Na regen komt zonneschijn

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen half 7 wakker en een beetje tv gekeken , hoe alles in de nacht verlopen is. Wij zijn er weer goed vanaf gekomen. De zon schijnt tussen de grote nevelbanken en het is windstil. We gaan weer naar zeer warme dagen en dan daarna?
Ik ben om half 8 naar beneden gegaan want de kinderen worden om 8 uur opgehaald. We hebben ze in de zelfde kleding gestoken waar ze mee gekomen zijn en hopen dat Ingrid zich enigszins schaamt want ze rijdt door naar de kindertandarts in Rottenmann waar Meli voor de kinderen een afspraak had gemaakt. Ze zouden eigenlijk met Meli gaan maar Ingrid wil zelf gaan. Gisteravond kwam Theresa met een grote smile en vroeg weet je wat Papa heeft gedaan, nou nee raden bracht niets. Dan doet ze haar hand open en heeft weer een kies erin. Papa helpt haar altijd de wiebelige tanden en kiezen eruit te halen. De nieuwe komen al door .Vanmorgen dus helemaal blij met haar 2 Euro van de tandenfee, inflatie? Ik heb ze flink geknuffeld want daar moeten ze het weer even mee doen. Ik moet vreselijk lachen om Sabrina die .noemt zichzelf nu Ina en sinds ze Oma kan zeggen hoor je aan een stuk door OMMMMMMMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Meli was de haren van de meiden aan het doen en ze vraagt aan Sabrina 1 of 2 staartjes en ze zegt 3 ok dus nu heeft ze 3 staartjes . Meli heeft eerst haar haren voor gepakt en in een staartje dan de middelste haren erbij gepakt en weer een staartje en dan de onderste laag bij elkaar .Dus ze heeft er 3.
Dan was het 8 en kwam Ingrid en ben ik naar boven gegaan. Douchen, aankleden en ontbijten en een kop koffie. Ik heb zo weer mijn praatafspraak.
Ondertussen half 12 en weer thuis. In het centrum zijn ze hard aan het opbouwen voor de Ennstal Classic die donderdag begint. Het hele centrum is dan afgesloten en er wordt een grote tribune gebouwd en dranghekken enz. Dat is ook alweer 2 jaar geleden dat die plaats vond. Onze bank is van binnen totaal gesloopt en ze zitten nu in een container aan de zijkant. Kan in ieder geval daar ook geld opnemen en zaken afhandelen als het nodig is. Het is pas september klaar. Het is 21 graden maar onaangenaam door de vochtige warmte.
Een bekende Jeannette die in Kufstein woont heeft mij vanmorgen enorm doen lachen, ik zag het helemaal voor mij. Jeannette sorry maar ik moest het even delen.
Het is wel het voorbeeld dat gevaren op de loer liggen en je het niet mee krijgt, vooral in Duitsland zijn veel mensen verrast door het water.


Zondag 18 juli 2021 : Watersnoodramp in Kufstein.
Heerlijk geslapen.
Wel 2x brandweersirene gisteravond
En mannen in het trappenhuis
(Dacht dat het visite van de bovenbuurvrouw was, maar dat bleken achteraf dus brandweermannen.)
De bovenbuurvrouw vertelde vanmorgen dat ze met haar vriend op blote voeten tot bijna in onderbroek door het water had moeten waden om thuis te komen.
Ernst sliep lekker door,
ik werd alleen nog met hartkloppingen wakker,
toen de dochter van de overbuurvrouw om 00.45 uur vannacht op de deur tegenover ons stond te bonken, omdat die niet open deed en ze nergens anders naar toe kon om te slapen.
Ik vroeg nog of er iets aan de hand was : nee...
Dus lekker verder geslapen.
Vanmorgen bij het uitkloppen van de dekens in mijn tuin, stonden de buurvrouwen boven een sigaretje te roken op hun platje,
en vertelden dat ze van 23.00 tot 02.00 uur bezig waren geweest om de modder vanonder mijn scoot te wissen / uit de gang te vegen, dat het water niet in de liftschacht of de kelder liep....
???????
Wij hadden lekker geslapen !
Ondanks de kletterende regen....
En wij hadden de hele avond de watersnoodramp in Belgie en Duitsland en Limburg op tv bekeken,
terwijl de modderstroom 40 cm hoog bij onze voordeur voorbijstroomde !!! 😳
Dus maar eens beneden bij mijn scoot poolshoogte genomen,
waar de bovenbuurvrouwen druk met een waterstofzuiger bezig waren !
Het modderwater was 40 cm hoog door de straat gestroomd !
Buren hadden deurplanken aangedragen om de ingang tegen het water te blokkeren !
De brandweer was de hele nacht bezig geweest met bulldozers en zandzakken en watermarkeringen !
De binnenstad was / is volledig afgesloten !
We mogen niet eens de deur uit !
Want aan de overkant is de beek vol zand, modder, dus overgelopen, en moeten ze nog 1 meter water van de parkeerplaats wegpompen !
Heeeee, en mijn auto dan in de Tiefgarage ?
Brandweerman : " Dan staat het water daar tot tegen het plafond !"

Hoe erg het ook is na het lezen van dit verslag kon je ons wegdragen. Maar het geeft ook aan hoe je overvallen wordt door dit soort natuurgeweld. Wij hebben het nu meermaals meegemaakt in eigen regio . Hoe Danuta meerdere malen zo erg getroffen werd. Maar ik weet ook hoe snel de hulpverlening hier op gang komt. De inzet van buren en bekenden , de brandweren en het leger . Goed georganiseerd en elke keer hebben ze bijgeleerd wat helaas ook elke keer nodig was. Je kan de schade niet veranderen maar wel de mensen helpen en opbeuren. Blijven lachen is vaak het beste om op de been te blijven al huilt soms je hart.

Jannick en Meli hebben het bovendeel van de kast tussen eet en huiskamer afgebroken. Op het onderste deel heeft Jannick zijn Terrarium opgebouwd, Vanmiddag zijn ze de baardagamen gaan halen. Ik vind het erg leuke dieren. Een van de twee kan je al makkelijk oppakken . Eten doen ze fruit en groente en grote levende sprinkhanen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ik heb beelden gezien uit Hallein. Daar was het ook heel ernstig! En dan te bedenken dat al dat water ook nog deze kant opkomt....

Annemarieke 2021-07-20 07:31:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.