Jan en ik mogen samen voor een uitje.

Oostenrijk, Schladming

Vanmorgen al vroeg eruit want ik moest eerst langs de huisarts voor Jan en ik beide naar de internist moesten. De uitslagen van mijn ontlasting waren er en inderdaad geen enkele bacterie of ziekte. Mijn fysio moet vervolgd worden maar geen mogelijkheid om dat te doen pas in mei kan ik weer afspraken krijgen. Zinloos allemaal, heel veel fysiotherapeuten in de omgeving maar allemaal particulier en ik stink er niet meer in met dat bij betalen want de vorige keer was het zelf betalen en praktisch niets terug . Ik kreeg 80 euro van mijn 550 eurootjes terug. De hele regio zijn er geen Kasse therapeuten en ook het ziekenhuis doet het niet meer ambulant. Ik denk dat de aanstorm te groot was. Ik kan naar Radstadt maar dat ga ik geen 3x in de week doen. Ondertussen te laat voor de arts bij de Krankenkasse die maar tot 9 uur in Schladming zit want dan heb ik ook nog een Genehmigung nodig. Dan hadden we nog wel net tijd om even bij de Lidl wat inkopen te doen een daar zag ik dat Resi aan de Kassa zat. Pas klaar met haar studie en gediplomeerd bloemiste. Tja je moet wat.
Dan naar de internist waar we om 10.15 een afspraak hadden en we waren om 10 voor 12 aan de beurt. Ik klaag niet want hij neemt altijd ook voor ons de tijd en ook ik was er tussen geschoven. Terwijl we daar zaten en ik op het bord zat te lezen dacht ik er klopt iets niet. Want er stond dat je je parkeer ticket van de garage kon laten ontwaarden. Maar Jan had geen ticket want die had zijn auto aan de buitenzijde geparkeerd omdat de garage geblokkeerd was door een vrachtwagen. Daar had hij een ticket uit de automaat moeten halen en had hij dus niet gedaan. Dus hij heeft snel de auto naar de garage verplaatst voor we een bon kregen. Reed hij vanmorgen al helemaal verkeerd en toen ik zei je slaat verkeerd af zei hij ik kom er zo toch ook?. Nou nee zo kom je er zeker niet dus gedraaid en terug gegaan. Soms is hij zo eigenwijs.
Bij de arts bleek dat Jan echt dringend voor onderzoeken in het ziekenhuis moet en de internist gaat met de Dopplerklinikum telefoneren om tijdelijk een deel van zijn medicamenten af te stellen. Dan alsnog wordt het een hoogrisico onderzoek en moet hij in het ziekenhuis blijven. Het vermoeden is dat Jan darmkanker heeft . Hij moet er voor naar Schwarzach een keus waar ik achter kan staan.
Dan mocht ik en ja hoor wat mijn huisarts vreesde is dus zo mijn Pancreas maakt de problemen en ik heb opnieuw ook een Cyste eraan. Ook zei de internist dat mijn Pancreas de enzymen niet maakt die mijn eten moeten verteren dat zei de arts 10 jaar teug ook na de operatie maar vonden ze het in het ziekenhuis in Schladming niet nodig dat ik medicijnen gebruikte ter ondersteuning. Mijn internist zegt nu dat ik die wel nodig heb. Omdat ik al voor een gastrocopie en een colonscopie naar Schwarzach moet wil hij dat de onderzoeken en het weghalen van de cyste gelijk gecombineerd wordt. Ook ik moet deze keer stationair dus dan kunnen Jan en ik er een familie uitje van maken. De vorige keer hebben ze de cyste via een gastrocopie en de 12 vingerige darm verwijderd . Het probleem is dat er snel gehandeld moet worden omdat het bekend is dat kankercellen zich in de cystes verstoppen en als dat zo is heb je alleen overlevenskansen als het snel behandeld wordt. Het komt alleen nu allemaal erg klote uit want de 19e gaat Sabrina het ziekenhuis in en we weten niet hoe lang dat allemaal gaat duren. Er moet iemand zijn die voor Theresa zorgt. Anders moeten we toch maar op verschillende tijdstippen maar voor ons beide geldt dat het eigenlijk niet kan wachten.
Net maar een broodje gegeten want van koken kwam ook niets meer. Zodadelijk gaat Ingrid werken en die heeft met iemand van het ziekenhuis geregeld dat ik een aantal kapsules krijg zodat ik alvast kan beginnen want Jan kan morgen pas voor mij langs de huisarts gaan . Ik kan niet omdat ik morgenochtend lang werk en de huisarts kort zit.
Om 15 uur kwamen de meiden en ging Ingrid werken maar eerst een paar pillen voor mij ophalen bij een collega van haar in het ziekenhuis. Jannick zou half 6 thuis zijn maar niets en Ingrid kwam ook maar niet. Theresa was niet haar zelf en dan maar naar beneden en Jannick kwam toen ook thuis. Was al 19 uur , hij had vandaag de veegwagen en het moest af. Dus Theresa bedklaar gemaakt en dan ook Sabrina maar die moest nog wat eten. Theresa mocht haar cd luisteren en ik gaf Sabrina eten en Jannick had gedoucht en zei dat Ingrid er ook aan kwam. Dan naar boven en een pil genomen en nog wat eten. Ik was het spuugzat en na het nieuws van vandaag ook enigszins uit het lood geslagen.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

lastig die cystes. hebben ze bij mij ook op een ct scan gezien toen ik mijn ribben "brak" na een val. Moet nu ook voor een extra ct voordat de cystes zich veranderen in erger...

jeannette 2019-03-08 20:54:54

Gatver! Sterkte!!!

Annemarieke 2019-03-08 23:25:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.