Middagje Kino

Oostenrijk, Gröbming

Samstag 23 Mai
Het hoost en hoost en had ik al gezegd dat het hoost?? Er valt nu net zo veel regen als normaal in de hele maand mei. Dus ook erg mistroostig weer , Jannick had gisteren al de centrale cv aangemaakt want het was koud. Bij ons is het nu in huis uit te houden maar in d avond toch maar de houtkachel aangemaakt want het wordt een lange avond als we het songfestival af willen kijken. Dan koelt het toch wat te veel af als je alleen maar stil zit. Wat hier als water naar beneden komt is boven sneeuw dus er valt her en der ook behoorlijk sneeuw. Er zijn al overstromingen en modderlawines en ook verklausingen. Die Verklausingen moeten door de brandweer weg geruimd worden anders kan het heel slecht aflopen want dat zijn boomstammen hout en andere rommel die hoog in de bergen een beek verstoppen dan gaat er steeds meer hout troep enz. achter verzamelen en ook heel veel water en als dat dan doorbreekt komt alles naar beneden en neemt nog meer mee op zijn pad. Dan kunnen er echt enorme rampen ontstaan.

Jannick kwam vanmorgen Theresa brengen en we lagen nog in bed en dan kruipt zo´n warm lijfje tegen je aan en houdt met geweld je oogleden open onder roepen Oma??? Opa???
Dan maar onder een dekbed op de bank en kinder tv kijken.
Opa ontbijtje voor Theresa gemaakt wat erin ging als of koek was.
Om half 1 kwam Jannick ook thuis en hebben we samen gegeten. We hadden vandaag verschillende dingen op het programma staan om te gaan doen maar de enorme regen weer hield ons er van. In Lengdorf waren er tractorrennen en in Hohentauern was de Keltenlauf . Daar hadden we Theresa dan haar eerste hardloop wedstrijd willen laten lopen, 150m voor de mini´s.
Jan zat de krant te lezen en zei ineens in de bios is vanmiddag Shaun das Schaf. Dus samen met Theresa naar de bios gelopen om toch een frisse neus (vooral een erg natte) te halen en de benen even te strekken. Ze vond het helemaal geweldig en ging helemaal in de film op , we hoorden haar lachen en toen het schaap moest huilen was ze helemaal verdrietig. Jan en ik hebben vooral keihard geschaterd van het lachen, een film die we ook aan volwassenen kunnen aanbevelen.
We hadden een zakje met een soort kaasdingen voor haar gekocht en die heeft ze onder de film weg gegeten. Dan was de film afgelopen en ze wilde geen jas aan en niet naar huis. Maar ja dat moest toch echt, dan bij de Stefflback wilde ze daar naar binnen om koffie te drinken ( ze bedoelt iets lekkers eten of ijs eten). Maar dat wilden Opa en Oma ook niet dus nog bozer. Met enige moeite hebben we haar thuis gekregen . Thuis was het snel over . Ze is nog tot half 8 bij ons gebleven en dan ging ze met Papa naar beneden want Mama kwam ook al bijna thuis.
Wij zijn er weer helemaal klaar voor, het songfestival.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.