Nieuwe week , nieuwe kansen

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen pas om half 8 wakker en goed geslapen en ik voel me vele malen beter dan gisteren. Wel nu heftige diaree maar als dat over is ben ik het weer kwijt.
Ik begin nu wel een beetje tegen de muren op te vliegen .
Dat laatste hoop ik te veranderen door te kunnen klusssen. Ik ben beneden gaan oppassen en Ingrid is naar Letmaier gegaan. Dan met stalen hout terug gekomen en we ze allemaal bekeken hebben en die in aanmerking kwamen bij het hout gehouden. De gelijke kleur krijgen we niet, het is donkerder of lichter, roder of groener. We hebben nu voor een tint gekozen donker met een roodtint erin maar lichter dan de kleur die erop zit. Volges Letmaier beter om een lichtere tint dan een die donkerder is te nemen. Ingrid kon uit verschillende merken kiezen en ze heeft van Adler in de kleur Afzelia genomen omdat die per 5 liter tussen de 30 en 50 Euro goedkoper is dan de andere merken. Het hout hebben we nog niet maar wel schuurpapier dus schuren kunnen we mee beginnen en het oude hout kan dan ook geshilderd worden.
Maar het wordt pas vanmiddag om wat te gaan doen want ondertussen is het kwart over 11 en ga ik eten maken. Zelf nog erg voorzichtig maar voor Jn dan maar een maaltijd uit de vriezer gehaald worte/koolstamppot en ik moet nog even iets van vlees erbij zoeken.
Rond het middaguur gingen de alarmen, ergens bosbrand. Ook al heeft het geregend het is bij lange na niet genoeg.
Aan het schuren begonnen en het hoekdeel is nu geschuurd , jan dan de laag die eraf moet elektisch gaan schaven. Komt hij zo´n lange schroef tegen die met het hout is meegedraaid. Dus hij is al langer dan een uur bezig om die eruit te krijgen.
Hem net maar verwend met het laatste restje zelfgemaakte ijs. Moet wel aardig zijn want ik weet niet wat we nog meer tegen komen waar we hem voor nodig hebben. We moeten wat plekken in het dak door iemand met kennis laten beoordelen omdat we niet zeker weten of het een schimmel is. Zo ja wat we daar mee moeten zo nee kunnen we er dan overheen verven of niet. Ingrid heeft vanmorgen bekeken en is het met mij eens dat er her en der iets moet gebeuren ook al denkt Jannick daar heel anders over.
Het is ook altijd wel lullig dat hij altijd moet werken . veel en lang moet werken andere nu thuis ziten en allen krijgen 80%betaald van hun salaris door het kort werk verdrag met het land. Hij moet wachten tot het land betaald . Ik zei hem al wat in het vat zit verzuurd niet en recht op de rest blijft hij houden alleen nu wel heel zuinig leven maar dat moeten we momenteel allemaal. Ingrid hoort nu ook niets van wanneer ze moet beginnen en ik ook geen enkel idee.
Half 5 was ik klaar met het verven van de hoek op het balkon en het is praktisch dezelfde kleur , dat is meer geluk dan wijsheid. We kunnen pas verder als we het hout hebben. Klusje voor vandaag naar tevredenheid afgerond.
De week goed begonnen en ik heb inderdaad na de diaree van vanmorgen geen problemen meer gehad. Vandaag vooral veel gedronken en weinig gegeten.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.