die Pinata kapot te slaan maar dat lukt maar niet. Dus ik was nadat Matthias weg was ook met Theresa mee want ze wilde haar horloge laten zien. Dus ze gingen weer aan de gang en inderdaad het lukte niet. Om de beurt Theresa en Sabrina meppen. Dan kreeg Theresa een gaatje en er viel iets uit en Jannick raapte het snel op. dan weer slaan en dat herhaalde zich en Theresa riep Oma dat is niet eerlijk papa heeft alle snoepjes. Ik zei haar ja dat heb ik altijd oneerlijk gevonden want de jarige die slaat kan niet rapen. Uiteindelijk uit elkaar en alles vloog in het rond. Sabrina luid lachen en graaien. Uiteindelijk kreeg Theresa alle snoepjes en we mochten allemaal wat. Maar we zeiden al Sabrina mag er ook eentje en dan verstevigen die nog extra dan heeft ze weken plezier. Mark wist misschien hout en had gebeld. Die heeft geen beuken meer alleen nog Fichten maar we denken dat het te snel weg brand. Ondertussen ook een ander adres van Danuta en die zou ook nog bij de vader of zo navragen. Maar ik heb nu een reactie van die in Worschach en die heeft hout kan er ook ovenstukken van maken. Dus daar moet Meli morgen even mee bellen.
Ondertussen een verichtje aan Christine of het ook donderdag kan want morgenochtend heb ik Sabrina nog.
Jannick belde want ze moesten met zijn allen (Carmen Heinz mark Meli en Jannick en misschien nog anderen dat weet ik niet)nog wat bij het RK doen. Dus de babyfoon aan.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik hoop dat jullie idd hout kunnen kopen. Hier zijn ook veel oplichters aan het werk: mensen laten betalen voor hout maar niks leveren.

Annemarieke 2022-09-27 22:40:06

Ben ik blij dat ik mijn eigen hout heb.

Marjanne 2022-09-27 23:09:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.