Poetsen en een middagje Sattelberg

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Dienstag 19.Juli
Weer goed geslapen en voel me dan ook gelijk veel beter. De telefoon ging al heel vroeg en het was de fysio dat het vandaag niet door gaat. Ok komt me eigenlijk wel goed uit kan ik doorgaan met ruimen en soppen.
Het werd mooi weer met zon maar ook veel bewolking en een 30 graden. Rondom 13 uur trokken wel heel erg donkere wolken binnen.
Ik ben vanmorgen voor Jan wat dinegn gaan kopen bij Letmaier zodat hij verder kan aan de badkamer. Kleine dingetjes maar je geeft daar ongemerkt veel geld aan uit. De slangen van de kraan waren te kort naar de aansluiting , dus 2 stukjes om te verlengen en 2 koppelstukjes hopla 20 euro. Zo vliegt het je portemonnee uit en je hebt geen idee war het gebleven is. Nog wat andere kleine dingen en zo waar alles wat ik had gekocht was goed. Wel fijn dat we zo iets vlakbij hebben.
Vandaag de laden uitgeruimd en schoongemaakt en ingeruimd. Eerlijk je ziet het wel als je de laden open doet. Ik heb geen idee hoelang het zo opgeruimd blijft.
Eten gekookt en net lekker buiten op het balkon gegeten.
Gaat de telefoon waarom ik niet voor een opname in de Stolzalpen ben gekomen. HUUUUUUUUUUUUU ik weet van niks. Ik was daar vorig jaar oktober en toen zeiden ze dat het wel lang ging duren kon wel juli worden. Zou nog gebeld worden voor een afspraak. Dat ik niks hoorde kwam me nu ook wel goed uit want ik ben net het ziekenhuis uit om er dan weer 14 dagen in te gaan. Toen zei ze dat ik in november de papieren toegezonden had gekregen en daar staat de afspraak in. Nou nee dus niets gehad. Vraagt ze komt U nog?? Nou nee het is niet naast de deur en even op stel en sprong 14 dagen er tussen uit zonder iets geregeld te hebben en nog tot half augustus fysio noe nee. Zegt ze dan belt u maar is me goed hoor heb er even geen behoefte aan.
Theresa kwam en Theresa ging want er kwam een vriendje Florian met moeder op visite.
Jan kwam net terug want die wilde rommel wegbrengen maar ze gaan pas om 14 uur open dus straks nog een keer.
Jan zorgde voor de vrolijke noot vandaag. Er staan 3 tuinstoelen op het balkon , eentje een hogere van Jan een lagere van mij en eentje die we nog ergens van hadden die Jannick nog wel eens gebruikte. Maar die laatste wilde ik gisteren gebruiken maar kreeg hem niet uitgeklapt. Dus ik zeg tegen Jan kijk even naar die stoel gaat het niet gooi hem dan ook weg. Met enig ruk en trek werk kreeg hij de stoel uitgeklapt en zegt zie je doet het nog goed en gaat zitten. De rest kan je raden want hij zakte in slow motion met stoel heel langzaam in elkaar en hij werd steeds langer tot hij languit op de vloer lag. Ik kwam niet meer bij , hij gelukkig ook niet van het lachen. Ik heb mijn portie lach gezondheid weer gehad vandaag. Zei hij ook nog mooi langzaam ging het he??
Heeft hij net wat haakjes voor mij uitgebogen die waren heel strak en nu kan ik ze schuiven. Dus alles hangt ook weer.
Ingrid kwam vragen of ik mee wilde , ze wilde naar de Sattelberg in Ramsau gaan. Er is daar een kindererlebnisweg en bij de Sattelberghütte een speeltuin en dieren. Ik haar de weg gewezen en ze zei oh dat had ik nooit gevonden. Maar ja het was toen we in Ramsau woonde heel vaak het eindpunt van een wandeling en dan in de Hütte een Jausen. Theresa had alleen maar oog voor de speeltuin en daarna een klein stukje gewandeld en dan weer terug naar de speeltuin. Ze kreeg geen genoeg van de Rutsche. Dan nog even op het terras zitten, voor ons een Steierkasbrot en voor Theresa ijs. En een groot glas Kaliwasser, in de winter ook wel Skiwasser of wel limonadesiroop met water. Theresa had absoluut geen zin om weg te gaan en dus brullen. Omdat we toch over Schladming reden wilde Ingrid nog even wat boodschapen bij de Hofer meenemen. Dus pas tegen 18 uur thuis.
Ee geslaagde dag en gezellige middag, super temperaturen met 30 graden.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.