Skadiloppet

Duitsland, Bodenmais

Zondag 15 maart
Vroeg opgestaan en vroeg vertrokken 5.30. Moest nog 2 uur rijden naar Bodenmais.
Het weer was nu weer bar en boos slecht en bij aankomst goot de regen met bakken uit de regen in Brettenschachten waar de start was. Boven lag voor de start al 10 cm nieuw sneeuw dus wat moet je waxen. Ik had in ieder geval niet de goede middelen en kon gelukkig via een man van Swix wat kopen wat voldeed.Ik had ze kunnen laten waxen maar de rijen waren al zo lang dat ik niet meer aan de beurt zou komen. De regen werd afgewisseld met sneeuw en hagelbuien en er was flink mist. Voor de start dacht ik heel even dat het op zou klaren maar dat was een plaagstootje want na de start barstte het in alle hevigheid los. Na de eerste 10 km heb ik overwogen om uit te stappen maar toch door gegaan. Boven in de nieuw sneeuw bleef het met pakken aan de skies zitten maar op de rest van het parcours ging het prima met wat erop zat.
Ik kwam als 2e Nederlander binnen met een tijd van 2.29 en een 147 e plaats maar Herman Hofs had een goede tijd van 2.23 . Ik ben wel dik tevreden met het resultaat want ik had 2.45 ingeschat. Ik heb in ieder geval mijn 3 marathons voor de marathoncup gelopen.
Omgekleed en eerst eten in Bodenmais waar de pasta party was. Het eten was er goed en veel keus. Dan snel weer gaan rijden want het zou nog wel wat uurtjes rijden zijn naar huis. Jannick

Zondag 15 maart
Vroeg opgestaan want het is nog zo'n 2 uur rijden naar Bodenmais.We vertrokken om half 6.
We waren mooi op tijd en Jannick kon de auto nog kwijt.
Het was extreem noodweer, het goot van de regen op Brettenschachten en iets hoger lag voor de start al 10 cm nieuwe sneeuw. De regen werd afgewisseld met sneeuw en hagelbuien en er was heel veel mist. Het was omdat je zo nat werd ongelooflijk koud.Jannick heeft gelukkig nog via iemand van Swix wat tubes kunnen kopen want hij wist werkelijk niet wat hij op de skies zou doen , had al wat dingen geprobeerd wat niet ging. Gelukkig ging het hiermee wel.
Je kon eigenlijk niets kopen maar Jannick had de man al eens gezien bij wedstrijden en kon dus nog wel iets kopen. Want aan de beurt komen om te laten waxen had hij uren van te voren moeten gaan staan.
We hadden het nog aan een Nederlander gevraagd maar die wilde niet helpen. Sportiviteit is niet bij iedereen aanwezig.
Jannick startte in het 2e startvak en hij stond vrij vooraan.
Het zijn zoveel mensen dat ik hem niet eens voorbij heb zien komen bij de start.Er waren 404 mannen aan de start voor de 42 km en iets van 42 vrouwen.
Als eerste Nederlander kwam Herman Hofs binnen in een tijd van 2.22 (105e)en Jannick als 2e Nederlander in 2.29 (147)
Dus Herman hardstikke gefeliciteerd dat was een goede prestatie.
Derde Nederlander was Peter Keurntjes 2.39. Bij de dames was Carolien in 2.39 (12e) als eerste Nederlander binnen. 2 en 3 waren Ann Ketelaars en Judith Anema in 3.03 en 3.15 binnen. Wat heel sneu was dat Anja Verdiest gedisqualificeerd werd omdat ze een bordje gemist heeft. Nu heeft ze haar 3e marathon niet gelopen en dingt niet meer mee in de marathoncup.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

17 maart 2009 16:29 | Door: Jeannette in Auffach Wat een leuke foto´s weer! Dank dat je al die moeite doet om ons mee te laten genieten !

molenaar.ruesink 2017-09-21 15:50:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.