Leuk nieuws en k...t nieuws

Oostenrijk, Gröbming

Montag 15.Februar
Bah donker somber vochtig weer en maar 2 graden, hoger sneeuwt het denk ik.
Om 5.45 liep de wekker af en Theresa werd pas om 8.45 wakker.
Dus we waren pas laat een beetje op gang. Theresa heeft vakantie van de Kindergarten en helaas was Ingrid te laat geweest met aanmelden voor vandaag . Nou we komen de dag wel door. Eerst maar eens alle Tiptoi van de vloer geruimd dat heeft de afgelopen dagen allemaal op de grond gestaan maar Jan ging stofzuigen wat wel nodig was dus ik opruimen. Ook alle poppenhuis meubelen in een doos gedaan want ook die waren op de grond. Dan eten koken en ik dacht dat ik bruine bonen open maakte maar het waren kapucijners. Ik had al een deel klaar dus de kapucijners in de koelkast voor morgen en ik had dus geen bruine bonen meer dan maar kidneybonen gebruikt. Helaas de laatste kapucijners morgen , de bruine bonen op , geen rookworsten meer in de vriezer (die van de Hema kan je invriezen), geen piccalilly meer voor de kapucijners wordt armoe troef wat de Nederlandse etenswaren betreft. Ik had heel veel meegenomen uit Nederland en ook af en toe wat gekregen maar nu is de Hollandkast bijna leeg. Nou ja we mogen hopen dat de winter geen maanden meer duurt en we weer andere dingen dan winterkost gaan eten.
Theresa was sip ik heb geen ijsjes meer, ik heb geen toetjes meer maar nu beloofd dat ik straks bananen ga bakken of wel pisang goreng.
Jannick belde net , hij is al over de helft naar Hamburg nog 400km te gaan.
Ingrid werkt tot half 3 maar heeft dan een tandartsafspraak en vanavond teambespreking dus die komt niet voor 10 uur vanavond thuis denk ik.
Ik geloof dat de afmelding van Jannick over die jaren dat hij hier verzekerd was en ik in Nederland ben aangeslagen om te betalen voor hem weer zo´n kip of het ei verhaal is. Hier kunnen ze niet afmelden zonder papieren uit Nederland en in Nederland kan hij niet afgemeld worden zonder de afmelding van hier. Volgens de Krankenkasse hier zou het nog zeker 14 dagen gaan duren en waarschijnlijk moet Jannick zelf tekenen dat kan pas als hij weer thuis is uit Neurenberg waarschijnlijk 1 maart.
Ik heb een raar probleem met mijn telefoon kan Jannick wel een bericht sturen maar niet bellen andersom geen problemen. Nog geen idee waardoor. Ligt niet aan Jannicks telefoon want Ingrid kan hem wel bellen.

Eindelijk een antwoord van het Zorginstituut en ik moet gewoon betalen voor Jannick. Dat is toch raar iedereen die 18 wordt moet zelf verzekeren, Jannick had geen inkoen uit Nederland dus zou zich gewoon hier moeten verzekeren. Dat was hij ook maar in Oostenrijk doen ze schoolgaande kinderen tot 27 bij de ouders en dat gratis. Wij kunnen van veel dingen geen gebruik maken omdat de Oostenrijkse verzekering geld. Kunnen ook niet declareren in Nederland maar als het dus op betalen aan hen komt geldt in eens de Nederlandse verzekering. Ben het er niet mee eens en ga nog verder hiermee. Dus moeten we voor de Oostenrijkse gratis verzekering van een voor de Nederlandse wet volwassen en een in Nederland een verzekering die niet geldt boven de 18 , kind die ook nog eens zelfstandig woonde mogen wij betalen aan Nederland KROMMMMMMMMMMMMM??????????

Jannick is vanavond goed aangekomen in Hamburg-

Theresa slaapt zo waar in haar eigen bed.

Het leuke nieuwtje die ik had gekregen kan ik nu ook vertellen. Mijn zus Erna gaat Oma worden . Mandy en Derk zijn zwanger en hoe het wordt ook nog een tweeling.
Dat is toch geweldig nieuws?




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.