Opnieuw naar Salzburg

Oostenrijk, Salzburg

Vanmorgen rondom 7 uur wakker en Theresa werd ook wakker. Ze mocht tv kijken en Oma eruit gegaan.
Ingrid kwam een bakkie doen en het gaat totaal niet met Sabrina. Ze heeft geen evenwicht meer en valt nu constant om wat een grote beperking voor haar is. Want nu kan ze niet goed spelen en ze kan ook niet meer in de loopauto omdat ze naar een kant valt en haar gewicht nu veel meer is kiept ze ook met de auto om. Het is in en in zielig om deze achteruitgang te zien.
Verder heeft ze dan medicijnen waar ze enorm moe van wordt maar echt slapen wil ze dan ook niet.
Ik daarna het eten gekookt want we eten dan vanavond warm want we moeten ongeveer om half 12 gaan rijden. Jan moet voor controle naar de Dopplerklinik. Helaas kan Theresa niet met ons mee want die heeft om 1 uur haar oogoefeningen. Anders waren we ook eerder weggegaan dan waren we naar IKEA gegaan en had ze daar kunnen spelen wat ze altijd super vindt.
Jannick rijdt vandaag achterop de vuilniswagen in Gröbming omdat hij de tour moet leren kennen zodat hij die kan rijden als het nodig is. Er gaan papierbakken komen dus de belasting voor de vuilnisautos wordt groter het zijn meer ritten per gemeente die iemand moet gaan rijden.
Jan is nu de tuinstoelen en nog wat andere dingen op de zolder aan het zetten. Het is duidelijk dat de herfttijd begonnen is . Ook al was het de afgelopen dagen erg heet in de morgen alweer grondvorst en het is vochtig. Vandaag donker en somber met 19 graden. Buitenwerkzaamheden moeten snel afgemaakt worden , Jannick moet nog het dichtgemetselde raam dichtsmeren en dan kan het gat dicht. Reini komt volgende week de ramen dichtsmeren/pleisteren en nog wat dingen doen. Ja onze mooie zomer is ten einde , we hopen op de gouden herfst.
We vertrokken ruimschoots op tijd en wat een voorspellende geest , op de A10 voor Salzburg alles muurvast (wachttijden grens van een half uur tot 1 1/2 uur.) Ik heb Jan bij Anif eraf gestuurd en helemaal door de stad naar het ziekenhuis. We waren precies op tijd. Bij de receptie bleek dat Jan allemaal afspraken nodig had maar dat regelt de receptie dan tot een MRI /MRT enz bij instituut Dorninger aan toe. Ondertussen stond de behandelende arts van Jan achter ons en ze zei ik kom het wel brengen. Dus wij met de arts mee en Jan is stabiel. Ondertussen kwam de rceptioniste alle afspraken brengen. Jan moest nog even bloedprikken dat ging ook gelijk en klaar waren we. Ondertussen hadden we al gehoord dat niks meer ging in Salzburg maar wij konden er nog vrij snel uit komen. Ik dacht laat ik even naar de radio luisteren en gelijk de verkeersinfo met de tunnel bij Golling is zeker voor een uur dicht. Dus gelijk Jan de weg afgestuurd om binnendoor naar Golling te gaan en vanaf daar Pass Lueg. We hadden zo veel geluk dat we als een van de eersten deze weg kozen want daar is een wegopbreking en dus ook moeizaam. Maar toen we er aan kwamen ging het nog vrij goed omdat ze de verkeerslichten hadden uitgezet en er mannen met bordjes regelden. Ondertussen kwam het bericht dat het minimaal 2 uur ging duren omdat de vrachtwagen waar wat mee was in de tunnel ook olie had verloren dus na het er uit halen van de vrachtwagen moest de tunnel gereinigd worden dus veel blauw licht op de weg. Wij kwamen nadat we nog even in Schladming gestopt waren om een zak kattengrind te halen om 17 uur thuis. Een dag weg voor een half uurtje in het ziekenhuis.
Het weer is al de hele dag hoosweer en bar en boos slecht ook daarom blij dat we weer goed thuis zijn aangekomen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.