We hebben een nieuwe hulp Sinterklaas

Oostenrijk, Schladming

Donnerstag 30.November
Jannick is gisteravond vertrokken naar Lebring om naar school te gaan . Hij doet de Kurse Atemschutzwarte. Ten eerste kan hij probleemloos daar overnachten want anders moet hij al voor dag en dauw op weg en het is ver. Dan de hele dag school en het zijn echt heel lange dagen. Dan werd er ook nog hevige sneeuwval verwacht dus nu is hij voordat de sneeuw komt daar.
Hij heeft dan tot morgenavond school en komt dan weer naar huis want zaterdag moet hij werken. https://de.wikipedia.org/wiki/FeuerwehrschuleninÖsterreich

De sneeuw is gekomen en HOE!! Ook bij ons sneeuwt het behoorlijk en er ligt al veel. Minpuntje ik werd om half 6 uit mijn bed geschud door de sneeuwschuiver.
Slapen ging niet meer ook omdat de katten als ze ook maar denken dat je wakker bent hun eten willen. Dus dat dan maar gedaan en dan ontbijt tv kijken. Het wachten was op Ingrid met de kinders want vandaag had de Sint een bijzondere verrassing voor Theresa . Een brief en een Sinterklaaspak. De vreugde is onbeschrijflijk , het ontroerde me zeer. Er kwam nog wel achteraan maar geen staf Oma , ik denk dat die te groot was voor de zak. Wat ze ook helemaal het einde vindt is dat op de handschoen ook een stoffen ring genaaid zit., waar een kind blij om kan zijn.
En wat een leuke tijd is de Sinterklaastijd toch als er kleine kinderen zijn. Het blind geloven , de verwachtingen, de vreugde en het uitkijken naar pakjesavond.

Dan moesten ze echt gaan . Ingrid ging met de auto en nam ook Sabrina mee want dan kon ze gelijk doorrijden naar Schladming om inkopen te doen. Ze vroeg nog of ik mee wilde maar ik heb om 11 uur een afspraak bij de tandarts dus ik rij later met Jan naar Schladming want om 11 uur is Ingrid alweer terug en dan had ik alsnog opgehaald moeten worden door Jan.
We moesten eerst de auto sneeuwvrij maken en dan mochten we de ramen krabben want er zat ook ijs op.
We reden net de straat uit toen we Ingrid tegen kwamen. Bij de tandarts duurde het uiteraard weer lang voor ik aan de beurt was , je wacht zo 1 ½ uur. Ik was eigenlijk voor controle maar had een gaatje dan doet hij dat wel gelijk. Nog even snel wat boodschappen en pas na 13 uur weer thuis. Boodschappen doen is in het skiseizoen vaak lastig want alle aanbiedingen van vlees en groente worden om half 8 al door de vele pensions met kratten en dozen vol al meegenomen. Vond nog wel het een en ander aan groente maar vlees nee dus. Ga in de winter ook liever naar Liezen maar als je toch in Schladming moet zijn dan wil je eigenlijk het daar ook gelijk mee nemen. Thuis gekomen een snelle hap bami uit de diepvries, echte Oostenrijkse met veel groene en rode paprika´s en mais en wat al niet meer wat me dan meer aan een Mexicaanse pasta schotel doet denken. Maar ach het smaakte en was snel klaar voor de hongerigen.
Ondertussen kwam de postbode met een pakje van Hermes , dus Marjanne pakje goed aangekomen.
Dan moest Jan al weer naar zijn werk. Theresa was uiteraard gelijk toen we thuis kwamen al boven gekomen want die heeft de rest van de dag in haar Sinterklaaspak rondgelopen. Ingrid kwam ook boven en we waren op internet aan het kijken of we little people dingen konden vinden. Dan werd Sabrina wakker en kwam die ook boven. Dan kwam Jan thuis en gingen Ingrid en Sabrina , Theresa wilde hier een boterham en dan sinterklaas kijken , zingen bij de schoen en ook naar beneden. Ik nu biathlon kijken. Johannes Kühn (Duitse vriend van Jannick) doet het niet echt goed vandaag veel missers en ik vind zeer lange schiettijden. Beste Oostenrijker tot nu is Ebenharter op de 3e plaats maar er moeten er nog finischen. Daar moeten we het mee doen want er komt geen Nederlander in voor.
Het sneeuwt al de hele dag en het is wit tot helemaal beneden in het dal. Zo vroeg zijn er sinds heel veel jaren niet zo veel pistes open geweest en de verbindingen tussen de pistes zijn ook open.
Er ligt ook al sneeuw op de kinderski wei in het centrum moet nog wel wat meer worden voor er geprepareerd kan worden. Hopen dat het koud blijft.
Tot mijn grote vreugde is eindelijk de stomp van de boom op het voetpad op de Stoderstrasse weg. Weet je nog Diane hoe erg ik mijn voet daar bezeerde toen de boom er nog stond. Ondertussen is geloof ik zelfs al langer dan 2 jaar de boom weg maar de stomp bleef maar staan. Om je nek te breken en ook gevaarlijk als het glad was en je moest met een kinderwagen van het voetpad af en over de weg.




Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

wat leuk dat je het sinterklaaspak nog kon krijgen, het staat haar heel erg leuk, hoop dat jullie er straks ook een heel gezellige sinterklaas avond zullen krijgen, zal straks op facebook een leuke kleur en knip kaart zetten, dan kun je er daar straks ook mee aan de slag , hij is in de grote van een a4tje, en kan ze ook haar klopje zetten op 5 december of eerder, liefs aan iedereen daar, groetjes uit Holland Christina

Christina 2017-12-01 06:15:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.