Een vrij normale dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker voor de wekker nog wat dommelen maar schrok toch van de wekker om 6.15. Theresa had totaal niet gehoest . Haar wakker gemaakt en ze at haar ontbijt vlotjes. Ze stond in de gang haar jas aan te trekken en ze stond daarbij te zingen. Opa ging haar wegbrengen naar school.
Ik ben blij dat we dat nu overwonnen hebben want we maakten ons allemaal ongerust. Ze slaapt goed op de homeopathische duppeltjes .
Nog 11 nachtjes en Mama is weer thuis. Ook dat Papa veel tijd voor haar had vrij gemaakt en met haar doorgebracht heeft was goed voor haar.

Toevallig vroeg gisteren Christine aan mij weet jij het van Gröbming en vrijdag de 13e en ik ja. Ik heb laatst wel geschreven dat Jannick mij iets had verteld waar ik zeer van in de war was. Het was namelijk zo. Een man uit Gröbming had gedreigd om op vrijdag de 13 e een hoop mensen van zijn lijst om te brengen. Hij had bv de begrafenisondernemer Rudi Weiz gebeld en gezegd dat hij op die dag heel veel werk zou hebben. En er ging een lijst met namen rond. Ook Jannick kwam op die lijst voor als was hij niet een van de eersten. Jannick omdat hij hem bij het RK eruit had gesmeten ook zijn collega die samen met hem de leiding heeft stond erop . Verder heel veel mensen die wij kennen. Ingrid zou veilig in Bad Radkersburg zijn , Jannick in principe onderweg naar Tallin zijn. De brandweer had al doorgegeven dat ze geen dienst zouden doen want er was het vermoeden dat hij een restaurant van iemand die ook op de lijst voor kwam in brand zou zetten en dat als de mannen naar de brandweer zouden gaan ze zouden worden afgeknald. Geen fijn idee en Jannick had ons gezegd pas op en mochten de sirenes gaan alles dicht maken en boven blijven. Het was bekend dat deze man er toe in staat zou zijn.
We hoeven geen angst te hebben de persoon zit in Leoben vast. Maar het heeft wel even ons leven bepaald.

Het is nog steeds koud al is de nachtvorst wel minder geworden maar nu toch nog minus 2.

Ik las het onderstaande stukje en dacht ja zo slaan we ons door het leven.
Op een dag viel de ezel van een boer in een put. De ezel was uren aan het balken terwijl de boer probeerde een oplossing te zoeken om de ezel uit de put te redden.
Uiteindelijk besloot de boer de put te dempen. De ezel was toch oud en het was niet meer de moeite waard om hem eruit te halen.
De boer nodigde al zijn buren uit om hem te komen helpen. Ze pakten allemaal een schep en begonnen vuil en aarde in de put te scheppen. Bij de eerste scheppen wist de ezel niet wat er gebeurde en hij balkte hevig. Maar opeens, tot ieders verbazing, was hij stil.
Een paar scheppen later, toen de boer voor het eerst voorzichtig in de put keek wist hij niet wat hij zag. Met elke schep vuil en aarde die op de rug van de ezel terecht kwam, deed de ezel iets geweldigs…...
De ezel had zich voorgenomen om elke schep vuil en aarde van zich af te schudden en daarmee een stap omhoog te maken.
Bij elke nieuwe schep, deed de ezel weer een stap omhoog. Iedereen was verbaasd toen de ezel uiteindelijk boven de rand van de put uitkwam en uit de put stapte en blij wegdraafde!!

MORAAL van dit verhaal:

Tijdens het leven krijgen we te maken met allerlei soorten scheppen vuil en aarde. De truc om uit de put te komen is om het van je af te schudden en zo weer een stap omhoog te maken.
Elk probleem is een tree. We kunnen uit de diepste put komen, door niet te stoppen en nooit op te geven! Schud het van je af en neem een stap omhoog.
De vijf eenvoudige regels om gelukkig te zijn:
1. Bevrijd je hart van haat - Vergeef.
2. Bevrijd je geest van zorgen - het meeste zal nooit gebeuren.
3. Leef eenvoudig en waardeer wat je hebt.
4. Geef meer.
5. Verwacht minder van mensen, maar meer van jezelf.

Dan eerst maar eens de belastingdienst bellen want niets gehoord van het bezwaar en dan ook een brief krijgen dat ze het inkomen duis ook over 2019 zo doorgetrokken hebben. Een werkelijk keurig nette jongeman die ons goed geholpen heeft en ons net te woord gestaan. Nu wachten tot we gebed worden in de komende week.
Dan is Jan met de kapotte huisschoen van Theresa die ze op school gebruikt naar de schoenwinkel gegaan. Daar zouden ze het volgens Ingrid het repareren. Terwijl ik dit schrijf komt Jan binnen met de schoen gerepareerd moer alleen nog drogen. In de tussentijd dat hij weg was beneden de vaatwasser leeg geruimd en weer gevuld kon ook gelijk aan. De keuken opgeruimd en vuil verzameld. Dan eindelijk aan mijn beloofde kopje koffie. jan is er ook een voor hem aan het maken. Op het lkkers dat we erbij eten staat Wie zoet is krijgt lekkers dus dat waren we schijnbaar.

Els heb je op de fotos van gisteren gezien wat Theresa in haar haren draagt? De diadeem moet elke dag op naar school en dus ook naar het kerstfeest. Ze laat hem alleen elke keer te ver naar voren zakken maar dat mag de pret niet drukken.

Gisteravond praatte Jannick nog met haar en ze zei kijk ik heb een kras van Moritz en ik dat ging toch per ongeluk nee zegt ze en hij heeft mij ook al een keer in mijn rug gebeten. Onze monden vielen open ook die van Jannick. Wat zijn die kinderen een zootje ongeregeld. Ik vroeg aan haar heb je dat etgen de juf gezegd en ze zei ja . Dus ik vraag en toen?ß hij moest sorry zeggen. Ik geloof dat het niet echt helpt .
Maar vandaag heeft de juf met de klas gesproken over dingen die we niet leuk vinden en ze had gezien dat Elea bij Theresa aann tafel problemen maakte en die werd gelijk aangepakt. Hopelijk gaat dat wel wat veranderen.

Ik kwam niet meer bij om de foto van Randy of wel Rand-ier volgens Malcolm is het meer een Rand-ebiel.

Theresa heeft lekker gegeten en ze had voor ze weg moest naar karate ook nog wat gegeten. We waren in de middag voor haar skiwanten gegaan en uiteindelijk een paar gevonden die passen , even slikken 50 Euro. Je krijgt bij 10 Euro een zegeltje en op een kaart moeten er 30. Ik kreeg 4 zegeltjes en zei haar voor die cent geen zegeltje nee zei ze. Kinderachtig maar ze stond wel de zegeltjes op eiegn kaarten te plakken van de mensen die ze niet wilden. Eigenlijk zou dat verboden moeten zijn want dan zijn de kansen voor de mensen die het met kopen moeten doen wel slecht. Je kan namelijk een auto winnen.
Meestal staat erbij dat het voor medewerkers verboden is om mee te doen.

Het was mooi weer en zeer zonnig maar voor het middag was al donker en somber en ja hoor sneeuwen en sneeuwen. Theresa is opgehaald door Belana en Ralph de vriend van haar moeder .

Ik had een berichtje gekregen van Jannick van het vliegveld met daar gaan we en een filmpje waarop je wel hoort dat ze gaan maar het zo nevelig was dat je niets zag en later op de dag dat ze waren aangekomen. Ze waren op beide vluchten sneller.

Nu wachten tot Theresa weer thuis komt en dan begint onze avond.
De laatste was in de droger doen ben ik ook weer klaar met 2 wassen. Dan is ook bij Jannick weer alles schoon.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Jeetje, wat zijn er toch veel idioten in de wereld!!!! Je wordt er soms bang van.

Annemarieke 2019-12-13 17:44:12

ik had het gezien fijn dat ze er zo blij mee is en ook fijn te lezen dat het wat beter met haar gaat. en ja het verhaal van de ezel is zeker waar lekker loslaten en bedenken wat voor jullie belangrijk is. voor mij is dat mijn partner zoon en schoondochter die komen op de 1e plaats en dan mijn zussen met familie en er gebeuren al zoveel vreselijke dingen waar ik zeker mijn ogen niet voor sluit maar probeer wel zo positief mogelijk te leven want je kunt ook niet het leed van de hele wereld op je nemen doe lekker je ding Nicolette en leef je leven zoals het komt en pik daar vooral de mooie dingen uit zoals bijv sabrina wat boven verwachting gaat dat zijn dingen die mij oa gelukkig maken. kus aan allemaal bij jullie van ons xxxxx

els molenaar 2019-12-13 18:10:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.