Tanzcafe

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker van de wekker om 7. Een rondje tv en dan eruit en Jan gewekt. Alle ochtend dingen gedaan en wachten tot Jan klaar is. Het is ondertussen 9 uur en hij schiet niet op. Maar dan toch zo ver om naar Liezen te gaan. In de Arcade geparkeerd en dan wandelen naar het Sanitätshaus. Daar werden we gelijk geholpen maar zoals alles hier het moet besteld worden. Ze had nog 3 stuks liggen en die mocht ik wel meenemen. Dus dan red hij het tot einde van de week want dan zijn ze er.
Dan besloten we om eerst een kop koffie in de Eli te gaan drinken. Ik een super grote caramellatte. Jan wil altijd alleen maar een verlängerte. Daarna weer terug naar huis gereden. Dan ben ik gelijk begonnen aan het eten. Bloemkool met kaassaus, gekookte aardappeltjes en gehaktballen. Dat smaakte uitstekend. Dat smaakt Jan ook goed.
Dan heb ik een prakkie over voor morgen voor hem. Ik dacht dat er meer kleine zakken in een doos zaten maar ook daar is het einde in zicht . Dus morgen opnieuw bij de huisarts een verwijzing ophalen en dan kan ik nog bellen of ze er zijn en anders ook bestellen. Het was vandaag alweer te laat voor de huisarts.
Jan zegt het niet dus ik moet alles in de gaten houden en ook ik laat wel eens een steekje vallen.
Jannick kwam vragen of het goed was dat als Theresa kwam dat ze bij ons mocht. Uiteraard goed. Toen ze eind van de middag kwam kon ze gelijk een boterham eten . Ze mocht van Jannick wat later naar bed omdat ze schoolvakantie heeft. Ze heeft een oogontsteking gehad en heeft daardoor haar examen en haar laatste les van muziek gemist. (voordeel heeft ze nog tijd om te leren) Maar ja ook haar skischooldag want die was ook afgelopen vrijdag. Maar nu mag ze maandag met een andere klas mee skien. Ze gaan naar de Planneralm. Theresa had haar Zeugnis gekregen tja ze moet gaan werken aan haar Duits en wiskunde. Verder prima in orde.

Woensdag 21 februari
Vanmorgen oom 7 wakker en een rondje tv en dan eruit. Jan ook wakker gemaakt . Nadat ik klaar was naar de huisarts gaan lopen voor de verwijzing van de kleine zakken. Dit keer kon het in een kwartiertje. Dan doorgelopen naar de sportschool. Daar was een dame die ik van lang geleden kende. Volgens mij werkte ze bij de Penny in Schladming vroeger. Dus aan haar gevraagd en ze zij gelijk ja ik ken je wel je kwam altijd met je man samen. Dus nog even gezellig gekeuveld. Ze heet Ingrid .
Na het sporten naar de apotheek om op te halen wat ze gisteren niet hadden. Dan naar huis. Thuis eerst een kop koffie dan douchen en omkleden. Nog even naar beneden want ik had ze horen thuis komen. Ze waren met Theresa weer naar Schwarzach geweest. Ze is daar klaar en Jannick en Meli gaan over 2 1/2 week dan voor het eindgesprek. Ze wil vanmiddag met mij mee naar het Tanzcafe.
Voor Jan een prakkie opgewarmd en daar was hij erg tevreden mee.
Ondertussen alweer half 1 en even zitten.
Dan werd ik om half 3 opgehaald door Christine om naar het Tanzcafe te gaan. Theresa ging ook mee.
We hebben een aangename middag gehad en ook Theresa had het naar haar zin. Hoe klein is het Ennstal? Theresa was met Maya aan het spelen (die is 6) Haar moeder en Oma zijn er dan ook. Dan zeggen ze we wonen in Mitterberg kaindorf en ik zeg Theresa heeft een vriend daar en we komen erop dat Mathias moeder Krapfen bakt en dan zegt de oma oh dat is Maria die brengt elke donderdag brood bij mij. Dan kwam er wat later een man en die vroeg aan mij ben je Nederlandse en ik ja. Begint hij Nederlands te praten en zegt ik heet John en ik uh niet toevallig Bastiaanse en ja hoor dat was hij. Ik weet dat hij bijlessen in talen gaf (gepensioneerd leraar en spreekt 7 talen) en ergens ook in een Nederlandse groep zit waar ik ook bij ben. Grappig om er nu een gezicht bij te hebben. Vandaag niet echt dansen maar omdat er veel niet zo beweeglijk zijn hebben we op muziek therapie met speciale ballen gedaan en daarna vanuit de stoel dansen en alter degene die het kunnen ook staande dansen. Was weer eens wat anders. Theresa heeft overal aan mee gedaan.
Ze heeft zelf via Maria geregeld dat ze morgen naar Mathias gaat, wij brengen haar dan.
Jannick en Meli werken nog en Jannick nog tot heel laat want die was een chauffeur in Linz halen en gaat dan nog met de vrachtwagen vracht halen. Wanneer hij terug is moet hij nog zijn eigen tour rijden waar Meli dan al een deel van gedaan heeft maar wat zij niet kan moet hij dan nog zelf doen. Meli rijdt altijd een kleine vrachtwagen want ze heeft geen groot rijbewijs.
Theresa is net naar haar kamer gegaan , ze mocht nog boven blijven maar ze wil graag nog wat in bed lezen. Ze was al bedklaar dus weg was ze.
https://youtu.be/Fxnk6TfPLhQ

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Mooie cijfers Theresa, alleen nog nu je Duits en wiskunde verbeteren, goed oefenen dus, je kunt het. Sabrina, wat goed dat je klas blij met jou is, bij hun in de klas, goed zo, ga zo door.

Christina 2024-02-22 04:05:34

Mooie rapporten van de dames! Leuke fotos, Nicolette

Annemarieke 2024-02-22 16:31:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.