Gevangenschap is opgeheven

Oostenrijk, Gröbming

Gisteravond werd Ingrid gebeld dat het wordt opgeheven en later op de avond de bevestiging per mail. Met elke dag de politie aan de deur voel je je een echte misdadiger. Dus we zijn weer vrij en mogen naar buiten. Hier is wel overal Maskenplicht maar daar kan ik meeleven.
Vanmorgen om half 8 wakker en het heeft vast warm water geregend want de sneeuw is bijna helemaal weg. De katten wat gegeven en dan heel even ontbijttv. Jannick belde om even te kletsen . Gisteren had hij een extreem lange dag gemaakt op de 2 die langer in de Krankenstand zijn zijn er nu ook 2 in Quarantaine. Het werk moet doorgaan daar zijn ze allemaal van afhankelijk dus lang werken. Vandaag zit hij ook weer op de bouw maar wel in de buurt in Mittenberg. Die werken altijd lang door. Jannick wil vanmiddag met Theresa gaan praten, Ingrid wilde het nog niet maar Jannick wil niet dat ze het op een andere manier hoort bv op school. Want er wordt al lang gekletst en je weet niet wat kinderen opvangen.
Het ging Jannick al 3 jaar niet goed, ernstig maagklachten en hij vrat zich vol maar niet thuis want daar was nooit op hem gerekend met eten. Hij at wel altijd bij mij als Ingrid moest werken want ik kook altijd dan voor allemaal. Ingrid verschuilde zich alle jaren achter Sabrina (wat ze nu niet meer kan) .Er was geen samen , Ingrid wilde niet wat samen doen want ze had altijd een reden waarom niet. Ik moet nog in de tuin werken , ik moet nog dit doen en ga maar door. Ik heb haar de afgelopen jaren vaak gevraagd kan je niet wat te eten voor hem maken om mee te nemen want hij vreet zich dood nee dat is zijn eigen verantwoordelijkheid. Ik heb alle jaren van mijn leven voor mijn gezin en man gezorgd, ik heb altijd gekookt en doe ik nog. Ingrid was de afgelopen 4 jaar thuis en werkte niet, Jannick maakte lange dagen en doet dat nog . Hij heeft de afgelopen jaren al het geld alleen in gebracht en ook daarvoor moest hij hard werken want ze hebben wel een hypotheek. Je kan niet werken en tegelijkertijd thuis zijn. Ja hij heeft ook de brandweer en het RK maar Ingrid mocht daar ook deel van zijn maar wilde dat niet dat was zijn deel maar zelf had ze niets anders. Ze heeft in haar leven alleen haar werk gehad . Haar vriendin Barbara is net zo oud en vrijgezel. Ingrid wil ook nooit iets met de kinderen doen, niet skien met Theresa of zwemmen en dat zijn 2 dingen die Theresa heel graag doet. Wie de afgelopen jaren alles van mij gelezen heeft zal dat ook wel meegekregen hebben.
Geen idee waarom Ingrid niet wil, ik kwam er ook niet doorheen. Vakanties of een weekendje weg boekte Jannick want dan ging ze wel mee .Jannick wil in de zomer ook een lang weekend weg met de kinderen naar Legoland dat wil hij al 3 jaar maar Ingrid wilde niet.
We komen allemaal er niet doorheen. Misschien zwaar teleurgesteld in haar leven maar geluk maak je zelf. Een gehandicapt kind is een teleurstelling maar het is ook een kans, Sabrina is na haar slechte start in het leven zo geweldig kind geworden. Ze heeft nog haar beperkingen maar dat zijn beperkingen die misschien ook minder worden . Ook Sabrina kan die 3 jaar van haar leven niet in een paar maanden inhalen al doet ze heel hard haar best en gaat het naar mijn gevoel ongelooflijk goed. Ik ben dankbaar voor elke kleine stap vooruit en al die kleine stapjes maken een enorme vooruitgang. Maar Ingrid was al teleurgesteld na de geboorte van Theresa toen bleek dat ze een ernstige oogafwijking heeft. Maar het belemmert Theresa niet , ze kan skien en alles doen wat ze wil en je ziet er nu bijna niets meer van al blijft het een oog waar ze niet mee kan zien. Theresa is intelligent en levenslustig net als Jannick en ja beide kinderen lijken heel veel op Jannick . Theresa houdt van dezelfde boeken, dezelfde spelletjes en pcdingen en pretparken. Ingrid zegt dan ze heeft al genoeg boeken maar kan je genoeg boeken hebben? Jannick, ik en Theresa vinden van niet. Ingrid vindt Fantasyboeken onzin maar wij houden ervan. Theresa wilde graag een eigen plekje en die hbben Jan en ik haar gegeven , Theresa moest echt uren lang op Sabrina passen wat ik niet goed vond en heb het daar ook over aan de stok gehad met Ingrid en ook dat was iets waar Jannick zeer boos om werd. Dan was Ingrid urenlang in de tuin bezig . Het liep allemaal tot Sabrina geboren werd en dan is er bij haar wat geknapt, wij hebben allen vechtersmentaliteit , ook wel erg Nederlands geloof ik. Houden allemaal van koken en lekker eten, een hoogtepunt is altijd in het weekend wanneer we samen kunnen ontbijten. Dat is voor ons familieleven. Ik vraag me soms af wat het familieleven van Ingrid vroeger thuis in hield. Ze praat er niet over maar ik denk dat ze veel te kort is gekomen. Haar vader was al oud en is niet eens zo jong gestorven maar Ingrid was wel tegen de 20 geloof ik. Ze spreekt nooit over haar vader.
Ze wilde geen moeite doen om Nederlands te leren haar goed recht maar voel je dan niet buiten gesloten. Ze had geen verbintenis met de familie in Nederland en heel grappig Theresa dus 100% die heeft het altijd over haar nichten en neven en tantes. Je moet ook wel open staan voor veranderingen .
Ik heb geprobeerd om Ingrid te helpen maar ze wil niet geholpen worden. Dus ook voor ons heet het het laatste hoofdstuk is geschreven .
Wij zullen er zijn zo lang als we het kunnen voor de kleinkinderen.

Vandaag weer fotos en een filmpje gekregen van die 2 belhamels van Angela. De tijd gaat zo snel en ze worden al zo groot.
https://youtu.be/Jzvi99hZUyI

Ingrid was met de kinderen naar de spaardag van de bank en kwam nu vragen of ze Sabrina bij ons achter mag laten omdat ze boodschappen wil doen. Dat is uiteraard goed maar ik heb haar gezegd dat wij zelf ook nog eruit willen en zo erg is het toch niet om Sabrina mee te nemen. Maar nee voor hara is dat lastig. Dus brengt ze Sabrina na het eten. Ze zegt anders loopt ze weer wat op en ik heb haar gezegd dat ik dat meer bij Theresa heb maar dit is ongeveer wat ik boven beschreven heb. Wij nemen beide kinderen altijd probleemloos mee.
Later kwam ze vertellen dat ze Sabrina toch mee neemt omdat Theresa de kar wil schuiven of de kinderwagen. Ingrid krijgt Sabrina niet meer in een winkelwagen dus moet er een kinderwagen mee. Het lukt ons nog steeds om Sabrina erin te krijgen en Jan is lang die krijgt haar met gemak er weer uitgetild.
Ingrid zei gisteren over Jan , Jan is net een kakkerlak die overleeft ons allemaal. Daar kan ze wel eens heel erg gelijk in hebben.
Aangezien nu toch de mist iets begint op te trekken gaan we er toch maar vandoor. Boodschappen doen.
het zag er geweldig uit de herfst loopt op zijn einde met al die bonte kleuren en de sneeuw ligt eigenlijk niet heel veel hoger dan bij ons-Dan werd de lucht toch nog grotendeels blauw en kwam er een zonnetje. Genoten van de rit naar Liezen en daar eerst naar de Lidl. Hoor ik ineens halloooooooooo achter mij en staat daar met een grote grijns Resi. Die zou na de sluiting van de Lidl in Schladming naar Altenmarkt gaan maar heeft haar mening gewijzigd en is naar Liezen gegaan (veel meer loos)
Dan naar de Action en vandaar naar de Lutz. We hadden een folder waar een 3 dubbele rails in stond en ik wil in de keuken ook graag een 3 ipv 2.Maar de rails was 10 cm korter dan welke we voor de huiskamer gekocht hadden en je moest er alles bij kopen dus voor die 15 Euro meer gewoon de complete gekocht , er zitten dan ook van die metalen delen bij dat als ik andere gordijnen wil ik ze daarmee kan ophangen eraan. Met de onderdelen die erbij kwamen hadden we hetzelfde bedrag betaald en dan zonder die metalen delen voor schuifgordijnen. Het radiologisch centrum gaat pas om 2 weer open en dan tot 4 en het was intussen 3 uur dus eerst mijn mammografie laten maken. De auto hadden we onder de Arcade gezet en dan lopen naar het centrum en dan weer terug. Die wandeling maakte me helemaal zwabberig en ik was blij dat ik weer even kon zitten dan nog langs de Penny en klaar. Dit is de 2. keer dat ik op woensdag boodschappen ging doen en dat is echt de verkeerde dag. Alles is leeg omdat morgen de nieuwe reclames ingaan en ook de normale schappen waren leeg. We waren tegen vijf thuis en ik zag de auto van Jannick staan dus ik dacht ach arme Theresa. Later kwam Jannick de Rankeln brengen die hij had gemaakt met Melanie. Ingrid wilde het nog niet vertellen maar Jannick heeft toch doorgezet en ja er kwamen tranen bij Theresa maar toch ook niet heel erg. Theresa had gelijk gevraagd dus net als bij Julia en Ingrid en Jannick gelijk NEEEEEE want die haar ouders vechten als kat en hond. Ook waar de kinderen schijnbaar bij zijn. Ze hbben gezegd dat Papa en Mama vrienden blijven en met elkaar blijven praten. Dat ze nog altijd met Papa dingen kan doen . Ik had nog even wat dingen voor Jannick opgezocht omdat ik dat had opgeborgen en dan ging hij naar huis. Ben ik nog even beneden gaan kijken en Theresa ook gelijk tegen mij Oma , Papa komt niet meer thuis wonen. Ik heb haar gezegd dat ik het al wist maar dat Papa en Mama het haar eerst zelf moesten zeggen. Ik heb haar ook gezegd dat Papa altijd haar Papa blijft en het was wel goed . Ik had meer de indruk dat ze wat tranen plengde omdat ze het gevoel had dat dat moest maar dat het haar verder wel goed is. Ik heb haar ook gezegd dat Papa toch eigenlijk 3 weken bij haar zou zijn toen Mama op Reha ging met Sabrina en dat het helaas door de Corona niet door ging . Dan had Papa daar 3 weken voor jou geweest.
Ik denk dat het wel goed komt met haar.
Ingrid was vanmiddag de ski uitrusting voor Theresa gaan halen dus ze kan weer. Hopelijk wordt het ski seizoen nog wat voor de kinderen.



Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Nicolette, wie is toch die Melanie, waar je het al meerdere keren over hebt gehad, is dat een nieuwe vriendin van Jannick, of woont hij bij haar in huis? Het is goed dat Jannick er met Theresa over heeft gesproken, denk zomaar dat hij ook de tijd ervoor moet nemen om er samen met Sabrina over te spreken, ze is wijs, en begrijpt heel veel, al kan ze niet alles nog zo goed met haar lichaam, haar ogen spreken des te meer. Ze doet me vaak aan mezelf denken vroeger. Echt fijn dat jullie weer naar buiten mochten, waren jullie hiervoor allemaal weer opnieuw getest? Of hoefde dat niet na al die dagen. Heel veel sterkte samen, we denken aan jullie

Christina 2020-10-29 03:45:19

Goed dat Jannick het haar zelf heeft verteld! Sterkte!!! 😘

Annemarieke 2020-10-30 11:36:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.