Kirtag Gröbming

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 8 een berichtje van Jannick of ik wakker was. Ja nu wel en opgestaan. Erg duf want ik ging pas om 2 uur slapen. Op ZDF Neo werd een Nederlandse serie uitgezonden (High Flyers) Ze begonnen om kwart over 8 en we waren gaan kijken. Later in bed verder gaan kijken. Ik vond het zo spannend dat ik wilde weten hoe het afliep. Dus tot 2 uur gekeken. Ik vond het dus zeer de moeite waard. Maar een kort nachtje en weinig slaap. Met zijn allen ontbijten zoals altijd gezellig. Jannick en Meli gingen eerst zich zelf aankleden en daarna hebben ze Sabrina gedaan. Theresa doet het zelf.
Jannick ging een korte motorrit met Meli samen maken naar de Gossausee. Wij gingen met Theresa en Sabrina naar de Kirtag. Het was gezellig maar klein. Theresa had haar zinnen gezet op de Bach Unterführung met de Alpenverein. Het duurde ondanks dat thuis al had ingelogd op de app toch nog lang bij de toegang en waren we te laat bij de 5 meter verder gelegen Bach. Theresa barstte in tranen uit en iedereen tegen haar maar over een uur is het nog een keer. Dus een beetje rondgelopen en rondgekeken. Sabrina vond de muziek geweldig . Dan waren we ruimschoots op tijd bij de Bach en de Alpenverein. Die zaten daar gezellig en eentje zei tegen Theresa jij bent Theresa toch? En die tegen mij hoe weet hij dat? Maar dat is Manfred een collega van Jannick en hij was erbij toen Theresa de Klettertour gemaakt had. We hadden Sabrina uit de wagen gehaald zodat ze ook kon rondlopen en kon kijken. Theresa ondertussen omgekleed en ze ging de Klettergurt aandoen en dan werden ze aan elkaar aan een touw vastgezet. Manfred vroeg aan Sabrina wil je ook? want die stond laaiend enthousiast aan de Bach. Dus ik zei hem ze heeft geen laarzen bij zich en beter volgend jaar dan loopt ze hopelijk ook beter. Hij zei dat ze haar ook wilden dragen dus ze waren echt bereid om moeite te doen. Ik denk dat Ingrid een hart aanval had gekregen als we Sabrina hadden laten gaan. Maar wij hadden haar wel laten gaan als ze laarzen of schoenen die nat hadden mogen worden had gehad. De Schienen zijn watervast dus dat was het probleem niet. De volwassenen hebben verlichting op hun hoofd .Dan worden ze een stuk verder weer eruit getakeld. Theresa vond het gewelig en wilde nog een keer maar haar gezegd dat er veel andere kinderen ook nog willen. Steierkrapfen voor Jannick meegenomen, mit Steierkas, met aardappel en met Kraut. Wij hebben ook allen eentje gegeten en daarna ijs eten op het terras. Dan nog even naar de Spar gelopen om wat boodschappen mee te nemen en dan op huis aan. Het was zo heet in de zon en kwam totaal gaar thuis aan. Jannick en Meli kwamen ook thuis , nog even koffie gedronken en zij hun Krapfen eten. Dan zie ik dat Jan geen medicijnen had gebruikt niet vanmorgen en niet vanmiddag. Ik zeg er wat van en dan raast hij uit . Die ene keer en ik dit is niet de eerste keer Jan. Maar er valt dan niet met hem te spreken. Jannick en Meli met de kinderen naar beneden . Jan is zich aan het uitleven met de stofzuiger. Ik even zitten en dan ga ik koken. Ik ga voor morgen een reuze pan Massalakip maken voor de Roti´s en wij eten een gevuld Pitah broodje straks.
https://youtu.be/pSdH5nrDH6k
https://youtu.be/TvGGxoZBV8I
https://youtu.be/WKcxet9JPd0
https://youtu.be/k_CCic5k4tY
https://youtu.be/8xSuGS9DPBE

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Geweldig!!!

Annemarieke 2021-08-08 12:52:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.