Zon en rustdag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om 8 wakker en eerst de katten eten gegeven en mijzelf ook wat, en de deur open . Dan terug in bed tv kijken tot half 10. Ik was net klaar met douchen en aankleden kwam Jannick met de dames koffie drinken. Ingrid was de badkamer aan het poetsen want maandag en dinsdag weer werken, vrijdag naar Wenen dus niet veel tijd komende week.
Jannick was gisteravond eten met vrienden toen het alarm ging. Hij vanaf Walther in het Zentrum hardlopend naar de brandweer. Hij hoefde niet uit te rukken maar de kraanwagen moest naar Donnersbachwald waar een grote brand onder aan de Piste in het nog geen 1 jaar oude Sportgeschäft Scherz woedde. Het is net voor waar Danuta woont. Het is denk ik wel uitgebrand wat ik zo aan de fotos van Jannick gezien heb.
Gestern Abend wurde unser WLF-K zur Unterstützung der Einsatzleitung Donnersbachwald zu einem Gebäudebrand auf die Riesneralm alarmiert. Wir standen hier mehrere Stunden im Einsatz. Er waren 14 brandweren met een 110 man en pas om 3.30 vannacht was er brandmeester . Het is aan de voet van de Riesneralm waar ik bovenop met Theresa vorig jaar ging zwemmen. Toen was het net geopend.
Hij ging weer en dan kwam Ingrid koffie drinken , die klaar en ze ging met Sabrina en Theresa wat later. Ze gaan zwemmen in het Panoramabad in Gröbming. Het is super zonnig en warm.
Dan ben ik eten gaan maken , salade en Lasagna en met Jan buiten eten.
We zitten nu voor de tv uiteraad Spielberg kijken.
Helaas werd het al snel niks met Max en hadden we ook geen lust meer om te kijken en zijn we alsnog de schroeven erin gaan zetten en de laatste 2 kleine stukjes. Dan alles gaan opruimen, buiten lag veel afgezaagd hout en binnen heel veel gereedschap. Ook de was van Ingrid even binnen gehaald want er kwamen steeds meer wolken. En het was toch droog. De badjes van de kinderen opgeruimd en toen was het genoeg. Was het toch alweer tegen vijven. De familie kwam thuis en Ingrid en Theresa waren niet tevreden met de voortgang. Wij zijn prima tevreden en dit is dag 10 en ja we hebben vandaag onze rust genomen en toch ook nog wat gedaan.
Later kwam Jannick , hij komen de plinten terug en ik ja de plinten komen terug en hij vroeg kapot?? en ik nou nee ze passen nu niet meer en als we klaar zijn zetten we de plinten na zagen weer terug. En ja er is er een kapot maar die was al kapot en kwam achter het bed vandaan en als je gaat kijken de spijker zit er nog. Dan de rollo is helemaal uit de muur gekomen. Ja dat was al voordat we begonnen en dat heb ik ook tegen Ingrid gezegd. Ja maar er moet wat van de wand af wand de rollo loopt aan en ik kan hem niet meer aan de muur bevestigen. Dan ik weer ja maar die zou ook weg gaan. (ingrid had gezegd dat ze van die dingen die in het raam klemmen wil) Jannick weer maar dat is een verduisterings rollo en dan moet er dat ook terug komen. Antwoord de gordijnen die besteld zijn zijn verduisteringsgordijnen dus even geduld hebben. Ja maar.....................- ------ Tja wat moet ik ermee. Toveren kan ik niet en het is makkelijk klagen . Ingrid had verwacht dat we vandaag klaar zouden zijn met behangen. En we moeten wel elke keer alles weer vrij maken omdat de kinderen daar ook slapen. Wij zijn gisteren niet naar het feest gegaan want we zijn van half 10 tot 19 uur bezig geweest. Wij gingen vanmiddag niet naar het zwembad en ondanks dat we eigenlijk niets wilde doen toch nog de boel aan kant gemaakt. Jan en ik hebben tot nu toe alles samen gedaan en geloof me we zijn beide zeer precies , elk gaatje voor geboord alle grote schroeven verzonken .
Morgen weer een dag en overmorgen ook en hopelijk komen er nog veel meer.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Flinke Brand. Ik had het op FB ook al voorbij zien komen. Vreselijk!

Annemarieke 2020-07-06 23:07:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.