Jan afgeleverd in de Dopplerklinikum en Sabrina in Leoben

Oostenrijk, Salzburg

Vanmorgen wakker geworden van de wekker en niet zo goed geslapen. Ik heb Sabrina vannacht gehoord en ik hoorde Jannick ik denk om kwart over 5 weg gaan. Jannick moest met de veegwagen naar Wagrain dat is niet in de buurt dus hij moest erg vroeg weg . We waren klaar en ik ging net kijken of Ingrid al klaar was kwam ik haar tegen. Dus met zijn allen in de auto. Voordeel dat Jan zo dum is dat hij tussen 2 kinderstoeltjes past.
Het ging allemaal vlotjes en waren mooi op tijd . jan afgeleverd en dan nmet Ingrid en de kinderen naar Ikea. Theresa mocht gaan spelen en Ingrid en ik met Sabrina ontbijten en dan door de winkel heen. Dan waren de 2 uurtjes om en moesten we Theresa halen- Oma had nog snel ijsjes gehaald en dan terug naar de auto. Ingrid had voor Theresa wat te eten meegenomen. Op de terug weg kreeg Sabrina een hele rare aanval en we konden niet stoppen dus ik had al gezegd als het ergens gaat stoppen. Dat was op een weegstation. Het was best zielig want ze raakte niet weg maar had bij bewustzijn een heavy aanval en ze had angst en moest schreeuwen van angst. Daarna zijn we weer op weg gegaan maar zowel Ingrid als ik zaten te janken in de auto. Het gaat Sabrina momenteel zo slecht. Ze is nu volledig een Pflegefall en kan niets meer. De medicijnomstelling is al helemaal voorbij en het wordt alleen maar slechter. Thuisgekomen heeft Ingrid het ziekenhuis in Leoben gebeld en ik heb nu Sabrina en Ingrid is aan het pakken. Ze belt als ze klaar is een ambulance want zelf gaan rijden met Sabrina is eigenlijk geen optie meer.Ingrid is volledig aan het einde na nachten niet slapen en ook Jan en ik hebben ervaren hoe zwaar het is om nu een dag met haar door te komen. We doen het graag maar het sloopt je totaal. Theresa zit ook braaf bij mij op de bank en die blijft gewoon bij mij de komende tijd. Zoals Sabrina nu is moet Ingrid ook haar Reha afzeggen want men kan niets met haar beginnen. Jan moet dan als hij gehaald kan worden blijven tot de avond dan kan Jannick hem hopelijk ophalen.
De ambulance was net hier en ze zijn op weg naar Leoben, Ik kan even mijn gevoeens allemaal niet meer plaatsen en mijn hoofd barst uit elkaar. Theresa heeft net haar bed opgemaakt aan Jan ´s kant. Ze had toch al komen logeren want ze zei anders is Oma zo alleen.
Net even Jannick gesproken die heeft op zijn werk al doorgegeven dat hij woensdag eventueel wat vroeger weg kan gaan maar het hangt van veel factoren af ook op zijn werk liep vandaag alles anders omdat van iemand de vader of schoonvader plotseling overleden is en zo heeft elk huis zijn kruis te dragen. Ze hadden al van het RK Gröbming met hem gebeld want ze hadden het gehoord maar de ambulance was van Schladming diehen kwam halen. Jannick zei dat hij ook even 10 minuten zijn auto aan de kant had gezet en even alles op een rij krijgen. Hij slaapt normaal overal doorheen maar zoals Sabrina nu in de nacht is ook niet meer. Theresa wordt duidelijk ouder en begrijpt veel meer en snapt nu ook meer. Eigenlijk zou je op zo´n leeftijd onbezorgd moeten zijn.
WE hadden de 9 weken die ons tot Wenen scheidt niet kunnen afwachten met Sabrina. Zoals ze nu is heeft ze iets nodig die haar nek stabiliseerd want probeer zelf maar eens een poos met je hoofd heen en weer en echt stevig naar voren en naar achteren te gaan en dat is nu bij Sabrina wekenlang.

Op de weg naar huis kwamen ook reddingsboten met blauwlicht voorbij dat is nooit goed. Op de radio hoorden we dat ze al 2 doden geborgen uit de Salza hadden maar niet wisten of er nog meer mensen betrokken waren . Ook hadden ze geen idee wie de mensen zijn. Net op tv gezien dat ze niet meer mensen gevonden hebben . Ze hebben elke brug over de Salza met mensen bemand , een helicopter in de lucht en boten op het water gezocht. Gisteren een Nederlandse familie met kinderen van 4 en 6 jaar die het gelukkig wel gered hebben en alleen onderkoeld waren. Wat bezield mensen om zo het water op te gaan dat ze niet kennen.Je moet echt cursus volgen om op het water hier te kunnen raften of het met een gids doen (wat ook niet altijd goed gaat) Verder veel dodelijke verkeersongevallen waar we gewoon beroerd van worden. Oa een Elektrorad met zo´n aanhanger met kinderen erin. Een auto heeft ze totaal overzien en ze met volle snelheid geschept . Kinderen hebben het niet overleeft. Geen idee welk gesternte er nu is maar voor veel mensen niet de goede.
Net even Ingrid gesproken. Ze zijn goed aangekomen , hebben een prive kamer gekregen. Gelijk begonnen met de medicijnen om te stellen. Hopelijk brengt het wat.




Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Nou nou nou jullie hebben wat te verduren zo met elkaar. Hoop voor Ingrid dat ze wat kunnen betekenen voor Sabrina. Ik denk aan jullie veel knuffels van Jeroen en mij. Ook voor Jan.

Liduina 2019-08-05 17:39:59

Heel veel sterkte voor allemaal en we denken aan jullie. 😘

Anja en rob 2019-08-05 18:40:19

Heel veel beterschap voor Sabrina en Jan. Jannick,Ingrid, Nicolette en Theresa, heel veel sterkte samen, het zijn weer moeilijke tijden zo, we denken aan jullie allemaal. En Theresa, je bent me er een echte kanjer, dat je er zo'n steun bent voor oma en papa nu, maar je moet ook een beetje aan jezelf denken, en af en toe lekker buiten gaan spelen als de zon schijnt. XXX groetjes en veel liefs, Ruud,Christina,Cherique,Scarlett en Delano

Christina 2019-08-06 04:18:56

😘

Annemarieke 2019-08-06 20:56:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.