1. Kindergartentag Theresa

Oostenrijk, Gröbming

1. Kindergartentag Theresa



Vandaag zou mijn vader 81 geworden zijn.
Troosteloze dag zeker na de prachtige en warme zonnige dag van gisteren.
Voor Theresa en Ingrid vandaag ook een bijzondere dag want Theresa begint vandaag op de Kindergarten. Deze week nog van 8 tot 10 maar vanaf volgende week mag ze vol komen dan is ze 3 jaar. Het is van 7 tot 12.30 en ze mogen tussen 7 en 8.30 gebracht worden.

Gelukkig kwam de internet monteur al vroeg want dat hopeloze Drei netwerk doe je niets mee. Je kan nog geen foto bekijken laat staan een filmpje en al helemaal geen tv. Nadat het weer gerepareerd was begon gelijk het bijwerken van alles. De kosten zijn waarschijnlijk veel minder dan gezegd met een 40 euro. We denken dat Theresa het wel uit haar hoofd laat om daar nog aan te komen. We zijn een stuk gelukkiger met het A1 netwerk.

Dan ging Ingrid Theresa ophalen en ben ik even gaan vragen hoe het was gegaan. Zoals verwacht probleemloos en ze past zich goed aan. Ze vond het zelf in ieder geval geweldig.

Gisteravond wel weer gelachen om haar, er kwam op tv een paardenfokker en eerst waren er allemaal bruine paarden te zien. Theresa zat te kijken en dan kwam er een zwart paard en ja hoor begon ze weer oh mijn paard oh mijn paard. Toen Ingrid van haar werk kwam gelijk ook Mama mijn paard.
Misschien had ze in een vroeger leven een zwart paard.

Ik dacht de afgelopen dagen dat mijn hoofdpijn van de Föhn kwam maar helaas ik heb bijholten die ontstoken zijn. Mijn hoofd staat op springen en eerst liep mijn neus nonstop maar nu is het verstopt . Dat eerste was beter vol te houden.

Vanmorgen tot tegen 9 uur geslapen dat doet een mens weer eens goed.

Middageten gemaakt, voor velen een gruwel want we aten gebakken bloedworst , rode kool met kastanje en appel, gekookte aardappeltjes en gebakken appel. Ondanks mijn hevige verkoudheid en neusverstopping smaakte het me toch.
Ingrid kwam Theresa even brengen want ze ging bij Landhaus Georg de restanten van de tafelversiering, servetten enz ophalen. We hadden al lol gehad want op Facebook stond een huwelijk bij George met de versiering en servetten van Ingrid. Het was ook het eerste wat ze zeiden dat ze dat gebruikt hadden . Het was in orde wat Ingrid betrof.

Theresa moest ook nog wat vertellen , ze gaat wel om te plassen naar de wc maar die grote toch nog steeds niet , daarvoor moest ze een luier aan en dan ergens achter de bank of stoel of zo. Maar vandaag op de grote dag was ze ook naar de wc geweest om dat te doen. Nou dat mag je natuurlijk komen vertellen. Flink geprezen want dit willen we er graag inhouden.

Het werd in de loop van de morgen nog zeer zonnig en warm maar nu om 13 uur trekt het toch weer dicht en het waait stevig. Nou in ieder geval konden de deuren open en de katten buiten .

Ingrid was in de tuin al begonnen met de takken van de coniferen die weg moeten er af te halen. Ik kon er mooi wat gebruiken voor de vogelhuisjes. Vogels zitten graag in het groen en Theresa kwam mij helpen. Zij gaf de takken aan die ik dan vast zette.

Jan ondertussen weer aan de arbeid en ik voel me geradbraakt met die verstopte neus en een kop die uit elkaar dreigt te springen. Dus nu even liggen althans in half zit want anders plof ik zeker uit elkaar.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Erg leuk om al die foto's te zien bij jouw verslagen sinds het huwelijk!

Annemarieke 2015-09-16 17:28:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.