Het begin van de week

Oostenrijk, Liezen

Het is nacht en ik kan niet slapen. Het is de eerste keer dat ik door zo´n enorm machteloos gevoel ben overvallen. Het komt allemaal zo dicht bij en het is zo reeeel. We hopen dat Sabrina geopereerd kan worden maar aan de andere kant is daar ook een grote angst. Zo´n klein meisje, zo´n enorme operatie. Na haar geboorte dacht ik lang vooral niet hechten maar ze vocht zich naar mijn hart. Ze vecht zich constant door het leven en laat zien dat ze meer wil. Ze doet de artsen versteld staan van wat ze geleerd heeft en wat ze kan. Ondanks alle medicijnen met de vele bijwerkingen, elke keer opnieuw in het ziekenhuis, elke keer weer onderzoeken die niet allemaal prettig zijn. Maar ze blijft Sabrina met haar lach en haar stoute oogjes. Mijn hart breekt omdat ik weet dat ze het zwaarste nog moet doorstaan . Ik zou met haar willen ruilen .Er komen nog een paar zware maanden aan voor ons allemaal maar het meeste voor Sabrina.
Als ze op de 26e maart geopereerd wordt voor de elektroden in haar hoofd moet ze ook naar de intensief en kunnen Ingrid en Jannick in het Ronald McDonaldhuis overnachten. We weten nog niet hoe lang de elektroden in haar hoofd blijven dat ligt aan de kwaliteit van het registreren van de aanvallen. Dus hoe heviger de aanvallen des te sneller is het waarschijnlijk klaar. Ze maken daarvoor gaatjes in haar schedel. We hebben nog geen idee hoe het verloop daarna verder is. Het wachten en de onwetendheid vreten aan je. Gelukkig heeft ze zelf geen weet van alles wat haar te wachten staat. We moeten ons erbij neerleggen maar dat lukt niet altijd althans in ieder geval niet bij mij. Ik houd me vast aan geloof hoop en liefde.

Ik schrok wakker van de wekker en snel als eerste douchen dan kon Jan en heb ik Theresa wakker gemaakt. Dit keer heb ik haar broodje gemaakt en haar tasje gepakt. Haar mond geinspekteerd en ze had volgens haar geen last meer en het zag er ook niet gezwollen uit. Dus ze mag naar de Kiga vandaag. Dan roep ik Theresa kom tandenpoetsen want we moeten weg. Dan komt ze eraan en oeps in haar pyama. Had ze geen kleren zegt ze niets . Oma is ook niet meer wat ze geweest is dus dat was wel lachen. Eerst haar tanden gepoetst en dan haar kleren gepakt. Dan jas en schoenen aan en Opa was al de auto schoonmaken. Kom ik beneden staat de buiten deur open en ik zie Jan niet maar er staat ineens een vreemde jongeman achter mij die uit de kelder kwam. Was de schoorsteenveger er maar wij hadden de kachel aan dus die heeft hij uitgezet en komt straks terug. Wij hadden geen idee dat die zou komen. De jongen moest wel lachen. Zo begint de dag al met verwarringen. Jan heeft Theresa weg gebracht. Ondertussen is het weer gaan sneeuwen dat zou tegen de middag moeten ophouden en dan zou er mooi weer moeten komen en dan pas vanaf vrijdag weer sneeuw. Maar wij hebben de eerste horden van deze week genomen en overwonnen.
Jan Theresa aan het einde van de morgen weer opgehaald en ik het eten gemaakt . Dan met zijn drietjes eten. Ik heb de kinderrekenmachine van Jannick gevonden ooit bij het Kruidvat gekocht was hij 2 of 3 en hij doet het nog probleemloos op een zonnecel die erin zit. Theresa uitgelegd en nu is ze steeds aan het rekenen. Ik heb haar gezegd erst uitrekenen en dan kan je het controleren met de rekenmachine of je het goed hebt gedaan. Ze vindt het geweldig. Jannick kwam thuis en ook eten en dan ging hij slapen. Wij gingen om 3 uur naar Liezen. Omdat we te vroeg waren gingen we even winkels kijken dit keer kwamen we bij de KIk terecht. Ze hebben daar vaak bakken staan waar uitverkoopspullen inzitten en dan kan je dingen kopen vanaf 10 ct. We vonden bergen knutselspullen van de kerst en dan voor 10 ct een verpakking. Hebben wat dingen uitgezocht en dan gaan Theresa en ik het en keer samen inpakken . Dan hebben we allemaal kleine cadeautjes voor als Mama in maart jarig is. We hebben al zakjes met allerlei zaadjes een keer gekocht a 19 ct een zakje, bakvormpjes voor 10ct en nu kerstknutselpakketjes voor 10 ct. Dan hebben we en hele grote zak vol met kleine cadeautjes. Theresa kan het goed voor zich houden.
Ingrid zou morgenavond naar de bios gaan met Barbara maar die is ziek. Dus gaat ze vanavond met mij mee naar A star is born.
Net gebeld door Andrea dat ik morgen weer mag komen.
Ingrid was pas echt eind van de middag weer thuis en is begonnen met Sabrina bedklaar te maken.Ik alvast met Theresa begonnen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.