De liefde voor de bergen

Oostenrijk, Gröbming

De liefde voor de bergen


Donnerstag 12.Februar
De dag begon koud met nevel en vorst maar gelukkig na het middaguur kwam ook voor ons de zon door. Gelijk lekker warm en een stuk gezelliger.
Theresa kwam vanmorgen en is goed geluimd. Ze heeft iets nieuws ontdekt Heidi. Ik was even Facebook aan het kijken en daar stond dat Heidi opnieuw wordt uitgezonden met een opnieuw ingezongen titelsong door Andreas Gabalier. Het clipje wilde ze eerst wel 10 x zien en horen en dan maar op you tube afleveringen opgezocht. Heeft ze ademloos gekeken. Daarna waren de Dikkie Dik boeken aan de beurt en ze ging kleuren. Dat laatste doet ze heel fanatiek. Middageten patatjes en appelmoes en spinaziekaas cordonblue en ze smult dan.
Na het eten was het tijd om de hele speelgoedkist leeg te halen en alle verkleedkleren aan te trekken , eerst was ze een heksje en nu half heks en half draak. Beide passen wel bij haar.
Ik vond het Heidi kijken echt jeugd sentiment, ik was als kind dol op de Heidiboeken die ik had gekregen met op de voorkant fotos van de film. Daar ligt denk ik al de grondslag voor het houden van de bergen.
Mijn moeder was na de oorlog voor haar gezondheid naar Zwitserland gestuurd en later is ze een keer met mijn vader terug gegaan naar de pleegouders daar. Misschien zat het al in mijn genen.
Dan ben ik met Theresa gaan wandelen en ik had wel eens van de babylift gehoord maar geen idee waar en het zou in het centrum zijn nou ken ik Gröbming goed maar kon me toch niet indenken waar het zou kunnen zijn. We kwamen bij de Volksschule en zie om de hoek stond het vol auto´s en aan het eind van het straatje zag ik allemaal kinderen met sleetjes. Dus wij er heen, buggy geparkeerd en samen de sneeuw in. Hardstikke leuk een klein pistetje met een echte sleeplift gewoon tussen de huizen en allemaal kinderen op sleetjes en op skietjes. Wij hadden niets bij ons en de man bij de lift zei ik heb wel een sleetje voor haar. Dus ze kreeg een mooie bob met stuur wat ze geweldig vond en omdat ze zelf niet met de lift kan moest oma steeds naar boven lopen met de slee met Theresa erop en dan hard lopend er naast naar beneden. Ook hier heb je mensen die niet sporen. Kwam een klein kind op skies loeihard naar beneden en aan het eind vloog ze rechtdoor het hekwerk in en de struiken die er achter stonden. Wie laat zijn kind (ik denk een jaar of 4) naar beneden gaan als het niet kan remmen. Iedereen stond echt met verbijstering te kijken. Het liftje is gratis en elke dag open vanaf 13 uur en in het weekend vanaf 10 uur en het is voor kinderen tot 15 jaar. Het was er super zonnig en toen de zon wegging zei ik Therese dat we weggingen. Dikke tranen want ze wilde nog helemaal niet weg. Maar als de zon weg is , is het zeer snel koud en erg glad dus dan wil Oma wel op tijd weg.
Ingrid kwam thuis en had lekker een doos Marillenkrapfen voor ons meegenomen. Die gingen er met koffie best in.
Jannick kwam tegen achten thuis en was even doorgelopen naar ons en toen gingen gelijk de alarmen af van de brandweer en weg was hij weer. Ingrid over de rooie en ja ik heb ook altijd angst maar ik geloof dat Ingrid wel heel erg van het ongeluk is geschrokken. Het was een zoekactie in de bergen ben ik ook niet blij mee nu er overal lawine gevaar is. Maar ze hebben hem gevonden en levend en hij is nu op de terugweg. Kan ik rustig straks gaan slapen.
Maar eerst nog even de 2. Durchlauf zien van de Damen Riesenslalom, na de 1e staan er 2 Oostenrijkers op de 1. en 2. plaats dus erg spannend.
(goud voor Oostenrijk , Anna Fenninger)





























































Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.