Wat een dag

Oostenrijk, Gröbming

Zo vandaag eens een keertje niet vroeg eruit dus lekker blijven liggen. We waren toch zo om half 9 wel opgestaan. Ingrid kwam vragen of we de babyfoon wilden nemen, Theresa sliep nog en ze wilde wat boodschappen doen in Liezen. Jannick is vanmorgen vroeg vertrokken naar de Mensch und Tier Messe in Tulln. Maar hij ging eerst naar de Rettungsmesse voor zichzelf in Wels. Daar verheugde hij zich helemaal op want hij had zich aangemeld voor een nieuw simulator programma voor ambulance chauffeurs. Dus nu is gelukkig dat bakbeest van een camper weer voor het huis weg. Niet veel later was Theresa wakker. Die heeft de hele morgen lief gespeeld en getekend en een Tik Tak dvd gekeken.
Toen Ingrid thuis kwam heb ik Kasespätzel gemaakt en samen gegeten. Het toetje bracht Ingrid mee, haar zelfgemaakte taart.
Wij besloten dat we ook naar Liezen gingen want ik wilde 2 stoelen erbij kopen. We hebben er 4 en nu zijn ze in de aanbieding dus ik wil er 2 bij. Want als ik dat niet doe zijn ze er misschien niet meer. Daar aangekomen gold de speciale aanbieding niet meer en de stoelen hadden ze ook niet meer maar ze kon ze nog wel bestellen . Ik kreeg ze dan wel goedkoper maar toch nog 5 euro per stoel duurder. Dus gelijk besteld en betaald en ik word gebeld wanneer ze er zijn.
Dan naar de Möbelix want daar waren we laatst al gaan kijken voor een muziekding voor aan de muur. Toen waren ze uitverkocht maar nu waren ze er weer. Dus ook meegenomen dus niks grote boxen meer. Het enige wat ik van die grote stereotoren in de huiskamer gebruikte was de CD speler en de radio. Zo dus dat heb ik nu komen bij de bank aan de muur. Nog wat andere inkopen en dan terug naar huis.
Nou had ik net van de week een brief van het UWV gekregen dat ze controles gaan uitvoeren in het buitenland en dat ze nu in Oostenrijk waren. We waren nog maar net thuis toen de deurbel ging en Jan naar beneden om te kijken. Hij kwam met 2 heren van het UWV boven.
Controle dus voor mij die een schijtbeetje krijgt Controle op het inkomen. Geen idee als je definitief 100 % bent afgekeurd, toestemming hebt om in het buitenland te wonen,van dat schijtbeetje ook nog afdraagt in Nederland, voor de ziekte kosten en de nominale premie, zelfs een herkeuring hier in Oostenrijk gehad door het UWV . Wat willen ze nou eigenlijk nog controleren? Dat je nog leeft? want daarvoor krijg ik elk jaar een papier die op het gemeentehuis moet worden ingvuld. Deze 2 mannen hebben de kosten voor minstens enige maanden die ze aan mij betalen samen aan verblijf en reiskosten enz. makkelijk gekost.
Maar er was iets te zeiken , ik heb geen adreswijziging doorgegeven. Dat wordt straf. Maar ik sta zowel op het oude als het nieuwe adres gewoon bij de gemeentes ingeschreven zolang nog niet alles dedinitief naar het nieuwe adres is gegaan. Dat is hier heel normaal. Verder kan ik alleen adreswijzigen via internet en laat de Digid nou al lang niet werken. Gebeld maar het kan niet telefonisch het moet over internet. Maar dan krijg ik steeds probeer het later nog eens. Dus oficieel ben ik volgens hen in de fout. Ik gelukkig melding heb gedaan bij een politiker van het probleem , ik dus kan bewijzen dat ik het geprobeerd heb. De overheid mooie dingen bedenkt die niet uit te voeren zijn. Dat juist voor mensen in het buitenland communicatie heel belangrijk is .We merken wel wat op ons toekomt.
Vlak daarna kwam de man die we gevraagd hebben voor de schoorsteen kijken, en jaaaaaaaaaa hij kan dat. Hij komt dan morgen en ja Danuta ongeveer de prijs die jij gezegd had. Het ligt er nog wel aan hoe lang hij eraan bezig zal zijn. Het kan dus nog wat hoger of lager uitvallen. Dan moeten we nog wel wel 24 uur wachten tot de cement droog is. Maar dan kan het los gaan al moet de Rauchfangkehrer ook nog de keuring doen.
Dan was het voor ons tijd om naar het Kurparkcafe te gaan voor de grilavond.
We hebben zo heerlijk gegeten en het is er altijd zo gezellig.

Thuis gekomen nog wat tv gekeken en al met al toch nog 12 uur geworden voor we naar bed gingen. Dat is voor mij laat.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.