Seifenkiste Grandprix

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 6 wakker naar de toilet en ik had het echt koud. Mijn warme bed weer in en geknord tot half 9 en dan tot half 10 een film gekeken. Dan toch opgestaan en het was buiten al 18 graden dat beloofd een mooie en warme dag te worden al is er wel bewolking.
Jannick werkt vanaf half 11 vandaag in die Laube. Die is nu van dezelfde eigenaar als de Gröbmingeralm. Hij is vandaag de hele dag open ivm de Seifenkiste Grandprix . Jannick zou eigenlijk pas rond vijven voor hem gaan werken (betaald) maar er is iemand ziek geworden in de Alm dan moet er iemand van de Laube daar heen en heeft hij Jannick gevraagd om al vroeg te komen werken. Als je hier in de gemeenschap bent opgenomen zit je geloof ik nooit zonder werk maar is het aanbod altijd te veel.
Om half 11 besloten Jan en ik ook naar de Seifenkiste Grandprix te gaan. We wilden Theresa meenemen maar die wilde niet en zat voor de tv. Ik tegen haar te keer gegaan en ook Ingrid vond dat ze de deur uit moest. Soms lijkt het of ze ook in een depressie vervalt en ze wil zich niet aankleden en alleen tv of een spelletje en ze sluit zich ook helemaal op.
Dan gelijk met Ingrid gesproken, die zat er helemaal doorheen. Ik heb gisteravond de hele avond mezelf bezig gehouden door op internet na te zoeken wat er mogelijk is aan hulpmiddelen en wat het zou kosten. Sabrina heeft nu een grote kinderwagen of iets dergelijks nodig waar ze goed in vast gezet kan worden en haar hoofdje ook beschermd is.
Kosten een 3000 euro- In principe moet de behandelende arts de aanvraag doen en indienen bij de Krankenkasse en die betalen dan. Ik kan niet begrijpen dat die dat niet gedaan hebben want Ingrid kan dus ook niets meer want ze moet Sabrina de hele dag vasthouden en dragen. Een aapje houdt zich vast aan de moeder maar Sabrina doet niets. Ik heb haar gezegd dat ze maandag moet gaan bellen en dat aanvragen. Ook iets voor in huis waar ze in kan en goed vastgezet kan worden is nodig. Ook heb ik haar gevraagd hoe het nu met het bed is want ik wil dat ze daar ook een aanvraag voor doet. Er zijn mensen die na een ongeluk of operatie direct met dit soort dingen geholpen worden ook al is het voor tijdelijk. Ook al zou een operatie verbetering brengen dan duurt dan nog minimaal een jaar en zeker dan nog een poos voor ze iets zou kunnen doen. Dus de noodzaak om nu hulpmiddelen te krijgen is best groot. Ingrid is dan bescheiden en zegt ja een wagen moet wel en ik heb haar gezegd nee alles moet. Ze moest heel erg huilen en ik ook maar het gaat niet langer zo.
Theresa was intussen aangekleed en zat al in de auto bij Jan.
Het was intussen knap warm en de zon brandde behoorlijk. Maar voor dit evenement ideaal. Ze waren volop met trainingritten bezig. Erg leuk om te zien maar we besloten uit de zon weg te gaan en naar die Laube te gaan. Daar waren ze nog volop aan het opbouwen en Jannick was bezig een auto met biervaten te legen. Het was ook grappig om te zien hoe ze weer terug naar boven gingen met hun Seifenkiste, ze werden achter een Trike gehangen en dan zaten ze er nog gewoon in en ze kwamen dus steeds voorbij die Laube of ze gingen met 5 stuks op een auto Theresa ging gelijk in de springkoe. Een hele poos daar door gebracht en in de tussentijd waren we een broodje leverkaas gaan halen aan het parcours maar Theresa wilde dat niet dus doorgelopen naar de MEZ en daar had ze een smoothy uitgezocht en een reuze stuk watermeloen beide voor de helft maar ik vond dat er nog wel wat koolhydraten bij mochten dus een Semmel. Aan het parcours zitten eten op een bankje. De boodschappen die ik gelijk gedaan had in de auto gedaan. Dan weer terug naar die Laube. Theresa wilde weer springen maar ze moest van mij eerst de Semmel eten. Dat lukte en daar ging ze weer. Het was zo heet geworden dat wij besloten om naar huis te gaan het was 2 uur en dan zouden we om 3 uur weer terug gaan . Ik had geen zonnebrandmiddel bij me en Theresa was ook niet ingesmeerd.
Om 3 uur wilde Ingrid met Sabrina ook wel mee. Zijn we met zijn allen terug gaan lopen. We zijn bij die Laube gaan zitten om wat te drinken , Jannick kelnerde daar op het terras dus we konden ook nog wel wat woordjes wisselen. Theresa was uiteraard weer springen in de koe.
Om 5 uur zou daar ook de huldiging zijn en de muziek zou gaan spelen maar het werd om 4 uur al aardig druk en wij hadden geen zin om te blijven. Om 4 is Ingrid met Sabrina terug gaan lopen want Sabrina voelde zich niet goed en was een zieig vogeltje. Wij hebben Theresa meegenomen en zijn ook terug gaan lopen maar bij de finisch stonden veel Seifenkiste en Theresa zag een vriendje Finn die er in zat en zij wilde ook . Dus samen met Finn en dan ook nog andere samen proberen. Ik wilde Theresa eruit halen maar er kwam een cameraman van de Ennstal tv en die wilde hen op de film zetten. Dus als het mee zit zien we haar volgende week in op de Ennstal tv in de reportage terug. Zegt ze al lopend onderweg met haar handen tegen haar hoofd tikkend oh nee zien ze mij allemaal met Finn samen erin zitten als ik op tv kom. Tja je image is ook belangrijk.
Het was echt ons dorpsfeest , geen toerist te zien en ook niemand van buiten Gröbming. Alle bedrijven van betekenis hadden geld gesponsord of wat dan ook en een Seifenkist in de Rennen. Het viel op dat de kinderen nog het snelste waren. Er meer teams die dezelfde auto gebruikten. Alleen Lamumba onze karnavalsvereniging had al 4 teams aan de start want er waren autootjes voor 1 maar ook voor 2 personen.
Dan kwam Ingrid nog na ons thuis want die was ook wat inkopen gaan doen en zij had ons wel zien lopen maar wij haar niet.
Thuis samen koffie gedronken en dan ging Ingrid de planten water geven en de was binnen halen, Theresa haar koffertje inpakken en Sabrina bleef bij ons. Als je alleen bent heb je gewoon een echt probleem want je kan ook niet even naar de toilet.
Morgen gaan ze naar Stadl an der Mur naar haar zus en Theresa blijft daar een nacht slapen dan gaat ze maandag weer halen.
Nu zitten we de Salzburger Festspiele op tv te kijken en te luisteren een rechtstreekse uitzending. Omdat het de 200. Geburtstag van Jaques Offenbach is brengen ze de Opera Orpheus in der unterwelt op de Bühne.
https://youtu.be/xxJ5Aixf22A
https://youtu.be/yI3IbuE1LQI
https://youtu.be/WuawB18XI_4
https://youtu.be/p-8AIw5CV2w


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Gave foto's van Theresa in de zeepkist! Waar is "die Laube"?

Annemarieke 2019-08-18 21:49:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.