Volkslauf Ramsau 30 km klassiek

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Zondag 11 januari
Vandaag de grote dag, ik start op de 30 km klassiek in de Volkslanglauf in Ramsau am Dachstein. Ik heb wel wat getraind maar niet echt op de grote afstand. Maar de klassieke wedstrijd is voor mij echt het koningsnummer.
Ik hoop ooit de Vasaloppet te kunnen lopen.Ik ben eigenlijk een jaar te jong om op deze afstand te starten maar via WSV Ramsau is het geen probleem en ik start dus als junior vandaag. Ook al ben ik afgelopen week 18 jaar geworden.WSV Ramsau betaald zelf nog een deel van mijn startgeld wat mij ook niet slecht uitkomt. Het is de 9e Volkslauf van Ramsau en in de eerste was ik gestart op de 10 km als 9 jarige (dat was toen ook al veel te jong) Maar toen was het een onderdeel voor de jeugd in het NK maraton. Ik werd toen Nederlands Kampioen maraton bij de pupillen.
Nu loop ik hem voor de 2e keer maar dan op de 30 km.
Ik heb een goede startpositie en ben goed weg en loop als 4e het stadion uit. Tot ongeveer 15 km liep ik im het totaal klassement als 6e en kwam uiteindelijk als 13e binnen. Ik had niet verwacht dat ik hem zo snel zou lopen, een tijd van ongeveer 1.35.00
en ik bleek als eerste van de junioren te zijn binnen gekomen.
Ik was niet stuk en had een goed gevoel. Ik denk alleen dat ik morgen mijn armen niet meer omhoog krijg omdat bijna alles gedubbelstokt moest worden. Het was super weer, zeer zonnig , wel koud bij de start , het is 's ochtends toch altijd nog behoorlijk onder nul.
Ik had een goede ski, gewaxt volgens Reini en het heeft de hele wedstrijd gehouden.
Er waren tussen de 500 en 600 mensen aan de start verdeeld over de 30 km klassiek, 30 km skate en de 10 km skate. Er werd ook nog een kinderrace gelopen over 2 km en de zoon van Sidney en Heleen Teeling (Max) behaalde een 3e plaats. Sidney liep de 10 km geen idee wat zijn klassering was.
Volgend weekend heb ik mijn volgende biatlon wedstrijden, gevolgd door het NK klassiek en het NK skate. Dan hoop ik te kunnen starten op de 25e op het NK maraton skate over 50 km die in de Tauernlauf gelopen wordt. Ik ben alleen veel te jong om in de Tauernlauf op die afstand te mogen starten. Er is geen NK op de klassieke afstand in de Tauernlauf die ook over 30 km gelopen wordt.
Vandaag voel ik me helemaal top.

Ik schijn in de Microgids van deze week met foto te staan met achter mij Haje, het is een artikel over Skiken. Wie het artikel heeft a.u.b. voor mij bewaren. Het is geloof ik een foto van de Benelux Skike wedstrijd van afgelopen zomer.
Jannick

Al vroeg op want de gasten gingen weg en Jannick had vandaag de Ramsauer Volkslanglauf.
Hij startte op de 30 km klassiek. Hij had een goede startpositie en was als 4e uit het stadion weg. Tot ongeveer 15 km liep hij als 6e en hij kwam uiteindelijk binnen als 13e in het totaal klassement. Dat is een goede prestatie , zeker omdat hij eigenlijk nog te jong was om deze afstand te lopen. Bij de prijsuitreiking bleek hij eerste te zijn bij de junioren. We hadden wel verwacht dat hij op het podium zou komen omdat hij in een goede tijd (ongeveer 1.35.00) als 13e achter senioren binnen kwam. Maar niet dat hij eerste zou zijn. De prijzen werden uitgereikt door Alois Stadloiber, die hier in Ramsau een prominent is . Zeker omdat hij in 1999 in Ramsau op de staffel Weltmeister werd. Hij liep vandaag ook nog mee op de 30 km skate en werd in zijn klasse ook 1e en in dezelfde klasse werd Botwinov 3e. Christian Hoffman werd ook in zijn klasse eerste op de 30 km skate. Er waren prominenten genoeg aan de start. Dorris werd bij de dames senioren tweede op de 10 km. Ze had last van vermoeidheid omdat ze gisteren een wintertriatlon heeft gelopen. Daar werd ze 4e op , ze had 2e kunnen worden maar haar pedaal van de fiets was gebroken. Tja sport is niet altijd leuk en je bent dus ook niet altijd eerste.
Er waren tussen de 500 en 600 starters verdeeld over 3 afstanden, de 30km klassiek, de 30 km skate en de 10 km skate. Ook werd er een kinderlauf gelopen over 2 km. Max de zoon van Sidney en Heleen Teeling had de derde plaats.
Jannick heeft volgend weekend een biatlon wedstrijd in Obertilliach, een sprintwedstrijd.
Dan aansluitend in die week het NK langlauf skate en klassiek. En hij hoopt te mogen starten op het NK maraton skate die op de 25e januari in de Tauernlauf gelopen wordt. Want Jannick is te jong om in de Tauernlauf op de 50 km te starten.
Dus hij hoeft zich nog even niet te vervelen. Volgende week begint ook de school weer op een aantal dagen per week. En hij moet werken bij Fit en Fun, en als het even kan ook zijn eigen trainingen doen.

Vanavond viert hij met een aantal vrienden zijn verjaardag in Schladming, Jan heeft hem weggebracht en zal hem ook weer halen.
In de Microgids van deze week zou een foto van Jannick staan met Haje in zijn kielzog. Het is een artikel over skiken. Het is geloof ik een foto van de Benelux kampioenschappen Skike die vorig jaar in Beesel werden gehouden.
Wie het heeft , we zouden het graag willen hebben. Inscannen en dan mailen is ook prima.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

18 januari 2009 19:00 | Door: Robert Wendler. Hoi Jannick, Nog gefeliciteerd met bovenstaande presatie,geweldig. Ik zie je waarschijnlijk weer op het NK zomerbiathlon en anders bij het skiken. Gr Robert Wendler uit Doenrade Limburg.

molenaar.ruesink 2017-08-12 18:45:55

21 januari 2009 09:13 | Door: ineke nog van harte!! Echt top hoor. Succes in de komende wedstrijden. En leuk ook dat Max het goed gedaan heeft, wij zijn natuurlijk ook een grote fan van hem. Wat een toppertje he? gr Ineke

molenaar.ruesink 2017-08-12 18:46:14

12 januari 2009 18:26 | Door: erna Jannick je heb je best weer gedaan ,we zijn trots op je.

molenaar.ruesink 2017-08-13 21:15:34

13 januari 2009 18:44 | Door: jan klaassens Hoi Nicolette, mooie prestatie van Jannick. Ik heb de Microgids voor je kunnen bemachtigen. De foto van Jannick staat in de reisbijlage. Komt bij gelegenheid jouw kant op! Groeten van ons allemaal!

molenaar.ruesink 2017-08-13 21:15:49

21 januari 2009 09:09 | Door: ineke Sorry, beetje laat, maar nog van harte met Jannicks verjaardag. Ik geloof dat Roos hem via Hyves wel heeft gefeliciteerd. En wat een gave prestatie bij die Volkslanglauf!!!! Van harte hoor! Hopelijk helpt dit resultaat om al die school en trainingsproblemen een beetje te miniseren. gr Ineke

molenaar.ruesink 2017-08-13 21:16:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.