3e Skadiloppet junioren klassiek

Duitsland, Bodenmais

Zo na een drukke tijd met school, nog niet geheel klaar met tentamens, grootste deel gehaald. Scheelt toch straks in juni.

Afgelopen donderdag naar Bodenmais gereden samen met mijn moeder. We zaten in Ferienhaus Brem. We hadden een welness kaart erbij en konden dus heerlijk zwemmen en naar de sauna.
Gingen we weg in de stromende regen, werd het daar na een dag sneeuw en het was flink koud toch `s nachts -8.
We hadden dus van alles regen, sneeuw mist en op de wedstrijddag zonneschijn. Ik heb nog nooit mooi weer gehad tijdens de Skadi-loppet Vroeg op en we zaten om 6.30 aan het ontbijt dan gelijk naar Brettenschachten en toen we dus daar zo vroeg aan kwamen scheen de zon al.
De sneeuw was zeker 50% ijsaandeel en ik had goed gegokt met waxen en moest alleen nog klisteren. Ik heb de 42 km klassiek in 2.13 gelopen en was 91e in het totaal klassement en 3e bij de junioren. Een verbetering van 95 plaatsen naar voren in het klassement .Ik kreeg een grote kristallen Joska vaas en ik had aan de finish ook nog een paar swix handschoenen gewonnen. Dus we konden pas weg na de prijsuitreiking. Dus eerst naar huis douchen en omkleden en inpakken. Dan naar de nudelparty in de bierkelder onder de brouwerij vandaar naar Pfaramt waar ik de handschoenen kon ophalen en later de prijsuitreiking was. Dan moest ik nog terug rijden .
Compleet gaar waren we bij thuiskomst.

Nou 2 daagjes thuis en dan vertrek ik woensdag met mijn moeder naar Nederland. We rijden over München want we moeten naar het consulaat voor onze pasporten.
We slapen bij de familie de Wit in Waddinxveen. Zondag is de zomerseizoen opening bij de Goudse langlauf vereniging met om 14 uur de huldiging van de kampioenen van het NK.
Er is in ieder geval een dagprogramma met o.a. skiken. Misschien dat ik ook nog en les mag geven. Ik hoop veel van mijn vrienden daar te zien maar ook niet vrienden zijn welkom.
Het is in het Groenhovenpark in Gouda. In de buurt van het zwembad , ik denk wel dat het aangegeven is.

Uit Nederland terug ga ik gelijk door naar Obertilliach voor de Oostenrijkse Kampioenschappen. Dit zijn de laatste wedstrijden van het seizoen 2010/2011.

Ik heb voor de Nederlandse marathoncup 3 marathons gelopen. Meer ging niet want de meeste waar ik naar toe zou gaan zijn afgezegd door te weinig sneeuw of had ik het NK langlauf. Nu is de Ramsau marathon ingekort van 25 naar 18 en als enige grote afstand nog gestart . Nu hoorde ik vrijdag in Bodenmais dat ze de marathon van Ramsau niet meetellen omdat hij ingekort was naar 18 km.
Voor de marathoncup moet je marathons vanaf 25 km lopen. Er zijn mensen die alleen maar 25 km marathons doen maar ook die er van 90 gelopen hebben.
Ik heb 1x 18 ipv de uitgeschreven 25, 1x 25 km en 1x 42 gelopen.
Je kan er niets aan doen als op het laatste moment wordt besloten omdat de omstandigheden te slecht zijn een marathon in te korten.
Voor mij betekend het dat ik na 3 goed gelopen marathons toch niet om het podium strijd. Een teleurstellende gedachte na heel hard werken. Voor de Euroloppet telde het wel als normale marathon. Ik kan me niet voorstellen dat als mensen van ver aan reizen naar een marathon en daar veel geld aan uitgeven en buiten hun schuld de afstand wordt veranderd dat je dan nog meer geld moet uitgeven om nog ergens een marathon te lopen. Hadden ze mij dit medegedeeld nadat ik mijn uitslag had doorgegeven dan had ik nog een mogelijkheid gehad om in Bodenmais afgelopen zaterdag een skate marathon te lopen van 25 km. Nu had ik geen skating materiaal bij me. Ik weet het het is allemaal vrijwilligers werk maar een mailtje had niet veel tijd gekost en het blijft zuur voor mij.

bij thuiskomst stond er een cadeau op me te wachten gekregen van Nel. Ik heb haar begeleid met skien. Ze is blind en was met een groep in Ramsau. De meesten gingen langlaufen met hun begeleider maar zij wilde graag skien. Voor mij was het de eerste keer dat ik met iemand ging skien die blind is, langlaufen had ik al eerder gedaan. We hadden wel bekijks want we dragen beide een geel hesje met zwarte stippen, dat geeft aan dat iemand blind is en begeleider.
Ik had een belletje en daardoor weet ze zich feilloos te orienteren en ze hoort aan mijn skies dat ik draai. Het links rechts was voor ons beide een probleem dus ik gebruikte gewoon zwenken dan weet ze andere kant. Ondanks de hesjes zijn er maar weinig mensen die rekening houden waarschijnlijk omdat ze de betekenis niet weten, het is internationaal.
We deden er wel veel langer over maar het plezier was niet minder.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.