Een heerlijke lentedag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen rondom half 8 wakker, een poosje tv en dan opgestaan . Jannick kwam met zijn theezakje boven en wilde warm en koud water en gelijk de waterkoker gepakt die ik nog ergens had staan. Ik heb er zelf ook eentje dus die ik nog had in de kast kan hij meenemen. Hij moet hem alleen aan de buitenkant even schoonmaken want ook al staat dat ding in de kast en dat waarschijnlijk al enige jaren zit hij vol met vieze spetters. Maar dat mag hij zelf doen. Nadat hij zijn thee bij mij had gedronken ging hij weer want ik moest naar Aigen . Ik moest daar op de Sallaberg zijn en dat was het probleem ook niet want die vond ik nog wel (vroeger altijd een meisje afhalen die ook naar de wedstrijden moest) maar het juiste huis. De Navi kende het nummer niet en googlemaps stuurde ons veel te ver endus maar bellen. Dan heeft ze ons over de berg naar het juiste huis gepraat. Het was een schitterende rit met de auto want het is niet vaak dat er zo veel sneeuw ook heel laag ligt, zeker in deze tijd. Volle zon strak blauwe lucht geweldig vind ik dat. Het werd al zo warm dat het laag al heel hard weg dooit. Bij ons nog zat al dooit het ook.
Thuis alles opgezet en het ziet er zo leuk uit. Ik heb voor Sabrina 1,2,3 Playmobil 2e hands gekocht, Precies die dingen die ze leuk vindt om mee te spelen .Thuis een grote schoenendoos opgezocht en het meeste ging erin maar het grote speeleiland niet met glijbaan. Dus mooi ingepakt en het eiland erop gezet. Dat krijgt ze met pasen. Want als het goed is mogen ze van goede vrijdag tot zondag middag komen. Dus kunnen we uitgebreid paasontbijten. Maar het mediation gesprek is geloof ik de 31e dus tja dan weten we niet hoe haar hoofd dan staat. Dus we plannen maar onder voorbehoud. Ze moet in ieder geval paaszondag werken en dan komen de oppassen niet . Zon en feestdagen is altijd een probleem daarom kwam Dominik ook altijd op die dagen.
Ik had bij de spullen van de kinderen een geschreven kaart en een paashaasje met chocolade erbij gedaan met de felicitaties voor Ingrid. Ook de kinderen hadden allebei een schilderij geverfd voor mama. Ik kreeg vanmorgen een bedankje , tot op het laatst vriendelijk blijven en blijven lachen.
Ondertussen nu 12 uur maar het eten hoef ik alleen op te warmen maar we hebben beide nog geen trek. Dus dat doen we maar een uurtje later.
De wasmachine aangezet en de planten buiten maar uitgepakt, tweestellige vorst daar heb ik mijn planten tegen beschermd maar nu halen we makkelijk 18 graden en ik denk waar de zon op staat warmer. Er komt nog wel wat vorst maar daar kunnen ze meestal weg tegen.
Samen met Jan de ovenschotel van Meli van gisteren gegeten was lekker. Samen met Jan naar de Billa en helaas deed mijn telefoonpas het weer niet. Het wordt nu nijpend. Nog iets van 23 Euro en dat is niet veel. Maar ik had wel een stuk varkensfilet van 5,5 kg zonder bot wel met een vetrand en zwoerd voor de helft van de prijs. Ik betaalde 13 Euro. Dus vanmiddag het vlees gesneden en gevacumeerd in porties. Ik heb 3 grote stukken, 2x 3 stuk, 7x 2 stuk filetlapjes. ik kreeg alles in de vriezer wat een wonder is.
Ik was vanmiddag naar beneden gelopen omdat bij de reclame van de hofer een set voor de trampoline als vervanging staat. Dus wilde het even aan Jannick laten zien. Ik heb maandag een afspraak om 8 uur dus moet jan maar naar Schladming rijden om het te gaan kopen. Want als je niet gelijk de eerste dag na opening daar staat grijp je ernaast en we moeten het hebben want we hebben na het afbreken al alles weg gegooid. Heinz was er ook en dus beneden koffie gedronken. Gezellig. Nadat Heinz weg was nog even met Meli gepraat en die zei ook tja Theresa heeft vandaag haar gesprek bij die kindervereniging maar haar bellen om te vragen hoe het was en ging dat gaat niet. Ze mag haar telefoon aannemen maar moet hem op luid zetten zodat Ingrid alles kan mee horen. Een enorme inbreuk op Theresa s vrijheid vinden wij allen dat. Ze mag bij ons gewoon telefoneren en zich terug trekken als ze dat wil.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dat playmobiel ziet er leuk uit.

Liduina 2021-03-24 20:17:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.