Studiereis DDR juni 1987

Duitsland, Erfurt

Ik ben meegegaan op een studiereis naar de DDR met de groep Duitse Correspondentie. Het heeft diepe indruk bij mij gemaakt.
Het inreizen in de DDR was al een heel gedoe. Eerst al een visum aanvragen en dat vonden ze al heel gek oudere studenten want dat kennen ze daar niet. We sliepen dan ook in van die student hostels waar heel veel uit Oostblok en Communistische landen sliepen. We werden nauwgezet in de gaten gehouden met wie we contact hadden. Bij de grens controle werden zelfs de Margriet en de Libelle in beslag genomen . (porno schaars geklede dames) Mensen die bananen of sinaasappels bij zich hadden moesten het inleveren en ook cassette bandjes werden in beslag genomen.
Ik schrijf dit in 2018 omdat ik de fotos gevonden heb.
Ik weet niet precies de datum van de reis meer maar ongeveer in de juni 1987 periode waren we onderweg.
Fotograferen was vaak verboden.
Ik weet ook niet meer hoe de reis verliep maar we zijn denk ik ergens richting Erfurt begonnen, Weimar en ook het concentratiekamp Buchenwald hebben we oa bezocht.
Buchenwald heeft dip diep diep indruk gemaakt. Zelfs in Juni was het er koud en winderig en je kan de beladen tijd voelen. Ook al weet je het wat je ziet en voelt is toch anders. Zelfs nu kan ik het me nog herinneren. (had ongeluk in 2004 waardoor ik veel niet meer weet.)

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.