Dat voelt een stuk beter

Oostenrijk, Aich

Vanmorgen rond 7 wakker en een hele nacht geslapen zonder pijn. Het mooiste ik kon ook draaien en overeind komen zonder pijn. Ik heb nog wel beperkingen maar die enorme pijn is er niet meer. Een beetje tv gekeken tot Ingrid Sabrina kwam brengen. Die had haar dokterskoffer bij zich en het is grappig te zien dat ze van alles weet wat er mee moet. Ze doet haar shirt omhoog en doet de stethoscoop erop met een spiegeltje doet ze zeg eens A en de spuit weet ze ook. Ze begon gelijk bij Opa. Toen kreeg ze 2 aanvallen na elkaar en ben ik opgestaan en zijn we in de huiskamer gaan spelen. Wat heet spelen want het broodje hagelslag die Oma at vond al snel een andere weg. Dan had ze in 5 minuten een puinhoop gemaakt van de huiskamer overal little people. Ze heeft al kans gezien om 1 van de 2 nieuwe autootjes spoorloos te laten verdwijnen. Op de achtergrond tik tak wat ze nog steeds geweldig vindt.Kwart voor 9 was Mama terug en ik had de buitendeur gehoord dus ik zei haar ga maar kijken Mama komt zo. Dan schuifelt ze op haar kont naar de gang richting trap en ja daar kwam Mama. Dan koffie drinken met Mama en om 10 moest Mama nog snel een was beneden halen voor de droger en gingen ze naar beneden. Jan is nu aan het stofzuigen en ik was gaan douchen. Eindelijk breekt de zon door de ijzige nevel door en nu wordt het snel warm , het was minus 8.Het is wel mooi al die aangevroren nevel.
We hadden gisteren gezien hoe ze de B320 aan het leeg maken waren van de sneeuw. Er waren 8 springingen geweest en 6 hadden een flinke lawine te weeg gebracht. Konden we vanmorgen op de tv zien. Nu is eindelijk de weg weer begaanbaar. Voor zo lang het duurt.
https://www.kleinezeitung.at/steiermark/ennstal/5562729/Geglueckt_Grosse-Lawinen-am-Grimming-gesprengt ?
Er werd vanmorgen ook in het bericht gezegd dat ze eigenlijk geen idee hebben wat het weer doet en brengt. Zoals het nu eruit ziet vandaag nog mooi weer maar morgen weer sneeuw maar nu het meeste in Kärnten die bijna geen sneeuw hebben. Wel jammer als het morgen sneeuwt als de Kinderrennen op de Galsterberg zijn. Theresa zit in een groepje van 6 alle goede skiers en ze skien nu op de piste. Dus ze heeft het naar haar zin.
Soms denk ik terug aan de fijne dagen op de Stoderzinken. Genoeg gelegenheid voor de mensen die willen kijken , de Rosemi waar altijd goede sfeer en goed eten enz. was en vooral de vriendelijkheid. En als je eenmaal in de goede skigroep zat was het voor de kinderen een zeer gevarieerde skiweek. Waar je zag dat ze echt verder kwamen. Dat alles mis ik op de Galsterberg. Dat Bottinghaus is weinig sfeervol en je kan bijna niets van de kinderen zien alleen de hele kleintjes die het nog moeten leren. Helaas wil de Planai de Stoderzinken niet overnemen.

https://youtu.be/qtsIH2y3rsk
Een oud filmpje van 2014 kwam ik tegen . Theresa had een pakket uit Nederland van de tantes gekregen Els en Erna. Met grote Woezel en Pip wat was ze daar blij mee en nu speelt Sabrina er mee. Wat gaat de tijd toch snel.

Wat Sabrina aan gaat blijft het opnieuw afwachten. In maart moet ze weer naar Wenen en gaan ze onder narcose gaatjes maken in haar schedel en dan komen daar meetapparatuur in voor een diepte EEG. Ze willen proberen om het meer af te grenzen om beter te bepalen hoe en wat een operatie zou kunnen doen.
De hersenoperaties doen ze alleen in het voor en najaar omdat ze de menscapiciteit niet hebben voor het hele jaar. Maar 2 van de 4 operatiekamers daarvoor zijn in gebruik. Als er een operatie zou kunnen plaatsvinden zou dat misschien mei kunnen zijn. Het vervelende is dat Ingrids pflegekarenz niet meer verlengd kan worden. Ze heeft toch echt nog langer tijd nodig . Ingrid zei met dit soort regelingen gaan ze er van uit dat de patient dan wel gestorven is of anders beter is. Een half jaar zou het beste zijn nog dan hopen we toch alles achter ons te hebben. Het gaat nou eenmaal niet sneller .
Vanmiddag om 2 uur weer gaan werken want ik had deze week alles naar de middag geschoven omdat we nooit weten hoe een verblijf in Wenen verloopt. Dan moet ik er toch zijn voor Theresa. Nu valt het wat rustiger uit en heb ik ook nog wat tijd voor mezelf.

Er was niet veel werk en ik was in 2 uurtjes klaar. Christine was alleen thuis en vroeg of ik nog koffie wilde dus nog een uurtje samen gezeten en over van alles en nog wat gesproken. Ze was een lang weekend naar Wenen om cultuur te bekijken. Dus fotos gezien en over kunst gesproken en over de geschiedenis van Oostenrijk want daar was ook een tentoonstelling over. Ze zei me dat Andrea had gebeld en of ik boos was dat ze niet gebeld had en of ze wel het goede nummer had. Maar ja ze had me vrijdag gebeld toen was ik bij de oogarts en daarna ben ik het weer vergeten. Ik haar gezegd dat ik thuis wel een zou bellen.
Dat inderdaad gedaan en we hebben nu afgesproken voor zaterdagmorgen om koffie te drinken bij die Gräfin dan kunnen we alles doorspreken. Ze wil me graag en heeft zelfs gezegd ik heb je echt nodig en kan en wil je ook doordeweeks werken. Dus tja maar eens zien wat er op me afkomt. Ik heb het nu best naar mijn zin .Christine riep al maar mij niet in de steek laten. Het geeft ook wel een goed gevoel als je merkt dat je gewaardeerd wordt.

De treinen rijden nog steeds niet daarom is Jannick weer ersatz verkehr aan het rijden tot een uurtje of 9. Morgen is hij vrij dus gaat hij ook naar Theresa kijken. Ingrid wil het van het weer laten afhangen of ze met Sabrina naar boven gaat. Ze geven regen en sneeuwval op en als dat inderdaad zo is morgen dan sneeuwt het zeker boven.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nee, boven op de Galsterbergalm is het net als vroeger op de Stoderzinken toen alleen het Steinerhaus er nog was. Succes voor Theresa voor morgen! Xxx

Annemarieke 2019-01-17 19:36:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.