Ergernis

Oostenrijk, Liezen

Afgelopen maandag had Jannick met de brandweer 2 ongevallen na elkaar beide door de sterke sneeuwval veroorzaakt. De 2e was heavy op de Stoderzinkenstrasse, Jannick heeft de kleine brandweerauto naar boven en beneden gereden. Nu is door de ernstige lawinegevaar de Stoderzinken afgesloten.
Einen einsatzreichen Tag absolvierte die FF Gröbming am Montag, dem 10.12.2018, nach dem Einsetzen von heftigem Schneefall:
Zunächst wurden wir durch die FF St. Martin am Grimming zur Unterstützung zu einem Verkehrsunfall auf der Ennstalbundesstraße Höhe Tipschern alarmiert. 3 PKW und ein Sattelschlepper waren an einer Kollision beteiligt, eine Person wurde dabei unbestimmten Grades verletzt.
Die Feuerwehren St. Martin, Gröbming und der Gefährliche-Stoffe-Stützpunkt FF Liezen banden ausgetretenen Diesel des Schwerfahrzeuges, nachdem einer der beiden Treibstofftanks beschädigt war und leckte. Der Restinhalt des Tankes wurde von den Spezialkräften abgesaugt und in Spezialbehältern abtransportiert. Das kontaminierte Erdreich wurde abgegraben und entsorgt, im Einsatz war neben den Feuerwehren das Rote Kreuz, die Polizei, die Straßenmeisterei, der Chemiealarmdienst des Landes, ein Abschleppunternehmen sowie ein Kranunternehmen. Die B320 war in diesem Bereich für mehrere Stunden gesperrt.

Gegen 16:00 Uhr rückten wir gemeinsam mit den Feuerwehren Assach und Gröbming-Winkl zur einer aufwendigen Rettungsaktion auf den Stoderzinken im Bereich "Assacher Scharte" aus, um eine eingeklemmte Lenkerin aus einem Klein-SUV zu befreien, welcher 30 Meter abgestürzt war. Die Rettung der Schwerverletzten gelang unter bestem Zusammenwirken von Feuerwehr und Bergrettung. Das Notarztteam des RK Schladming versorgte die Patientin, bevor die Einlieferung ins Krankenhaus erfolgte.
Ook al reden ze in een SUV ik denk dat ze toch ook kettingen hadden moeten leggen om naar boven te kunnen gaan of naar beneden want dat weet ik niet. Ze wilden nog de traktor die boven stond naar beneden brengen . De vrouw was ingeklemd en is zeer ernstig gewond. Ja de winter is begonnen en helaas niet tot het genoegen van iedereen. Al 2 dagen dat er mensen uit lawines worden uitgegraven en dat op afgesloten gebieden. En de winter is al een paar dagen begonnen.
Vanmorgen eerst Sabrina en dan eruit om naar de huisarts te gaan. Ik voel me al zo lang niet in orde maar heb geen koorts of duidelijke klachten. Bloedonderzoek wordt nu gedaan. Gelijk recepten gehaald voor Jan en dan blijkt bij de apotheek dat we uit de rezeptgebührenfrei zijn gezet en de rekening was gelijk 38 euro. Dus ik laat maar ga eerst wel eens kijken waarom. Want we hebben nog een aantal dingen nodig dan komt er nog zeker een 70 euro erbij. Dat zijn bedragen die ik zo langzamerhand niet meer kan ophoesten. Dus naar Liezen met Jan in zeer slecht weer om bij de Krankenkasse navraag te doen. Nou hadden we een paar maanden terug al heel veel papieren van ons die niet ingediend waren en nu blijkt dat we toen ook deze papieren gedaan hebben en die hebben ze dus ook niet verwerkt en je krijgt nooit ergens bericht van dus je weet nooit hoe het ervoor staat . Nieuwe papieren gelijk ingevuld en ik was al zo wijs om gelijk alle inkomenspapieren mee te nemen maar het gaat minimaal 6 weken duren want wij zijn dus nalatig. Daar lusten de honden geen brood van. De eerste medicijnen van Jan zijn in 2 dagen op en de volgend ein 8 dagen en dan volgt de rest en elk doosje apart recept halen en betalen.
Ik moet zaterdag even bellen wat er uit het bloedonderzoek gekomen is.
Op de terug weg even over Stainach en bij de Landena inkopen gedaan. Thuis gelijk eten gemaakt het was al half 2 .
De kinders waren bij ons want Ingrid ging Jannick halen (die heeft vanmorgen haar auto genomen en weggebracht ) Dus Ingrid zit voorlopig zonder auto.
Ik vraag Theresa waarom ze niet wil skien zaterdag en ze zegt het wordt slecht weer. Maar ik wil wel. Dusbeneden tegen Ingrid en Jannick gezegd dat ze wel wil maar het weer wordt slecht. Dus we hebben haar geconfronteerd met haar verschillende uitsparaken en ze gaat toch skien. Vrijdag heeft ze kijkdag bij de karate en haar gevraagd of Opa en Oma dan mogen kijken want Mama gaat niet mee en Theresa rijdt met iemand mee. Dat is goed en dan gaan wij kijken en daarna naar de kerstmarkt aan de Talbach.

Vandaag de dag redelijk doorgekomen. Een kaarsje brandt speciaal voor ons verloren kleinkind. Nog altijd in ons hart.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.