Dag 22 Palmsonntag eindelijk mooi weer

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen ergens rondom wakker en uiteindelijk gedommeld tot 8 . Om half 9 belde Jannick om te vragen of ik wakker was. Dan kwam hij koffie drinken met Sabrina , Theresa sliep nog.
Om kwart voor 10 ging hij weer. We schijnen eindelijk het mooie weer te krijgen want het is nu stralende zonneschijn en de temperatuur loopt al op. Vannacht vroor het nog een paar graden.
Gisteravond tot mijn grote verrassing belde Randy. Het gaat hen gelukkig ook allemaal goed wat fijn is om te horen .Hij is ook van baan veranderd en werkt weer in het onderwijs. Dat zijn goede berichten. Super fijn om hem even te horen.
Gisteravond zag ik ineens de aankondiging van de Grimming Imbiss dat hij toch as vrijdag met Stocklfisch staat. Dus ik belde Jannick die had het al gezien en ook al besteld ook voor ons. Dat heet meedenken. Verder weten we nog niet hoe het een en ander wordt geregeld. Toch nog een Ostern traditie die wel doorgaat. En nog een lekkere ook.
De FPÖ had een aantijging tegen de regering, onder deze regering hebben we het hoogste werklozen aantal ooit. Dat doet mijn wenkbrauwen omhoog gaan want dat houdt dus in bij hen het hoogste dodental ooit als zij de regeringspartij waren geweest. Toevallig vroeg Jannick het vanmorgen ook of ik het had gelezen , wat een domme waardeloze figuren. Ja het is nog steeds verkiezingstijd omdat het allemaal uitgesteld is. Ze zijn de enige partij die met dit soort onzin hun quote probeert binnen te krijgen. Ik ben geen ÖVP aanhanger maar ik vind dat Kurz het goed doet in deze tijden.
Ik ging net koken toen Jannick voorbij kwam of ik even wilde proeven, hmmm lekker Tiroler Gröstl had hij gemaakt. Smaakte echt lekker, dan ook wat aan Jan gegeven en ook die vond het lekker. Het is met bloedworst, aardappel en eieren oa. Jannick mag niet beneden zeggen dat het bloedworst/ Blunzen is want dan wil Theresa het niet eten. Ze vindt het lekker wat Jannick gemaakt heeft maar ze heeft argwaan.
Zelf heb ik zoete aardappelfrites gemaakt met Sourcreme en een runderschnitzel.
Theresa heeft de afgelopen dagen veel in de keuken gekookt, ze hebben oa brood gemaakt. heeft Ingrid een nieuwe hobby ontdekt. De haren van Sabrina had ze zelf geknipt en nu ook van Theresa waar zeker 20 cm vanaf is gegaan . Jannick is makkelijk die scheert hem kaal. Jan moet er ook nog aan geloven dat doe ik denk maandag .
Mijn 3e was zit in de machine , er zit er nog een in de droger en er hangt er een buiten. De bedden zijn afgehaald kunnen straks de frisse lakens weer op.
Ingrid kwam eind van de middag voorbij en ze had de slappelach want Jannick was door zijn bureautoel heen gegaan en had op zijn rug gelegen. Gelukkig niets aan hem kapot maar zijn stoel afgeschreven. Dat heeft hij in het verleden al 2x met een bureaustoel bij mij gedaan. Dan was ze weer gegaan en kwam Jannick vragen of hij Sabrina nog even bij mij kon laten. Hij ging Ingrids haar knippen.
De hele dag was de deur open en hem om 5 uur dicht gedaan toen was het nog 17 graden op het balkon maar frisjes door de wind. Ingrid is lang buiten geweest en de meiden ook.
Theresa was helemaal blij want Oma ik heb paasvakantie, ik moest wel erg lachen want ze is al bijna een maand thuis. Maar ze hoeft dan geen huiswerk te maken. Ze had gisteren met Ingrid een opdracht gedaan voor chemie dat was een vulkaan maken. Geen idee wat daar allemaal inging maar dan bruist het allemaal eruit als een lavastroom. Zulke opdrachten kregen we toch echt niet in groep 3.
Weekend weer voorbij.






Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.