Vandaag een echte mooie en warme dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen schrok ik wakker van de wekker en ik moest er echt uit. Jan was ook niet direct wakker te porren maar ook hij moest eruit.
Dan eerst Theresa wakker maken en ik schrok me rot want ik kom de slaapkamer uit en Theresa wilde erin. Die was dus wakker en ik daarna ook. Dan eerst haar de deur uitgewerkt en Jan haar weggebracht . Tegen 8 naar het Pfarrhaus want daar hangen de fotos van de Erstkommunion. Hardstikke druk en ze hangen er alleen vandaag. Ook had Theresa gisteren een papiertje bij zich met alle kosten die ze moet betalen en dat had ze dan vandaag of morgen moeten meenemen. Dan krijg ik dat vanmorgen van haar en tja dat moet Mama zelf regelen. Papa schiet het niet voor want dan kunnen we fluiten. Ook wel wat kortdag om de kinderen dat mee te geven. Ik heb fotos uitgezocht en besteld. Dan op weg naar Schladming want ik dacht dat we vandaag de 2e inenting kregen. Nou nee het was alleen een adres verandering dat we het ergens anders moeten gaan halen. Ik wordt af en toe niet goed van die smsjes . Bedankt voor aanmelden 2x gegegevens 2x. 2x een uitnodiging voor de eerste prik dan een keer ander vaccin, dan voor dit en dan voor dat en nu was het dus adresverandering. En ik dacht dat het verplaatst was naar vandaag. Maakt niet uit dan inkopen doen. Eerst naar de Eurogast omdat ze daar meestal wel meer groente hebben. In ieder geval een klein rood kooltje voor ons. De grote balen penen die ze meestal hebben bv voor de paarden hadden ze niet en de groente die ze wel hadden erg duur om aan de konijnen te geven. Een klein bloemkooltje niet eens genoeg voor ons om van te eten 4 euro. Zat wel heel veel groen aan dus als de bloemkool groot genoeg was geweest had ik ook groen voor de konijnen. Dan nog bij de Hofer en de Penny gekeken maar groente is er niet wel sla tomaten paprika en komkommer dus die laatste maar meegenomen en een zak wortels. Jannick belde om te vragen of het was gelukt met de fotos en ja en hij vroeg want Ingrid wil er ook. Dus gezegd ik scan ze wel in kunnen we ze bij de Bipa bestellen is goedkoper dan de fotograaf en de kosten delen . Ik heb 2 statiefotos en een hoop gewone foto uitgezocht. Nu thuis en Jan is Theresa tegemoed gaan lopen want ze is vroeg. Dan gaan we daarna weg naar Liezen en eten daar wat. Ik heb daar een afspraak met Hartlauer service voor mijn gehoorapparaten. De was zit deels in de droger en deels buiten, ik had 2 planten meegenomen want door de kou wil er niets bloeien en nu 2 bloeiende planten erin gezet dat lijkt het nog wat. Vandaag begint de metereologische zomer en als dit weer dan de voorbode is dan wordt het nog wat. Vandaag halen we de 21 graden en een echt blauwe lucht zonder wolken.
Nadat Theresa haar huiswerk gemaakt zou hebben wilden we weggaan. Dan gaan de alarmen en even bij Jannick nagevraagd en hij zei verkeersongeval. Dus ik vroeg hem weet je ook waar ? Want als het op de 320 is bv Sankt Martin gaan we over Stein . Maar Jannick zei ik heb echt geen idee s
er staat dat het op de B320 is maar bij Post en ik zou niet weten wat ze bedoelen. Dus ik zei hem is het dan niet bij de op/afrit want gelijk dan bij de rotonde is de Post. Dus wij op weg en we hoefden niet ver want het was op het nieuwe kruispunt op de 320 voorbij de PV. Gelukkig waren ze al bijna klaar maar een groot deel van de weg nog afgezet maar wij konden de weg opdraaien. Reden wel in slakkengang achter 2 bergingswagens met de autos erop. Die zagen er niet uit dat is niet zachtzinnig gegaan. Het was erg druk op de weg . In Liezen hebben we eerst een Happy Meal voor Theresa gehaald en dan zijn we naar de Eli gegaan. Wij een Doner en omdat we ingeent zijn mogen we zitten. Dat hebben we gedaan. Dan nog even naar de Lidl en dan ben ik naar Hartlauer gegaan en ook al was ik een half uur te vroeg ik kon gelijk geholpen worden. Dus ook op tijd naar huis terug. Het is de hele dag super mooi gebleven. Ondertussen kwam ik er achter dat Ingrid dubbele afspraken heeft gemaakt want theresa heeft morgen Engelse les en ze moet naar Rainbow voor haar gesprek. Dat gaat niet beide lukken. Want Rainbow is in Stainach.
Ingrid is vandaag van de Reha gekomen met Sabrina en in Leoben krijgt Sabrina weer een EEG en als die hetzelfde aan geeft als de vorige keer worden toch haar medicijnen terug gebracht. De medicijnen heeft Sabrina problemen van en wij hebben allen voorheen niet gemerkt dat het haar slecht ging zonder maar eigenlijk juist goed. Maar omdat de vorige EEG volgens de artsen veel activiteit had moest ze aan de medicijnen. We horen het allemaal wel.

Ze gaan toch de medicijnen afbouwen van Sabrina dat gaat alsnog maanden duren. En 1 medikament die ze eigenliojk al jaren heeft zou net met onze vakantie gaan afbouwen maar daar wachten we dan mee tot na de vakantie. Ingrid kwam het geld voor de kommunion brengen en gelijk het boekje en het kistje dat Theresa morgen nodig heeft. Omdat Ingrid de kinderen zondag vroeg wilde halen en wij van plan zijn om later thuis te komen hebben we Theresa voorgesteld om dan donderdag overdag naar Mama te gaan en dat vindt ze wel goed. We laten haar zelf steeds de keuze maken. Donderdag is hier een vrije dag . het is dan Fronleichnam. De kinderen zijn vrijdag dan ook vrij maar Jannick is vrijdag niet vrij. We hebben besloten om zaterdag naar Graz te gaan daar te overnachten zodat we naar Meli kunnen. Het gaat haar slecht en ze zou eigenlijk haar Reha willen afbreken maar dan moet ze alles terug betalen. Het gaat haar psychisch slecht en de Reha is in die zin geen succes. Ik vind het raar dat een verzekering mensen zo onder druk kan zetten. Donderdag gaat haar moeder op bezoek , Dan wij het weekend daar. Ik heb voor 1 nacht een apartementje met 2 slaapkamers zo kunnen we goedkoop overnachten en daar gewoon eten. Jannick kan Meli heen en weer brengen zodat ze er even uit is want slapen is verplicht in alle Reha´s. Ze boft ook niet dat er zo veel feestdagen in zitten want dan zijn er geen therapien maar je moet wel blijven. Het is te ver weg om er steeds op en neer heen te rijden. Op zon en feestdagen is er niets open en we boffen nu dat we weer mogen overnachten en er weer veel open is. Op zaterdag gezellig naar Seiersberg of zo of als het heel mooi weer is wat anders doen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

geef de groetjes en sterkte en beterschap gewenst voor Meli door aan haar, als jullie haar spreken, hoop dat ze weer snel naar huis mag

Christina 2021-06-02 03:58:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.