Afscheid

Oostenrijk, Gröbming

Een niet zo´n goed nacht, Theresa werd huilend wakker en viel wel weer in slaap maar bleef in haar slaap elke keer om Mama roepen. het breekt mijn hart op dat moment. De laatste 3 jaar waren ook voor haar niet makkelijk en we zitten nu dan met de laatste loodjes maar het gaat haar niet meer goed. Ze is op en zeer verdrietig.
Kwart over 6 ging de wekker en naar beneden gelopen om even overleg met Jannick te hebben. Jannick gaat nadat hij Els en Erna heeft weggebracht naar het vliegveld Graz door naar Ingrid om kleding en andere dingen te brengen. We hadden overwogen om haar ziek te melden en mee te laten gaan. Gelogen is het niet want ze is geestelijk ziek. Jannick was bang dat we dan van voren af aan moeten beginnen maar de andere kant belt de school straks weer om 9 uur dat ze opgehaald moet worden. Jannick is gaan overleggen met Ingrid en die zei ook neem haar mee. Dus de school gebeld dat ze niet komt. Ze was helemaal blij dat ze met Papa mee mocht de tantes wegbrengen en dat ze even naar Mama mag. Wel geprobeerd haar te doordringen dat ze daarna echt moet wachten tot Mama met Sabrina weer thuis komt. De mooie V tech bal voor Sabrina hebben ze meegenomen die had Theresa uitgezocht voor Sabrina en Ingrid had om haar speel telefoon gevraagd en die konden we niet vinden.

Ik stond brak op en had weer mijn ochtend dat ik ziek was maar nu alweer aan het opknappen want als alles eruit is dan ben ik het ook echt kwijt en vandaag een beetje oppassen met eten en de medicijnen goed doseren. De eerste was in de droger al en de 2e in de wasmachine dan is al het beddengoed weg inclusief dat van Theresa wat ik nog moest wassen.
De dag begon met regen en een ongelooflijk donkere lucht en de regen werd hagel en de hagel werd sneeuw. Het sneeuwt dus en blijft liggen. Middageten is het restant van gisteren dus snel klaar.
Nu aan de koffie met ik dacht een stroopwafel die ze hadden meegebracht maar dit is nog vele malen lekkerder een chocoladestroopwafel.
Ik had mijn eerste kerstkaart gekregen van Els en gisteren op Pürgg heb ik bij het Weihnachtspostamt 2 kaarten van Pürgg in de winter gekocht inclusief stempel en de postzegels van Pürgg. Geschreven en aan hen beide meegegeven. Een mooie herinnering .
Ik ben nog niet eens toe gekomen aan kerstkaarten maken en dus ook niet geschreven. Eerst wilde ik ze niet maken want we wisten niet hoe het Sabrina zou vergaan en nu ben ik er totaal niet aan toegekomen. Ik hoop toch dat ik kerstkaarten krijg want ik heb ze wel alle jaren trouw gestuurd. De gezelligheid ten top als ze op het plankje staan of hangen. Normaal heb ik al een kerstboom maar ook gewoon nog niet aan toegekomen nog geen feestverlichting of versiering niets. Het grootste geluk is toch als we op de 24e allemaal weer thuis zijn en samen kerstavond kunnen vieren. Het lijkt al wat want Jannick had de kaart die zij hebben gekregen ook bij mij opgehangen. Sabrina wil ook altijd kaartjes kijken bij mij , het maakt haar niet uit wat er hangt .

Ik geloof dat ik zo wel even moet uithuilen van alle emoties niet alleen de vreugde dat mijn zusjes er waren maar ook de emoties om Theresa soms moet het er gewoon uit.

Wij besloten om samen naar Liezen te rijden om een kerstboom te kopen. Het was nog te doen ondanks de sneeuwval. We vonden vrijwel gelijk een boom bij de Obi en dat voor 12,99 Euro. Dat is wat anders dan de Spar hier vanaf een 35 Euro. Terug naar huis gereden en het werd steeds slechter en donkerder en we reden uiteindelijk in sneeuwbuien en mist. Ik heb Jannick ook gebeld om te vragen of hij al onderweg was en hij was pas bij Mureck. Dus dat gaat nog even duren.Het is nu bijna 16 uur. Ik ben nog steeds met was bezig want beneden ook maar een was in de machine gedaan die kan dan straks nog in de droger. Er ligt nog meer was in de mand beneden maar daar begin ik dan morgen wel aan. Jan maakt een kruis onder de boom en trekt even het laken bij het bed beneden erover. Dan kunnen Jannicks slaapspullen terug erop. Ik moet dan samen met Jan ook even Theresas bed weer opmaken want ik krijg het hoeslaken er niet om. Dan vind ik het wel weer genoeg voor vandaag.

Ik kon het toch niet laten dus was nummer 3 zit nu in de droger en was nummer 4 in de machine. Dan is het maar weg. Ik was het in de machine van Ingrid want dat is een 8kg en die van mij een 7Kg.
Theresa kwam thuis ze heeft zich uitgekleed en is gaan slapen dat deed ze dus ook gelijk om half 7.Ingrid belde later omdat de Skiclub naar morgen is verzet en al om 16.15. Sabrina heeft haar eerste stapjes geleerd , ze kan dan haar been bijtrekken en een paar stappen doen. Ze proberen met logopedie het kwijlen terug te brengen want dat doet ze extreem. Ingrid zit er ook doorheen en wil eigenlijk ook naar huis maar ze moet echt even doorzetten. Jannick vroeg of wij het weekend willen gaan. Maar ik heb gezegd dat ik het nog niet weet. Het hangt ook af van de weersomstandigheden en het is wel erg ver om heen en weer te gaan. Ook hangt het af of Theresa dit weekend al gaat skien met de Club. Komt tijd komt raad.

Nog goed nieuws , Els had een optie genomen op een huis hier voor de vakantie. Nance heeft het gezien en die vindt het ook mooi dus hebben ze definitief besproken . Ik zie ze dan eind Augustus.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.