Vermoeiende dag

Oostenrijk, Altenmarkt im Pongau

De dag begon zoals altijd, het was al vroeg warm maar geen zon. De rest van de dag broeiend warm en dan is al snel alles te veel. In de morgen was ik gaan voorkoken zodat we in de avond warm konden gaan eten. Tussen de middag hadden we daar geen tijd voor. Ingrid was al vroeg naar Leoben dus wij moesten Theresa gaan halen. Maar ik had ook een afspraak in Altenmarkt om half 2 om de diepvriessnacks op te halen. Ik kreeg een smsje dat het 13 uur werd dus snel snel want ik moest nog geld halen en Theresa. Zijn we vlakbij Pruggern twijfelde ik toch of ik het eten had uitgezet. Dus toch terug en ja hoor had ik gewoon gedaan. Maar we waren mooi op tijd bij het parkeerterrein waar de overgave was. Dat klinkt als iets illegaals als je het zo opschrijft. Ale diepvries over geladen en betaald en weer op weg terug. Op de heenweg was er een ener die bij Radstadt van links kwam geen voorrang had en zo de weg op dook. Je rijdt daar toch 80. Jan vol in de remmen en op een haartje na.
Theresa vroeg ineens achter in Oma??? ik ja, wanneer komt jouw tumtumvriend Annemarieke weer?? Ik moest wel lachen want de vraag komt voort uit haar onbehagen dat de tumtum opraakt. Op het parkeerterrein heeft ze een yoghurtje en een groot stuk komkommer opgegeten. Jan de diepvries over geladen van de Hollandsnackexpres.
Op de terugweg was heel erg veel verkeer op de B320 en er was een Sonder Transport voor ons. Maar die reden niet echt langzaam met 80 km per uur. Maar er zat een auto achter in de rij die erg veel haast had. Dus met gevaar voor iedereen zijn leven inhaalde en dat elke keer weer tot er een tegenligger voor hem kwam en hij niet kon uitwijken maar de tegenpartij en waar hij naast zaten zo veel mogelijk uitgeweken zodat ze met zijn drieen naast elkaar op een 2 baansweg reden. Dan denk je die zal het nu wel weten maar niet dus. Toen hij bij het Sonder transport kwam ging hij tussen het transport en de begeleidende auto. Niet erg slim want die afstand is er niet voor niets als die auto moet remen heeft die een behoorlijke remweg nodig. Maar dat stoorde hem niet. Wij waren blij toen we bij Gröbming van de 320 af mochten .We zien liever geen mensen zonder ergens schuld aan te hebben verongelukken. Met zo´n bestuurder heb ik geen meelij die mag zich zelf dood rijden maar meestal komen die er goed vanaf.
Thuis gekomen nog een boterham gegeten en Theresa zelfs 2. Al snel moest Jan weer naar zijn werk en Theresa moest naar haar dansklasje. Dus Jan heeft ons bij de Kiga afgezet waar in het gymlokaal de cursus is. Het eerste wat me opviel was dat in die kleine ruimte een deur met glas tot onder is zonder een rooster of iets dergelijks ervoor. De kinderen liepen allemaal te rennen ook de toegangsdeur zit glas tot onder. Ik bleef eigenlijk wachten tot het zou beginnen want de kinderen waren alleen in het lokaal. Zie ik Theresa uit de vensterbank springen en via een bank er weer op klimmen. Dus ik brul naar binnen THERESA bist du Deppat en dan het antwoord een enorme brulpartij. Alle ouders kijken en de juf ook die gelijk naar binnen ging. Ik heb haar voor ze naar binnen ging gezegd wat er gebeurd was en eigenlijk wilde ik zelf naar binnen om met Theresa te spreken maar dat mocht van haar niet. Dus ik weg dan los je het maar op ook. Maar soms ben ik verbaasd dat in een land vol zeikerds en nauwelijks veiligheidsvoorschriften in acht worden genomen. Zoals Theresa ging met de KIga naar Stainach met een bus zonder dat de kinderen vast zitten zo ook gaan ze naar boven met de skibus. Ik vond het klasje ook vrij veel kinderen en volgens Ingrid zijn het er al minder.

Op de onderzoek uitslagen van sabrina moeten we zeker een 6 weken tot 2 maanden rekenen. Maar hopelijk weten we dan iets goed of slecht we wachten maar af.
Wel weer nieuwe medicijnen want tot nu toe is er geen medicijn geweest die haar geholpen heeft. De Cortisonkuren die ze ernaast heeft schijnen wel wat te doen. Dus daar gaan ze mee verder. We mogen hopen dat ze geen Dravet heeft maar dat weten we dan over 2 maanden. Dat kan door een Gen onderzoek geklaard worden ook welke vorm. Er is geen Gen of er is een beschadigd Gen en als het normaal is heeft ze die vorm van epileptie niet.

Fiep slaapt graag luxe en denkt dat we hem niet zien.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.