Nieuwe week begonnen

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 8 wakker tot half 9 ontbijt tv en dan de ochtenddingen gedaan. het wordt weer mooi weer dat is meestal als het in de nacht vriest. Het is steeds rondom minus 3 graden. Dat is voor de komende wintersneeuw wel goed dat houdt het beter. Op de berg zal er wel meer vorst zijn .
Ontbijten en koffie gedronken en dan aan de vervelende administratieve rompslomp en nog altijd niet gebeld door Magenta en ik kan dus nog steeds niet naar het buitenland bellen. Dus eerst maar weer proberen via magenta op internet kom je nergens, dan toch weer proberen te bellen en bij de 3e keer in de wachtrij en dan krijg ik de keus of ik terug gebeld wil worden en ja dus. Ondertussen een chat gepost bijmagenta facebook en overal erg lastig doen. Zo waar werd ik toen binnen 10 minuten gebeld en deze jongeman kon gelijk zien dat er een Sperre op zat en hij kon niet zeggen waarom want alles is gewoon betaald en er zijn geen andere aanwijzingen waarom er een Sperre zou moeten zijn. Hij ging het eruit halen en ik moest na een kwartier telefoon uitzetten even laten en dan weer aanmelden en zie na 2 weken vervelend doen was het nu zo geregeld. Geen idee wat ik heb met Magenta want voorheen was het Telering en nooit een probleem. Nu kreeg ik geen rekeningen niet per telefoon niet per mail en ook geen papier wel aanmaningen. Ik kon niet in mijn Magenta maar dat is nu allemaal opgelost. Ik kon op een bepaald moment niet meer gebeld worden maar wel zelf bellen wat zeer ongewpoon is en ze niet weten waarom. Het is nog geen jaar Magenta en al problemen gehad voor minstens 50 jaar. Dan mijn aangekomen pensioen papieren ingevuld want ook dat ging niet over internet ook niet als de dame aan de telefoon van het pensioenfonds het probeerde dus ik moet wachten op de papieren. Liggen klaar om naar de Post te brengen. Ondertussen eind van de morgen en het al spuugzat. Kwam Ingrid snel een bakkie doen en weg was ze weer. Dan ons middageten opgewarmd want we aten vandaag Unox erwtensoep en ik had nog appelmoes van gisteren over dus dat als toetje. Snel klaar en lekker.
De week is weer begonnen. Vanmorgen alleen verder alles gestofd en de rommel opgeruimd. Jan gaat straks de stofzuiger erdoor halen . De vaatwasser is weer klaar dus ook alles weer in de kast en ook al denk je ik doe niet veel gaat het toch wel door. De badkamer is ook weer klaar. De deur staat al de hele morgen open en omdat de zon vol erop staat wordt het niet koud. De zon staat zo laag dat die nu naar binnen valt. Maar het duurt nu nog maar even voor de zon achter de berg verdwijnt en het weer koud en donker is.
Ik kijk terug op een hardstikke gezellig weekend en hopelijk over 2 weken weer want dan moet Ingrid weer werken en komt Jannick weer. Theresa kijkt er dan ook heel erg naar uit. Theresa is helemaal gelukkig nu met nu echt eigen telefoon. Haar Tablett is kapot en nu kijkt ze filmpjes en luistert muziek op de telefoon. Ze is helemaal blij als er een berichtje komt of dat ze Papa zelf kan bellen.
Er stond een stukje van het Museum Gröbming , altijd grappig om dingen over je eigen woonomgeving te ervaren.
Aus der Geschichte des Gröbminger Hausberges dem Stoderzinken.
Das "Verlobungskreuz" in der Kaiserwand.
1897 fand in Gröbming die Primiz des hw. Herrn Johann Gruber statt. Zur Mithilfe des hohen Festes, wurden von Graz einige Priesterstudenten entsandt. Einer der Theologen, Julius Reisp, verlor sein Herz an die Chorsängerin Hermine Mandl, derentwegen er sein Studium abbrach und 1901 heiratete.
Der Vater der Braut, Alois Mandl (1845) ließ, um den Herrgott, dem damit ein künftiger Priester genommen wurde, zu versöhnen, an der Stelle an dem sich das junge Paar das Jawort gaben, das Verlobungskreuz errichten.
1976 wurde das bereits stark verwitterte Kreuz durch Hans Brandner erneuert.
Theresa kwam in de middag en ze wilde de kartonnen schoorsteen opbouwen, Nou is dat waarschijnlijk niet bedoeld om het af te bouwen en weer op te zetten maar er blijft ons niets anders over dan het proberen want we komen niet in Nederland om een nieuwe te kopen. Theresa had al snel door dat ik rood zag en evn later kwam Ingrid binnen kan ik helpen. Jan en ik hadden net een deel in elkaar en met nog 2 handen lukte het. Uiteraard veel plakband gebruikt. Ik denk erover om het na sinterklaas op hardboard te lijmen en dan zo dat we het ook weer in elkaar kunnen zetten. Voorlopig staat dat ding en Theresa helemaal gelukkig. maar ja ik kan met NLziet tv kijken maar het internet is al weer dagen lang slecht en NPO3 wilde niet zonder veel horten en stoten na verschillende mogelijkheden geprobeerd te hebben mijn Handy als mobile hotspot ingezet en kon Theresa probleemloos het Sinterklaasjournaal kijken. Wat een gelukkig en opgewonden kind. Daarna weer naar beneden en hebben we onze rust weer terug. Ik heb laten zien dat ze ook op haar telefoon de spelletjes en alles van het Sinterklaasjournaal te voorschijn kan halen en dat ze dat morgen kan gaan proberen. Ja een moderne Oma ook al gaat het soms met een vloek en een zucht. De Bofrost was langs gekomen en ik heb absoluut geen plaats in de vriezer maar wel wat besteld voor over 3 weken oa een bierbox dat zijn 4 verschillende Beierse bieren en erg lekker en hij zou eind van de middag terug komen zodat ik mijn kersteten kan invullen. Dan eerst even aan Ingrid gevraagd of zij dan met de kinderen op de 24. komt eten dan moet ze een korte dienst werken en begint vroeg. Met Jannick en Melli en dan de kinderen voor de 1. kerstdag dus ook hen even gevraagd of ze wensen hebben. Mijn geplande Jacobsschelpen kunnen niet want Melli is allergisch voor citrusvruchten en schaaldieren. Maar die kan ik dan wel met Ingrid eten. Jannick wil dan graag de biefstuk eten dan eet ik met Ingrid de varkenshaas. Zo stelt zich langzaam aan het kerstmenu samen en kon ik mijn bestelling doorgeven. De biefstuk had ik al in oktober bij Mariette op de Fürstenhof besteld. Je moet zowat na kerst voor de volgende kerst bestellen. De 2e ,3e, en verder kerstdagen maken Jan en ik de resten op.
Dan kwam die Bofrostman en hij zei ik heb als je nu wilt een doos bier voor je (had hij eerst niet vandaar de bestelling) dus die wilde ik graag en heb de doos voor over 3 weken laten staan op de bestelling. We mogen ons wel iets veroorloven. Jan en ik delen altijd een biertje.
De kop van de week is er weer af.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.