Een snikhete dag

Oostenrijk, Liezen

Vanmorgen werd ik al vroeg wakker omdat ik Theresa hoorde piepen ik kan mijn polster niet vinden en mijn Shaun ook niet. Dus licht aan haar kussen en beest gevonden en zij sliep weer in maar ik helaas niet. Gisteravond zei ik tegen Theresa doe al vast je piama aan en maak je bedklaar. Nou dat had ze dus zo begrepen ik haal mijn bedspullen beneden en ga lekker bij Oma en Opa in bed liggen. ook goed dan maar was eigenlijk de bedoeling dat ze in haar eigen bed zou slapen. Dus toen Mama en Papa thuis kwamen sliep ze al lekker in ons bed. Ik moest er toch vroeg uit dus dan maar vroeg douchen en ontbijten en Theresa werd wakker mocht nog wat tv kijken en Opa maakte haar ontbijt en om half 8 ging ze naar Mama om aan te kleden voor de Kiga.

Sabrina wordt 26 September in Wien opgenomen en gaan ze onderzoeken doen of er een operatie kan plaatsvinden. Volgens de artsen daar is er nog wel het een en ander mogelijk. Er moeten ook dingen onder narcose gebeuren . Dus dan komt Theresa bij ons zolang Mama en Sabrina in Wien zijn. Het randje/tumor in haar hersenen is losstaand van haar ziekte. Momenteel maakt ze weer een vooruitgang in haar ontwikkeling door. Ze kon wel van de hogere eetkamer naar de keuken maar niet terug nu kan ze het wel. Ze hupt op haar kont naar beneden en ook weer terug omhoog. Ze onderzoekt het hele huis en maakt laden open. Dus ze leert wel bij de therapeute.

Malcolm had slecht nieuws, het gaat erg slecht met Christine en ze wil graag euthenasie. het was een schok om het te horen. Dit had ik niet verwacht al wist ik wel dat ze in het ziekenhuis lag maar dat het haar zo slecht ging wist ik niet. Ouder worden gaat gepaard met dat er steeds meer mensen om je heen wegvallen en je wordt erg geconfronteerd met je eigen sterfzaamheid. Soms ervaar je angst en soms gelatenheid , het is onontkoombaar en eens voor ons allen daar.

Nadat Sabrina klaar was met haar therapie ben ik met Ingrid en Sabrina naar Liezen gegaan. Ingrid moest naar de Krankenkasse en dat moest ik ook nog nadat ik in Schladming geweest was. Dus daar met de papieren en alle bezoeken aan Salzburg inclusief de Dorninger Röntgeninstituut krijg ik kilometer vergoeding. Dus dat was iets anders dan ze in Schladming zeiden. Hij kon zo zien dat het genehmigt was om daar heen te gaan ipv Liezen. Alle papieren die ik in april mei had ingeleverd in Schladming staan niet in de pc dus ook mijn fysiorekeningen niet dat is erg balen want nu moet ik nieuwe rekeningen vragen aan de fysio en dan gaat het opnieuw 3 maanden duren voor je geld ziet en ik gok toch op 30 euro per behandeling terug te krijgen a 7 maal is toch de moeite ik heb bijna 500 euro in totaal betaald. En uiteraard weer veel werk om overal achter aan te gaan. Ze willen altijd originele papieren en nu moet ik originele ersatz papieren halen. Verder hoef ik niet elke arts op een ander papiertje te stempelen maar ook al staat er op het papier dat de afstand meer dan 20 km moet zijn vergoeden ze niet en wel pas vanaf 40 km al die ritten naar Schladming heen en wer 50 km en alle ritten naar Liezen 68 km heen en weer mag ik uit eigen zak betalen. Krijg een nieuw formulier mee en wat staat erop ja hoor nog steeds 20 km.
Dan naar de Möbelix Ingrid had een nieuwe bezem nodig en ik kwam terug met 4 nieuwe Latte glazen, de afgelopen tijd glazen weg gegooid omdat ze er niet meer uitzagen en of gebroken. Ik heb nog wel wat glazen maar die liggen me niet lekker in de hand. Nog naar de Lutz en dan naar Stainach naar de Landena waar we beide inkopen deden nog naar de Hofer daar waar we ook beide moesten inkopen en dan naar huis. Jan had ondertussen Theresa uit de KIga gehaald.
Dan heb ik voor mezelf spareribs in de oven geggrild Jan hoeft ze niet dus vandaag mezelf verwend want ik mag het graag eten. Er waren nog braadworsten van gisteren die vond Jan prima. Dan met Jan naar de MEZ gewandld om een lot te kopen , het is vandaag een 10 miljoen trekking omdat het steeds niet viel. Ik koop er maar eentje als het mij vergund is zal het ook wel op die ene vallen. Maar de mensen staan in de rij en kopen ritsen loten.
Meestal krijgt Theresa een feestjurk voor haar verjaardag als we op vakantie zijn maar nu waren we niet in September weg maar gaan we in oktober. Het was extra uitverkoop op de afgeprijsde dingen nogeens 30% en ik vond een Mia jurk met een Mia legging samen voor 7,50 Euro. Ze is helemaal gek van Mia heeft dvds en en boeken. Maar ze moest het wel passen dan kan ik het nog ruilen als ik niet de goede maat heb gekocht. De legging had ik 122/128 en de jurk 110/116 omdat ze zo dun is zijn jurken snel veel te breed maar ze heeft wel lange benen. Ze ging helemaal uit haar dak en gelijk passen en ze bleef draaien en ook snel naar boven om Opa te laten zien die mee uitgezocht
had. Het staat haar goed al die felle kleurtjes in de Mia kleuren. Ze moest beloven dat ze het pas aan mag als ze jarig is. (20 September) Een gelukkig kind en voor zo weinig geld. Buiten gekomen kwam er een versierde wagen aan met een tractor erop en allemaal jeugd erbij het was van de Landjugend. Ze verkochten loten voor het Erntedankfest op 30 September in Prugern. Als je wint wordt je gebeld dus op je hurken aan de wagen adres en zo met telefoon invullen lootje 2 Euro. Hoofdprijs de Steyrtraktor die op de kar stond. Als ik vanavond niet win dan maar voor de traktor dan kan Theresa eindelijk een keer op de traktor mee als het Winkler Feuerwehrfest is. Elk jaar dikke tranen dat ze niet op een traktor mee mag.
Het was eind van de middag nog snikheet toen we terug wandelden.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.