Witte pasen

Oostenrijk, Obertauern

Vanochtend lag er een enorm pak sneeuw en het sneeuwt nog steeds, dus we hebben een witte Pasen.
Een paasontbijtje en toen kwamen de eigenaren weer onze dagen verpesten. We moesten op komen draven, ik was nog niet eens gekleed , het was tenslotte paaszondag en had geen haast.
Ik denk dat ze vrienden van die uit Schladming in ons appartement willen zetten en ze dus veel moeite doen , lees ons pesten zodat we eruit gaan. Jan heeft vandaag een ander slot op ons appartement gezet daar die Hansi als we er niet zijn in ons appartement snuffelt.
Ze hadden weer vreselijk veel te vertellen wat er allemaal fout is maar ze luisteren niet naar ons , we kunnen niet naar 4 verschillende mensen luisteren die allemaal wat anders willen.
Ze beslissen over onze tijd omdat ze vinden als we hier wonen moeten we ook altijd beschikbaar zijn dit in tegenstelling met wat ze ons gezegd hadden toen ze ons aannamen . Toen zeiden ze dat we alleen op de zaterdag bij de gastenwissel aanwezig moesten zijn . Nu is het ineens als de gasten een andere dag komen , moeten we er ook zijn , toen zeiden ze we verhuren alleen van zaterdag tot zaterdag, nu vinden wij het niet erg van vrijdag tot vrijdag of van zondag tot zondag. Maar nu verhuren ze het zelfs voor 1 dag en dat is voor ons een hele dag werk. En voor zo’n prut appartementje is het ons niet waard om 40 uur in de week voor nop te werken of voor zo als zij zeggen op je reet zitten.
Ik wil allang hier weg maar Jan niet. Maar ja ik ben degene die het elke keer moet bezuren.
Ze willen ook niet dat Jan bij Heimat werkt want ze vinden dat hij hier dan moet werken maar alleen ik heb een contract en niet Jan en we moeten tenslotte ook ergens van eten.
Dus onze paasdagen zijn aardig vergalt.
Ik vertrek in ieder geval zo gauw ik iets naar mijn zin vind.
We moeten zo wie zo iets anders als Jannick in Eisenertz wordt aangenomen want dan is het onzin om zijn appartement aan te houden en wij kunnen zijn spullen niet kwijt. En in zijn appartement kunnen wij onze spullen niet kwijt.
Het is de hele dag al verschrikkelijk slecht weer maar Jannick kan volgens hem niet eerder naar huis komen en Jan gaat hem halen om 5 uur in Obertauern.

Om kwart over 6 belde Jannick dat ze toen pas vanaf Untertauern weg reden want er waren door het weer nogal wat problemen om de pas over te komen. Ja die mannen luisteren nooit naar wat ik ze zeg en het was vanochtend al bekend dat het heel slecht weer was en nog veel slechter zou gaan worden. Tel daar bij dat het van de week al vreselijk slecht was om naar en van Obertauern te rijden. Het loopt nu tegen 7 en ze zijn nog niet aangekomen.
Ik hoop dat het weer morgen beter is als we naar Obertilliach rijden.

Ze kwamen niet veel later thuis en Jannick had een flinke schotel met allerlei fijn gesneden vlees meegenomen, brood en eieren en toetjes. Alles was gezegend, dat is een paasgebruik hier , ze gaan met manden vol eten en drinken naar de kerk en dat wordt dan gezegend. Ze vasten in de week ervoor en dan gaan ze helemaal los . Jannick is erg verwend, hij heeft een t-shirt, sokken, geld, chocolade en een nieuwe piercingversiering voor bij zijn oog gekregen. Ook heeft hij van zijn schoonpa een groot waxstrijkijzer en een hoofdband van Lofler gekregen..Hij heeft daar brommer leren rijden, staat op film hoe hij de houtvlonders ramde en op zo,n heel klein crossmotor gereden. Hij is een deel van de familie langs geweest en mag met Allerzielen ook mee naar het grote familie feest. Pasen is hier dus een heel groot feest.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.