Melanie is jarig

Oostenrijk, Gröbming

Een hele slechte nacht en van die dromen die nergens op slaan en alle tijden en dingen door elkaar gehaald werden. Zal wel ergens voor nodig zijn geweest , een soort nieuwe Ordnung. Ik was nog aan het dommelen kwam Theresa . Oma het is Meli´s verjaardag en ze wil pannenkoeken voor het ontbijt op bed. Dus ik Ok Theresa kom samen naar de keuken. Pannenkoek gemaakt en Theresa met een pannenkoek op een bord en een parapluutje erop naar beneden. Komt ze weer terug we komen allemaal boven eten . Ok dus de rest ook gebakken en allemaal een pannenkoek. Theresa had gevraagd wat ze wilde bij het ontbijt op bed en ze had voor de grap pannenkoek gezegd. Ik zei haar uw wens mijn bevel. Dus allemaal lachen- Jannick had een zak broodjes bij de bakker gehaald en voor later ongelooflijk lekkere gevulde Krapfen met Mokka, Eierlikor en Vanille voor Theresa meegenomen voor bij de koffie. Ik had tafel gedekt en dan moest Theresa heel hard lachen , Oma je hebt voor Sabrina ook gedekt maar die is er niet. Dat heet gewoonte. Maar eerst met zijn allen aan het ontbijt . Daarna gingen ze met zijn drieen kasten vullen. Om 12 met elkaar met de krapfen aan de koffie en nog doorgenomen wat van de kinderen weg kan. Ik heb dus 3 zakken vol staan met kleding die Sabrina niet meer aan kan. Melanie zei dat in de kasten van de kinderen ook veel is wat ze niet meer aan kunnen. Wat van Theresa nog goed is kan naar Sabrina en waar vlekken of iets kapot is kan gewoon weg. Dus er komt nog meer bij. Ingrid had echt 2 korte sportbroeken van Jannick van toen hij een jaar of 15 was bij de spullen van Theresa gedaan voor als ze groter is voor de sport of turnen. Wij denken dat Theresa dat nooit gaat halen. Dingen van haar zelf voor Theresa bewaard. Dat wil je Theresa niet aan doen. Verschrikkelijk beddengoed achter gelaten en er liggen al minstens 6 stuks die weg mogen. Jannick wordt nu ook gedwongen om afstand te nemen van veel dingen . Dat lukte ons niet zo goed maar nu heeft hij geen keus. Vol trots liet hij zijn kast zien kijk ik heb nog plaats over. Nu wil Ingrid alles hebben wat we weg doen. In mijn hart ergens arme kinderen en gelukkig ook veel te klein. Ik ga er nog wel dingen uit halen die wat ons betreft echt niet meer kunnen.
Jannick had het mapje gevonden van mijn parelketting en ik waaaaaaaaaaat waar zijn dan de parels? Jannick heeft overal gekeken en dan Ingrid gebeld. En later belde ze dat ze die had gevonden. Geen idee wat haar bezield om het uit de speciale bewaarmapjes trouwens echt leder te halen want parels zijn best teer. Het draad kan uitdrogen van waar ze op geregen zijn , je mag geen haarlak of andere dingen erop spuiten en ook niet in aanraking met parfum. Daar was ik zo zuinig op. Het is ook 24 kt goud. De oorparels zijn ook groot en in 24 kt gezet. Waren toen niet goedkoop en het zal niet minder geworden zijn.
Maar goed ik wilde eigenlijk alle zakken maandag bij de Caritas in de bakken doen maar nu blijf ik ermee zitten tot Ingrid volgend weekend weer thuis is. Misschien in de garage zetten. Ze heeft eigenlijk geen speelgoed voor Sabrina achter gelaten behalve een ballentent met ballen waar ze niet meer naar omkijkt, een muziekkleed waar je gek van wordt en waar sabrina ook niet naar omkijjkt. Verder heel veel knuffelbeesten en Sabrina heeft nooit naar knuffels omgekeken behalve een eenhoorn die ze van Meli´s Familie heeft gekregen en die is weg. Gelukkig heb ik nog heel veel duplo en nog andere dingen om te spelen. Vooral alles wat groot en onhandig is laten staan. Ze zegt dan ook alles wat ik gekocht heb neem ik mee en wat van mijn familie gekregen is maar ze is erg vergeetachtig en selectief. Want alle Peppa dingen zijn weg en die heeft ze van ons en van Jannick en Meli gekregen. Maar ik denk dat Sabrina weer nieuwe speeltjes van hen gaat krijgen. Theresa is in ieder geval blij dat al haar Lego Friends hier gebleven is. Heeft ze ook beneden allemaal van papa gekregen en ik heb boven ook Lego Friends van haar. De slaapkamer van Jannick is van pakhuis nu een mooie slaapkamer geworden. Nog niet klaar maar het ziet er nu al goed uit. Gewoon een ordelijk huis maakt al veel uit. We hebben nog een zolder en een kelder die uitgemest moeten worden. Om 3 zijn we naar beneden gegaan want Meli´s vader Heinz en Carmen en haar Oma kwamen. Die hadden ook de taart die ze gemaakt hadden bij zich. Dat was een reuze gezellige middag en toen ze weggingen wilden Jan en ik ook gaan maar Meli zei jullie blijven toch nog wat drinken en ja dat deden we. na een fles wijn met zijn vieren wat niet tragisch is wilde Jannick mij Gin laten drinken. Ik heb eigenlijk nooit Gin gedronken en hij had een Preiselbeeregin met Preiselbeere saft en soda wasser . Dat vond ik super lekker dan wat pure proefjes met een klein glaasje en daar was er een bij die Jannick van mijn zus Els had gekregen en die is echt super lekker. We hebben er picolinies bij gegeten. Theresa was braaf een filmpje kijken en mocht dan ook later naar bed,
Jannick en Meli zijn beide even gek, we hebben wat gelachen met elkaar. Een super geslaagde dag
Wew kijken nu nog wat netflix naar The crown.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Van harte gefeliciteerd Melanie met je verjaardag, fijn dat je zo verwend bent vandaag, en wat goed van Theresa, om je er een speciaal pannenkoek ontbijt te geven vandaag, ook Jannick gefeliciteerd met je vriendin. Maak er samen nog maar een gezellige week van. Hier bij ons heeft het voor het eerst goed gesneeuwd, en alles ziet er weer wit uit in Holland. veel liefs en groetjes van ons allemaal

Christina 2021-02-08 04:03:18

Gefeliciteerd!!! Wat een heerlijke dag zo! Het nuttige met het aangename, zou mijn oma vroeger gezegd hebben. 😉

Annemarieke 2021-02-08 11:45:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.