Koude natte dag

Oostenrijk, Gröbming

Eerst met het schaamrood op mijn wangen Diane feliciteren, het beste paard van stal en dan vergeten worden. Maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Hoop dat je een fijne dag hebt gehad. Ik vertrouw heel erg op de FB berichtjes dat er iemand jarig is maar jij hebt helaas geen FB dus geen herinnering.

Vanmorgen pas ergens rondom 8 wakker nadat ik vannacht meermaals eruit ben gegaan en een spelletje heb gespeeld omdat ik niet in slaap kon komen. Dus wel een beetje brak vandaag. Dan gelijk een belletje van Jannick of wij vanavond de konijnen kunnen opsluiten want ze blijven vanavond in Bad Schallerbach . Ze zijn een dagje in de Thermen daar en slapen dan ook vanavond daar. Hij wilde eigenlijk op zijn nieuwe motor gaan maar het is nog steeds baggerweer. Hij had nog gezocht voor Venetie of Grado of zo maar het weer is niet bijzonder en je moet papieren regelen en alleen nog dure hotels. Dus geen stress gewoon een dagje daar heen ongeveer 1 1/2 uur van hier en ze zijn met de auto. De afgelopen dagen alleen maar ongelukken. Eentje op de grimming die ze moesten redden wat niet ging door het slechte weer en ze met 3 helicopters in Einsatz waren en gelukkig door een weervenster kon die gered worden. Bij Stainach een ongeval (auto en motor) en bij St Martin aan de 320 een ongeval en overal een helicopter . We zien en horen ze de hele dag vliegen.

Toen Jan klaar was en ik alles tot zijn ergernis had nagevraagd, heb je telefoon en opgeladen, heb je pasport ? Heb je GKK kaart? Op weg in de miezer regen. Eerst naar het gemeentehuis om onze elektronische handtekening te halen. Staan we daar vraag ik om zijn telefoon uh die heb ik niet bij mij. Dus ik zeg hem dan maar terug lopen om hem te halen dan doe ik mijn elektronische handtekening en ga naar de apotheek. Even later komt hij terug en ik hu dat doe je snel en hij maar ik heb mijn pasport bij me. Dan ik maar je hebt geen telefoon bij je? En hij nee ik moest toch een pasport hebben. Ja die ook maar het gaat niet zonder jouw telefoon. Dus hij weer terug naar huis en ik naar de apotheek en daarna op hem gewacht onder een afdakje. Dan weer naar het gemeentehuis en daar was een oude dame op een van de trappen naar boven en haar bril viel naar beneden dus ik geroepen dat ik hem ging zoeken en gevonden . Dus goede daad ook weer gedaan. Maar de dame die ons moest helpen was niet op haar kantoor en ik dacht even kijken bij de andere dame en ja hoor daar was ze . Ook Jan zijn elektronische handtekening. Daarmee kunnen we onze gezondheidsdossier inzien, belastingzaken regelen en de corona app erin. Het was ondertussen al te laat om nog naar de andere kant te lopen naar de orthopedische schoenmaker te gaan. Maar omdat ze bij de apotheek niet alles hadden moet ik morgen toch weer en dan gaan we ook maar naar de schoenmakerij voor mijn steunzolen. Middageten gemaakt sperciboontjes friet en een biefburger. We hadden het koud in de middag dus de houtkachel aangemaakt. We hebben aprilweer in augustus.
Vakantiefotos van de Beiltjes die in Denemarken zijn en van Randy met Familie in Griekenland. Ik was verrast hoeveel Olivia op Kirsten lijkt.
En ik vond nog een schoolfoto van Theresa .
Ik verbaas mij elke keer weer , nu weer een familie gered van de berg met kleine kinderen, eentje in een draagzak . Het is bar en boos slecht weer, van alles is erbij tja toeristen en bergen.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.