Opgeknapt

Oostenrijk, Gröbming


Zo het gaat me alweer veel beter, nog een beetje last van vermoeidheid maar verder goed. Zeer goed geslapen tot Theresa ons om 9 uur kwam wekken met Oma de zon schijnt al.
Gisteren vooral een hangdag gehad en in de middag samen met Theresa die ook nog een poos in mijn bed sliep. Opa was werken en Mama naar Liezen. Die bracht een prachtige rose tutu voor Theresa mee en toevallig had ze net Angelina Ballerina aan gezet. Dus Oma en Mama moesten ook mee dansen. Ze houdt zo veel van verkleden.
Prachtige zonnige dag , beetje winderig en dat maakt het bij hoge temperaturen fris. Werd toch een 20 graden.
Dus eerst koffie drinken met Ingrid en Theresa en gezameijk een puzzel maken. Daarna ging Theresa met een houten doosje gevuld met een houten memorie spelen. Ze werd steeds boos als ze de stenen in het doosje terug deed en het dekseltje er niet opgeschoven kon worden omdat ze 3 hoge stapels maakte ipv 4. Dan zeiden we dat ze anders moest stapelen maar ze was eigenwijs. Het was dan ook een heel leerproces van passen en meten tot dat ze het accepteerde.
Dan eten maken en we waren bijna klaar met eten toen Ingrid haar zoeteaardappelsoep met gember en kokos kwam laten proeven. Dat was zeer lekker.
Theresa en Ingrid zijn in de tuin en je ziet dat Theresa nu ook veel meer opgeknapt is, lekker spelen en lekker buiten. We hebben nu ook de eerste sneeuwklokjes in de tuin.
De katten krijgen geen genoeg van het zonnebaden op het balkon .
Ik heb vandaag de administratie en de betalingen gedaan , een beetje laat maar had er gewoon even geen fut voor. Dan gelijk telefoontjes plegen. Zeggen ze dat je een huwelijksakte moet aanvragen bij de burgerlijke stand waar je woonde. Dus dat in Gouda gedaan en je betaaald gelijk met Ideal. Krijg ik mail dat ze mijn trouwakte niet vinden of ik ergens anders getrouwd ben. Ja dus in Rotterdam. Dus even gebeld hoe en wat moet dus in Rotterdam nogmaals de procedure en een mailtje aan Gouda sturen zodat ik mijn geld terug krijg. Dus daarna via internet bij de gemeente Rotterdam ingelogd en dat doe je dus ook met je DigidD klik aan huwelijksacte, krijg een lijst namen te zien van de kinderen en mijn ouders , klik mezelf aan en wat krijg ik dan???????????????????? Ja wel een geboorte acte. Ik heb het 3x opnieuw gedaan en dan maar naar Rotterdam gebeld. Dan krijg ik te horen dat ik het dan maar per post moet aanvragen met het formulier dat op internet staat maar niks formulier. Ze verbind me naar een super aardige heer die me gelijk zegt dat ze aan de site van de gemeente aan het werk zijn. Maar hoe kom ik nu aan de akte?? Hij vroeg me te kijken of ik de gemeente kon mailen maar dat ging ook niet dus nu mailt hij mij en zorgt dat alles erin staat inclusief betalen want zonder eerst te betalen krijg je niks en normaal doe je dat dus gelijk bv met Ideal. Wat nu ook allemaal niet werkt. Wordt vervolgd.
Dan nog even naar de beastingdienst bellen of de bank gegevens zijn aangekomen en hij ging even kijken en ja en het is zelfs al verwerkt alleen het staat nog niet op mijn rekening. Wordt ook vervolgd.
Ondertussen alweer 15 uur , Jan gaat werken en we zitten met een bakkie koffie voor ons. Zo gaan de dagen snel voorbij. Telefoon gaat is Jannick of Ingrid bij mij is, dus ik zeg nee in de tuin. Even naar beneden vanaf het balkon gebrult dat ze Jannick moet bellen. Jaja je kan het er maar druk mee hebben.
Mijn zussies en mijn nichies gaan met elkaar koffie drinken, we hebben een familie app en daar wordt dan druk heen en weer geschreven over te kunnen datums en tijden. Ik had geschreven dat ik niet kon en dat vindt Els maar onzin kan best op de fiets komen. Dus ik heb geschreven dat ik dat doe als ze de volgende keer allemaal naar mij op de fiets komen. Je snapt het al dat wordt dus helemaal niets. Dan is het wel is jammer dat ik ver weg woon want het is juist zo leuk dat de nichies elkaar weer gevonden hebben.
Misschien als ik een keer naar Nederland ga en ik het tijdig weet dat het een keer lukt.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.