Een beetje uitleg.

Oostenrijk, Gröbming

Ik zal proberen te verduidelijken wat ons gisteren is overkomen. In de middag stond er een man aan de deur voor Jannick , Jan zegt hem dat Jannick werkt en hij wilde van Jan weten waar dat is. Nou dat heeft Jan hem niet gezegd want hij zei ook niet waarvoor hij dat nodig had. Geen officieel papier geen visite kaartje niets.
Dan komt Jannick thuis en vertelde dat die man een Masseverwalter is. En ik uh??? Die man is aangesteld door de rechter om de zaken van Jannick over te nemen en het huis te verkopen. Alles was via het gerecht voor Jannick geregeld, hij hield zich aan alle regels en betaalde alles zoals afgesproken. De rechtbank had zich uitgesproken zoals voorgelegd huis en auto vielen er buiten. Nu schijnt het dat doordat de advocaat van Ingrid er op aangedrongen heeft om het huis te verkopen. His nog eens voor het gerecht geweest want dat is pas 8 juni of zo. Normaal wordt er geen Masseverwaltung bij private Kunkurs ingezet. (kosten zijn daarvoor 100.000 Euro) Ja jullie lezen het goed. Een van de regels waar Jannick zich aan moet houden is bv hij mag geen schulden maken , dus hoe kan dit? De rechters van de Kunkurs en de scheidding schijnen contact met elkaar te hebben onze vraag mag en kan dit zo maar? Jannick heeft gelijk met zijn Schuldenberatung contact opgenomen en die zijn nu met man en macht aan het werk om uit te vinden hoe dit alles kan. Jannick krijgt nu nog 100 Euro zakgeld en heeft geen zeggenschap wat er betaald wordt van zijn normale zaken die prima liepen zoasl ook het geld voor deafbetaling van zijn schulden. Hij heeft Ingrid gebeld en die zegt van niets te weten. Maar zals het er nu uit ziet gaat zei dus ook een groot deel op haar bord krijgen ipv dat ze genoegen had genomen met wat Jannick haar geboden heeft. Als zij nu instemt met de scheiding met gelijke schuld is alles vanm tafel. Maar ik denk dat ze dit alles niet geloofd. Als ze niet snel iets doet is er geen weg terug.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.