Ook hier vandaag een super mooie dag

Oostenrijk, Liezen

Ik was al vroeg wakker en heb een poosje liggen kijken naar Theresa, zo sereen en lief als te slaapt. Jannick kwam even zeggen dat hij naar zijn werk ging en had geen tijd voor eerst koffie. Hij was gisteren zo laat klaar dat hij zijn baas gevraagd had om de auto in Gröbming te houden. Hij had oefening bij de brandweer en daarna vergadering bij het RK. Dus vanmorgen ging hij de vrachtwagen terug brengen, legen en schoonmaken. Daarna gaat hij naar Leoben om Ingrid en Sabrina te halen en zelf bloed te prikken. Om 9 uur was Dominik er weer en Theresa was ook al helemaal klaar dus ze gingen samen spelen en tv kijken. Wel lachen er kwam een programma en daar ging een meisje vertellen over Koningsdag in Nederland en Nederlandse dingen. Theresa wist en kende alles en ik moest wel om haar lachen.
Om 10 uur had ik al heel veel werk verzet. Mijn bed afgehaald en de was gedaan. Ondertussen had ik al bijna alles beneden weg gewassen laatste zit er nog in beneden. Gelijk een beetje opgeruimd zodat Ingrid niet in een vuilnisbelt thuis komt. Gordijnen open zodat het er ook bewoond uitziet. Alles van Theresa naar beneden verhuisd en opgeruimd. Nu het kind zelf in de loop van de dag nog zien kwijt te raken. Het is een prachtige zonnige en warme dag en dat op de eerste ijsheilige St Pancreas. Net even koffie gedronken en het krantje erbij.
Laura en Randy zijn vandaag 8 jaar getrouwd van de 19 jaar samen time flies.
Fotos gevonden van Kirsten, Olivia en Pepijn die waren op vakantie in Griekenland.
Pascal en Yasmin (vrienden van ons hier) hebben een prachtige zoon gekregen Michael Stefan.
We wilden boodschappen gaan doen maar we hadden maar een autostoeltje dus Jannick gebeld maar die bleek al thuis geweest te zijn en met de auto van Ingrid weg. Daar was een autostoeltje in. Dus ik zei hem dat ik dringend boodschappen moest doen ben tenslotte lang weg geweest en het is weekend. Ook wilden we in Liezen naar de Foodmarket. Dus hij helemaal boos en dat hij gezorgd heeft voor een autostoeltje voor Theresa en dat hij niet verantwoordelijk is voor het autostoeltje van Dominik. Tja dacht dat hij met Theresa Ingrid ging halen en dan had ik gewoon het autostoeltje die we altijd in de auto hebben. Maar goe hier te kort en daar te lang en ik heb ze uitgemeten gekregen. Wat ik niet terecht vind. Hij zei dat kom ik wel terug en binnen een half uur was hij er en stond het stoeltje voor de deur. Hij zei dat Ingrid dan wel heel boos op hem zou zijn want dan kwam hij later daar aan. Ik hem gezegd dat ze daar geen reden voor heeft want als ze thuis komt zijn alle wassen gedaan is er opgeruimd heb ik een maand lang Theresa gehad en verzorgd .Tja dat was olie op het vuur . Hoop dat het over is als hij thuis komt maar ik kan me zo voorstellen dat er iets anders aan de hand was dan alleen een autostoeltje.
Op weg naar Liezen en de Foodmarket was nu op de Hauptplatz, geen reet aan , verkeerde locatie het was bij het uitgaansgebied groter gezelliger en je brak je nek niet. Doordat ze de kramen en zo hadden neergezet langs de straatkant liep er een goot voor langs waar je elke keer in stapte en ik dus elke keer door mijn rug heen ging. .
De andere kant was niet veel beter met obstakels en zo. Alles veel te dicht op elkaar- Ze willen het centrum weer leefbaar maken maar dat is niet leuk als alles dicht is en dat op de zaterdag. Eten hoefden we niet meer want we hadden ondertussen al thuis gegeten. Maar iets bijzonders hadden ze ook niet geen dingen die ik zelf niet kan maken of ergens anders kan kopen.
Ze hebben gewoon de verkeerde zaken daar komen laten. Makelaars, verzekeringen, artsen, gehoorapparaten winkels , er is een Bezirksgericht, Postkantoor, en allemaal dicht op de zaterdag. Het straatje dat autovrij is wat van het centrum naar de Arcade loopt daar was ook alles dicht en zelfs de schoenenwinkel vanaf 13 uur gesloten. Kan me heel goed voorstellen dat Hartlauer daar is weggegaan en nu tussen de grote winkels in zit aan de ELI kant (groot overdekt winkelcentrum) waar echt alle grote winkels zitten en alles is open. Hadden ze het straat vanaf het centrum gebruikt had je goed kunnen lopen en daar zitten ook wat zaakjes die ze erbij hadden kunnen betrekken en in de Arcade zitten aan die kant ook wat eet dingen. Maar nu door doodse straatjes naar een piepklein stukje waar alles op gepropt was.
Ik heb definitief een zwemplaats voor Theresa geregeld en ze mag in Juni van 11 tot 22 zonder weekend elke dag in Schladming op de cursus. Dat is nog te overzien en beter dan de Grimming Therme en ja Mittenberg was dichterbij maar daar hoor ik niets van dus dan maar niet. Dit had ik van Trixi , Dominik kan nu zwemmen volgens haar en zonder iets daarvoor kon hij niets. Ook een buurmeisje heeft daar zwemmen in 2 weken geleerd. Ik ben nieuwsgierig.
De lucht betrok steeds meer en toen we terug in Gröbming kwamen kon je zien dat het geregend had. Alles was nat en plassen. Dan hadden we maar geboft geen spatje gehad en we waren in korte broek en shirtje. Het is nu bijna 5 uur en nog geen Ingrid en Jannick te zien. Theresa wordt al heel erg ongeduldig- Maar als ze daar weggingen moesten ze ook boodschappen doen en Ingrid zou daar niet voor het middageten weg gaan. Het is 1 1/2 uur rijden dus ze zullen zo wel komen.
Ze zijn nu thuis en Theresa was helemaal blij en Sabrina was blij met ons. Het gaat haar goed met maar 2 medicamenten en dieet. Denk dat Ingrid blij is met haar eigen bed.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat ze er weer zijn.

Annemarieke 2018-05-13 01:05:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.