Steirisch Biathlon Team

Oostenrijk, Obertilliach

Vandaag de eerst wedstrijd in het Oostenrijkse kampioenschap. Het weer was goed niet te veel wind zoals de afgelopen dagen. En droog. Het is de eizel met 4x schieten staand,liggend,staand, liggend over 12 ½ km.. Jannick is erg nerveus er hangt heel veel van deze wedstrijd voor hem af. Na een heel slecht seizoen en halverwege de overstap na 3 jaar terug naar de biathlon, zonder biathlontraining.
Jannick heeft goede skies en een goede start met schieten, hij schiet de eerst keer 0 missers.
Hij schiet in totaal 0-3-1-3 hij zit er goed bij en iedereen is tevreden, Jannick nog niet want staand had beter gekund. Toch is het een van de beste wedstrijden van dit seizoen.
Het heeft hem de 13e plaats opgeleverd.
Nick Hengstmengel had veel pech omdat hij voor Nederland uitkomt startte hij in de gastenklasse en daar was maar een afstand voor alle deelnemers en die was 20 km. Voor Nick nog erg veel. Tom Hengstmengel moest ook 20 km.. Hij zat aardig stuk in de 4e ronde maar hij dieselde maar door met blik op oneindig. Dat vind ik erg knap als je mentaal dat aan kan.
De grootste winst voor Jannick is dat hij officieel is opgenomen in het Steirische selectie team biathlon. We zijn aan veel mensen voorgesteld en er zijn fotoos van de selectie gemaakt.
Op de laatste foto staan ze allemaal,De president ,Christoph Sumann,Jannick Molenaar,Christoph Götzenbrugger,David Komatz,Iris Waldhuber,Ulla Waldhuber,Felix Waldhuber, Mario Drescher,Wolfgang Waldhuber,trainer Drescher
Het levert hem gelijk geld op want hij krijgt geld voor het onderdak tijdens deze wedstrijden en een deel van zijn kogels worden betaald.
Er wordt veel voor hem gepromoot om een plaats op Eisenertz te bekommen. En zijn plaats officieel in de Steierselectie Biathlon is een goede stap in de richting. Ook de Skihandelsshule heeft nu een groter probleem om Jannick loos te worden. We zijn ook voorgesteld aan de ÖSV president , die Jannick heeft opgenomen in het Steirisch team.
Ik ben ontzettend trots op Jannick dat hij ondanks een heel slecht jaar, de overstap heeft durven maken tegen iedereen in, het risico heeft gelopen om aan het eind van het seizoen met lege handen te staan. Zijn langlauftrainer heeft hem overal heel erg zwart gemaakt.
Nu zijn er mensen die zeggen kijk hij heeft 3 jaar met die trainer getraind en hij werd alleen slechter, 3 maanden uit de langlauf en nu rijst zijn ster.
Ze hadden gezegd dat het 2 jaar zou gaan duren voor hij terug zou zijn in de biathlon maar nu denken ze dat als hij goede training krijgt het sneller zal gaan.
Al met al een enorme opsteker voor Jannick want hij heeft het tenslotte zelf gedaan.
Zonder de hulp van de juiste mensen was het niet mogelijk geweest om een nieuwe start te kunnen maken. Daar danken we Wolfgang Waldhuber voor.
Nu maar hopen dat Jannick ook een plaats op Eisenertz bekomt.
Nog 2 wedstrijden te gaan op zaterdag en zondag en dan is het seizoen echt ten einde.
Jannick heeft een douche genomen en slaapt nu, hij heeft vast een prettige droom ipv de nachtmerries van de afgelopen maanden

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.