Joehoe het is toch een plantenbak geworden.

Oostenrijk, Gröbming

We gaan weer verder met groot project plantenbak. Ik ben gisteren nog achter hem aangegaan omdat hij zowel de zijkanten als de bodem mee naar beneden had genomen. En ja hoor had hij de bodem met 1 plank wijder gemaakt. Ipv de zijkanten beide 1 plank hoger. Hoe kan iemand zo verdomd eigenwijs zijn?? Ik heb hem geld gegeven en naar Letmaier gestuurd om andere schroeven te kopen want omdat hij alle balken verzaagd heeft moet ik ander hout nemen (wat ik oorspronkelijk ervoor had meegenomen maar hij had de verkeerde maat schroeven opgegeven. Dus nu een doos kortere schroeven gaan kopen.Dan gaan we morgen poging ...........ondernemen om een plantenbak van 2 x 4 planken van 1 meter bij 13 cm voor de zijkanten, een bodem van 3 bij een meter en 13 breed en 2 staanders van 3 planken bij 1,30 en 13 breed met de balkjes erin om het allemaal vast te zetten .Ik kan niet met gereedschap omgaan maar ik geloof dat ik het ga proberen kan niet meer slechter worden dan het nu al eruit ziet. Dan vraagt hij waar is het andere hout voor , ik heb hem gezegd dat hij daar vanaf moet blijven en dat als hij klaar is met de plantenbak we gaan proberen er over te praten waar dat voor is. Ik ben ondertussen helemaal hyper en weet gewoon niet meer wat ik met hem aan moet .
Ik was net helemaal afgekoeld kwam hij thuis met schroeven , ik vroeg hem opnieuw om alles boven te brengen. Al wat kwam geen Jan met het hout. Dus ik na een kwartiertje naar beneden en ja hoor hij had opnieuw een 4e plank aan de bodem vast gemaakt . Als iemand weet hoe ik hem kan laten luisteren, of lezen wat er staat of wat dan ook om een plantenbak te krijgen wil ik het graag horen.
Ik kreeg gisteren eind van de middag bericht dat mijn grastapijt verzonden is. Nu wachten en kijken hoe lang het gaat duren. De luiers van Ingrid zijn ook al 1 1/2 week onderweg en maar 1 doos binnen gekomen.

Vanmorgen ging om 7 uur de wekker maar ik was al wakker. Slechte nacht gehad en vannacht ook eruit gegaan om de gordelroosplekken te koelen. Ik had er zo´n last van. Het gevoel dat je heel erg verbrand bent . Ik heb wel iets meer jeuk gekregen en de plekken worden wel minder maar een paar echt hardnekkige waar ik dus flink last van heb. Ingrid kwam de babyfoon brengen en ik ging mijn ontbijt maken. Sabrina was net aan het wakker worden toen Ingrid weer terug kwam. Deels geslaagd met haar missie en deels niet. De spullen die ze weg wilde brengen dat was gelukt maar de chefarts bij de Krankenkasse is er nog steeds niet. Heel vervelend als je dingen moet laten goedkeuren want dat gaat niet anders. Sabrina´s therapien zijn deze week weer begonnen. Gabi de speltherapeute komt vandaag ook weer en morgen gaat Sabrina ook weer naar fysio. Volgende week komt ook Silke weer die komt om Ingrid een paaruur te ontlasten. Willen ze geld ervoor terug krijgen moet die arts ervoor tekenen. Voor je het weet heb je een paar 1000 Euro aan rekeningen en geen zicht op geld terug. Het is een belachelijk systeem die veel tijd en veel geld kost.
Na thuiskomst met Ingrid mee om koffie te drinken en ook Theresa moest wakker worden want die heeft video met school.
Nu half 10 en we gaan een nieuwe poging wagen. Helaas moet er toch een plank gezaagd worden van het hout dat voor een ander deel bestemd was . De dag begon vol zon maar wel koud met net boven nul en helaas waaien we nu weer weg maar wel zonnig. Ik heb geen idee hoe warm of koud het nu is want ook onze thermometer denkt steek je vinger maar op.
Samen met Jan opnieuw begonnen aan de plantenbak en hij was zeer braaf en tam . Vantevoren er over gesproken dat het zo niet gaat. Na enige aanwijzingen en steeds controleren heb ik een plantenbak.Ook al moesten er her en der aanpassingen gedaan worden. Hij zaagt beneden en hij heeft op zijn workmate een houten plaatje vastgemaakt dan heeft hij meer werkruimte. De werkruimte wordt vanzelf kleiner want hij zaagt niet alleen het hout maar gelijk ook het plaatje wat er onder ligt. Ondertussen was het wel 4 uur.
In de tussentijd ook tijd gevonden om te koken en samen te eten. Broodjes hamburger en ze waren zo groot dat ik er aan 1 genoeg had dus ik heb vanavond nog een 2e en ook Jan heeft nog eentje voor vanavond. Het zijn zeer grote broodjes en de hamburgers zijn ook groot en na het bakken zijn ze nog steeds groot. Verse sla erop en gebakken uien en wat saus. Ik moet mijn eieren echt op gebruiken dus ik probeer nog tijd te vinden om wafels te bakken anders morgen . Ik heb nog snel de bak binnen en buiten gebeitst dan kan ik morgen de binnenbekleding erop maken en daarna de buitenkant nog een keer in de beits zetten. Voor vandaag is het wel weer genoeg geweest.
Nog geen pakketten gekregen maar Ingrid wel haar dozen met luiers en nog een ander pakje. Dat was de postbode gisteren aan het einde van de middag nog apart komen brengen. Dat is een hele aardige jongen , ik geloof hij heet Stephan/Stefan komt al een poosje na enige jaren van elke keer een ander en heel veel postproblemen. Hij komt trouw en is gewoon vriendelijk wat tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid meer is. Eindelijk heeft Letmaier terug gebeld en die kan wel hout leveren maar eigenlijk niet de goede breedte en de lange plank van 6.60m komt dan in tweeen en het kost 189 Euro en duurt 3 weken. Nu wachten ze toch maar op het hout van de collega van Jannick die heel misschien toch ak weekend kan zagen en het moet dan een week uitbloeden voor het verwerkt kan worden. Prijs nog niet gehoord.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.