Ungemütliches Wetter

Oostenrijk, Schladming

Freitag 10.März
Zo wat een nacht, werd rondom half 3 wakker van een enorme klap alles in huis trilde zelfs Jan was er wakker van. Geen idee wat er was gebeurd tot het bliksemde en de volgende klap kwam. Nou hoosde het al vanaf de avond en werkelijk hozen. Dus geen vorst en alle sneeuw dus weg. Na de klap slecht geslapen een beetje dommelend. Om 6 uur was er weer onweer. Dan is het morgen sta je op en sneeuwt het weer en wordt het langzaam aan weer wit.
Ingrid is met Sabrina met Theresa mee want ze heeft haar gesprek over Theresa , we zijn beide erg nieuwsgierig. Gisteren kwam Ingrid wat dingen vragen wat ik er van vond en dat heb ik ook beantwoord. Het gaat vast een strijd worden over een jaar want Theresa is een Septemberkind en dan willen ze eigenlijk dat ze een jaar langer Kiga doen. Daar ben ik het niet mee eens zeker als ze nu nog een jaar moet en zich nu al verveeld. Ik heb het gevoel dat Theresa zich de laatste tijd verveelt en daardoor lastig is ook op school. Elke dag komt ze nu thuis met ik mag niet in de bouwhoek, ik mag niet in het speelhuis, ik mag niet.................?? De laatste keer hadden ze iets over dat ze emotioneel weet ik veel wat was. Ze speelt meestal met de kleinere (iets wat ook vaak wordt aangepraat naar mij gevoel) Zoals met het skien dat ze op voorhand al bij de kleintjes wordt gezet terwijl ze kan skien en uiteindelijk met de grote kinderen meemocht. Thuis merk ik dat ze heel leergierig is en best snel leert. Dat ze veel interessen heeft en bv Huisje boompje beestje kijkt naar onderwerpen over voeding of de zee. Ze graag wil leren lezen. Ondertussen toch goed 2 talen spreekt en begrijpt. Ze een kind is die veel lichaamsbeweging nodig heeft en nu aan het eind van de winter snakt naar buiten spelen.
Dat buiten spelen zal nog even moeten wachten want op dit moment stormt het enorm en sneeuwt het weer lekker door bij 2 graden. Boven is meer dan een meter sneeuw gevallen en we hebben alarmstufe 4 wat lawines aangaat dus echt extreem gevaarlijk. Ze zeggen dat het weekend weer mooi wordt en verwachten dat er veel halve garen zich weer buiten de pistes gaan wagen en naar gebieden gaan waar ze nu zeker niet moeten komen.
Ik had Taco´s gevuld met lekkere salade en een soort chiliconcarne en Ingrid en Theresa kwamen ook eten. Theresa at er toch 2 helemaal op. Dan ging ze wat dvd kijken. Helaas voor haar ging ik met Jan mee want ik wilde wat boodschappen doen. Maar Ingrid ging wel even maar buiten en Theresa ging dan mee.
Jan had me bij de Hofer afgezet en is naar zijn werk gegaan. Nadat ik daar boodschappen had gehaald nog even bij de verbouwde en geopende Kik kijken. Daar vond ik een hele berg winterkleding voor Sabrina (per stuk 1 euro) voor nu en een prachtige winterjas voor volgende winter. Dan had ik nog een maillot voor 10 ct en dan ging er van de totaalprijs nog 10% af. Zulke leuke kleertjes en aangezien Sabrina groter is dan Theresa was kon ze nog wel wat winterkleertjes gebruiken. Ik heb allemaal 68 en 74 gekocht. Dan ben ik terug gaan lopen naar schladming en het sneeuwde zo hard en de wind was zo koud. Dus ik kwam langs Jannick´s werk maar zag zijn auto niet zo snel staan. Dan toch maar gebeld of hij al naar huis was zo nee hoe laat hij ging. Dat was praktisch gelijk dus gevraagd kan ik mee rijden anders moest ik nog een uur op Jan wachten. Ik had het al zo koud. Dus samen met Jannick naar huis gegaan. Hij heeft bij zijn baas vrij gevraagd voor september en nu maar afwachten. Ik heb bij thuiskomst zelfs de houtkachel nog aangemaakt want ik wilde niet warm worden. De centrale was wel al aan maar ik had even een warmte boost nodig. Gelijk een koffie gemaakt .
De kleertjes naar Ingrid gebracht en ze zei je weet toch dat ik geen winterjas voor volgende winter nodig heb, en ik ja maar kon deze niet weerstaan en zeker niet voor deze prijs. Rose met printopdruk met kleine haasjes en aan de sluiting hangt een klein rose haasje. De andere dingen kwamen goed van pas.
Ik ben al lang thuis en nog niet helemaal warm.

Dit is een stukje die later verscheen was dus echt ongewoon.
In der vergangenen Nacht wurden zwischen dem Salzburger Flachgau und dem südlichen Niederösterreich wohl manche Menschen, zum ersten Mail in diesem Jahr, von Gewittern aus dem Schlaf gerissen: Insgesamt wurden mehr als 1.000 Blitze registriert. „Die meisten gab es vom Flachgau bis ins steirische Salzkammergut und ins Obere Ennstal sowie im Bezirk Lilienfeld in Niederösterreich“, sagt UBIMET-Chefmeteorologe Manfred Spatzierer. „Derart viele Blitze sind Anfang März durchaus bemerkenswert und kommen nicht alle Jahre vor.“

Der Grund für die Gewitter war eine Kaltfront mit der hochreichend kalte Luft die Alpen erreicht hat. In den kräftigen, gewittrigen Schauern sank die Schneefallgrenze bis auf rund 600 m Seehöhe ab und in 1.500 m ging die Temperatur auf minus 4 Grad zurück. Am Freitag tagsüber muss man vor allem in der Obersteiermark, im südlichen Oberösterreich sowie im südlichen und Niederösterreich weiterhin mit teils kräftigen Regen-, Schnee- und Graupelschauern rechnen. Auch Blitz und Donner sind nach wie vor vereinzelt möglich

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.