Steunzolen

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Donderdag
Vanmorgen samen met Jannick naar Liezen gegaan. Ik moest mijn steunzolen laten aanpassen want ze zaten niet goed en ik moest naar het Finanzamt. Jannick zou recht hebben op kindergeld omdat hij nog naar school gaat , dit hebben we van Elisabeth. Het is werkelijk achterlijk dat we op het gemeentehuis en bij zo,n sociaalmiep geweest zijn en ze overal zeggen dat we nergens recht op hebben. Bij het Finanzamt zeiden ze van wel en we hebben papieren meegekregen. We wisten alleen nooit dat we daar voor bij het Finanzamt moesten zijn. Ondertussen werd Jannick opgebeld door een vrouw die de aanvraag voor Jannick behandeld op een beihilfe die de gemeente Ramsau voor hem gedaan heeft. Ze zei dus: Jaa zo gaat dat in Oostenrijk niet! En Jannick had al zo iets van waar gaat dit over. Zegt ze je hebt geen recht op geld want je bent buitenlander! Waarop Jannick zei van ik woon al 5 jaar in Oostenrijk. Ze zei ook als je ouders jouw huur betalen hebben ze zat geld om de rest ook te betalen. Dat is dus gewoon onbeschoft. Maandag gaan we de andere papieren bij het Finanzamt brengen en we willen daar nog vragen waar we moeten zijn met klachten en we gaan langs dat centrum in Liezen die dat andere verzorgen en willen zwart op wit hebben waarom Jannick wordt afgewezen. Je wordt hier voor alles waar je recht op hebt weg gestuurd als je niet Oostenrijker bent behalve voor de Gis want Jannick heeft nu daarvoor al een deurwaarder aan zijn gat. Wij weigeren het te betalen uit principe en laten het voor komen als ze perse geld willen. Je kan geen geld vragen aan iemand zonder inkomen, terwijl je de aanvraag op tijd hebt gedaan voor vrijstelling en zij het zelf eerst niet verleenden en laten wel maar niet met terug werkende kracht. Als je recht hebt op geld krijg je niets als buitenlander maar als ze geld van je willen ben je ineens geen buitenlander. Ze doen hier echt aan buitenlandertje pesten.
Maandag is er een advocatenspreekuur en ik hoop daar terecht te kunnen het is maar 1x per maand of zo.
We hebben vandaag voor Jannick een nieuw 2 persoonsbed gekocht in de uitverkoop met 2 nachtkastjes erbij van wit metaal en een hemel eraan. Morgen gaat hij beginnen met de rommel op te ruimen en hij gaat de hoogslaper afbreken. Matras en lattenbodem heeft hij van de hoogslaper. En een poosje terug hadden we al nieuwe hoeslakens en zo gekocht.Weet alleen even niet waar ik ze heb opgeborgen. Hij gaat op een wat volwassener stijl over. Hij heeft gelijk een Engelse stationsklok in zwart metaal gekocht en een wit stenen schaakkoning en schaakkoningin om neer te zetten gekocht.
Wij hopen toch op snel een andere woonruimte en dan wil ik mijn eigen zithoek terug want hij vindt hem toch te groot. Dus we moeten even kijken hoe we die zithoek naar onze garage krijgen. Dan kan hij zijn bed neerzetten.
Hij heeft vandaag nieuwe loopschoenen gekocht en is voor een paar Salomon trial gevallen in pijn aan je ogen groen. Maar waterdicht en een profiel waar je hier tenminste mee uit de voeten kan.
Er is nog steeds heel veel wateroverlast en er zijn gebieden waar voor de 3e keer in korte tijd de boel is onder gelopen. Er spoelen huizen van de berg af. Er komen modderstromen van 80 meter breed naar beneden. Er zijn hagelbuien waarbij zoveel valt dat er sneeuwschuivers de wegen vrij moeten maken. Vandaag was het best warm rond de 25 graden maar bewolkt en zonnig. Hier en daar een bui is heel letterlijk want we kwamen gisteren van Vorberg bij ons en daar was het zonnig en bij ons op Kulm een enorme stortbui. Overal staat water en de grond is tot 6 meter diep verzadigd daardoor ontstaan dus bij elke bui problemen want het water wordt niet meer opgenomen. Het weeris wel beter dan het geweest is.
Op de terugweg hebben we het luchtwapen in Salaberg afgegeven bij Resi. Want Waldhuber zit alweer met zijn gat in de zon in Kroatie. Jannick heeft een route genomen buiten de N320 en heeft me veel laten zien want door het vele fietsen weet hij veel mooie wegen.
Jannick is in de avond gaan hardlopen en heeft de Sattelbergronde gelopen. Het weer was zelfs erg mooi en zonnig in de avond.
Onze man uit Quatar is terug gekomen en heeft het kleine appartement vanaf de 14e geboekt tot de 25e want hij wilde langer maar dan is het bij ons al weer bezet. Hij heeft ook een optie genomen voor het grote appartement en 7 personen, misschien al vanaf morgen.
We hanteren nu de prijzen van vorig jaar en leggen er per persoon 5 euro per dag voor de zomerkaart op en dat gaat nog steeds als een trein. Dus het kleine kostte normaal 50 euro per dag en met 3 personen dus 65 euro. Het grote kost 80 euro en met 7 personen 115 euro.
Vanaf de 25e zijn alle appartementen bezet. Geniet nog even van mijn vrijheid.
Jan heeft zo goed en kwaad als het ging een deel van het gras gemaaid. Want ook bij ons staat er water op het grasland. Volgens mij moeten die mollen dus toch kunnen zwemmen die alles omwoelen.

Vrijdag 10 juli
Vandaag vooral veel huishoudelijke zaken gedaan en het grote appartement klaargemaakt. We krijgen misschien gasten maar dat is nog onduidelijk.

Ze belden rond 21.30 dat er inderdaad gasten komen maar dat ze hopeloos verdwaald zijn.
Deze mensen komen uit Quatar en vliegen dan op Duitsland en komen dan met de auto.
Tegen half 12 waren ze er. Ze reden met een gps en die gaf 5 Ramsau’s aan en ze hadden geen idee welke ze moesten hebben. Ze hebben zich wel tig keer verontschuldigd voor de late aankomst. Ze spreken een weinig Engels maar we reden het ermee.

Jannick is vanmiddag naar Bettina gegaan.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.