shoppingtour

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Dinsdag 29 september
Gisteren een zeer lange shoppingdag gehad. Eerst met Jannick naar Liezen gereden. Onze eerste stop was in de parkeergarage en vandaar mijn zolen naar de zolenmaker gebracht. Er was er alweer een stuk. Dan naar A1 shop want onze abo,s moesten verlengd worden. Ik bezit nu ook google telefoon. De HTC Magic, net zo een als Jannick er heeft.
Dan weer terug om mijn zolen op te halen. Dan met de auto naar Danisch Bettenlager waar we 3 stoelkussentjes hebben gekocht en de 4e moesten we in Bischofshofen ophalen. Dan naar de Kika om de rest van zijn bank te halen. Ondertussen wat bij de Burger gehaald en terug naar Ramsau. Uitgeladen bij Jannick en het naar boven gesjouwd.
Dan naar Bischofshofen, kussentje opgehaald en bij de Baumax nog wat dingen van ons lijstje, ik had namelijk laatst lijsten gekocht maar er een te weinig meegenomen en ik moest ook nog schilderijhaakjes hebben. Jannick nog een jalouzietje voor zijn deur.
Jannick werd daar aangesproken door een Volkslanglaufer over Skikes, hij heeft er veel belangstelling voor dus Jannick heeft hem zijn telefoonnummer gegeven als hij in de buurt is kan hij het proberen.
Vandaar naar Salzburg naar het Europark. We zijn eerst het Europark ingegaan want ik had daar een kostuum gezien voor Jannick, in Liezen hadden ze nog geen avondkleding.
Hij heeft een mooi kostuum, met gilet en overhemd gekocht. Moeders moet nog even de broek inkorten en een knoopje vastzetten. Dan naar de Saturn , daar heeft Jannick een mooie LCD tv gekocht, haarscherp beeld. Dan moesten we nog naar Ikea maar die is tot 21 uur open dus dat deden we als laatste. We konden 2 kasten meenemen, 2 vloerkleden, een keukenkast met inrichting, dan nog wat kleinkraam. Toen we bijna terug waren hebben we Jan gebeld om even te helpen met naar boven brengen. Hij heeft nog niet alles wat hij nodig heeft.
We moeten nog minstens een keer naar Ikea omdat we nog steeds boekenkasten moeten halen. Ook moet hij nog een tv kast of iets dergelijks .
Ik was kapot en ben gelijk naar bed gegaan.

Vandaag eerst thuis de was gedaan en gekookt. Jan moest wachten omdat er mensen van de tv Planai kwamen. Ze willen hier in huis ook dat de gasten naar dat kanaal kunnen kijken.
Daarna naar Jannick, veel uitpakken en alle rotzooi in de auto . Dan zijn oude bedbank slopen.
Jan was ondertussen met kasten bezig . Jan is Jannick gaan ophalen en ik thuis het eten doen.
Met zijn allen gegeten en weer naar Jannicks woning. Zijn bank zit ook in elkaar maar we zijn nog lang niet klaar. Jan moest nog even naar Schladming want hij werkt vanaf donderdag tot de 16e weer op het Bezirk in Schladming. Dan met zijn drietjes avondeten.
Jannick is ‘s avonds gaan lopen en Jan ook.

Ik zag vandaag Beatrix, een van mijn buurtjes. Ze is de assistente van Dr. Schultes waar Jannick aan zijn kaak geopereerd is. Ik heb haar gevraagd of hij ook normaal tandarts is en of Jannick en ik bij hem terecht kunnen. Ik kan maandagmorgen voorbij komen en dan zorgt zij dat we afspraken krijgen. Jannick kan niet uit de voeten met de tandarts die we in Ramsau hebben en ik ben niet tevreden met hem. Ik ben nu 3x geweest en het is niet naar tevredenheid. En ik moet er genoeg voor betalen. Beatrix zei nog dit is een burendienst.
Mijn andere buurvrouw kwam voorbij om te melden dat as vrijdag de urnenbijzetting van onze buurvrouw Maria is. Ook vertelde ze dat inderdaad nu 2 poesjes een goed tehuis hebben.
We hopen snel iets te horen wat er met de andere poezen gaat gebeuren. Als ze het aan ons laten denken ze erover om de oudere poezen in te laten slapen. We moeten wel iets voor de winter want als er sneeuw valt kunnen ze niet gevoederd worden als ze bij het huis blijven en kunnen ze daarvandaan ook niet weg.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.