Dagje medische rompslomp

Oostenrijk, Gröbming

Zo dat was echt niet meer te harden, Jan hoest in de nacht en hij snurkt zo erg dat ik het nu genoeg vond. Hij moest van mij naar de huisarts, Gelijk zijn medicamenten doorgekeken en weer een zootje en het klopte niet. Dus een lijst gemaakt en samen met de huisarts alles op een rij gezet en recepten meegenomen. Jan vindt dat hij het zelf kan maar hij kan het gewoon niet. Dus hij mag niet meer aan zijn pillen komen en ik zet ze uit voor een week. Het is gewoon gevaarlijk dat hij medicijnen niet gebruikt kon ze nergens meer vinden dus dat doet hij al enige weken en ze zijn voor zijn bloeddruk die ook volgens de huisarts nog veel te hoog is, Hij had tegen mij gezegd dat hij een bepaald suikermedicijn niet meer hoeft maar dat geloofde ik niet want dan zou hij wel heel erg omlaag gaan met zijn medicijnen en dat klopte dus niet hij moest ze nog steeds 2x op een dag maar in een andere hoeveelheid. Hij heeft er nu ook zelf bijzeten en wat ze ook aan hem vraagt krijg je als antwoord dat weet ik niet of haalt zijn schouders op. Dit is niets nieuws dat had hij voor zijn ziekte al. Zijn er ook wel heel veel dat zelfs ik moet oppassen. De lijst van de huisarts hangt nu in de keukenkast . Dan alle verwijzingen met haar doorgegaan en afgesproken dat als Jan alleen komt dat hij een briefje van mij meekrijgt met wat er is en gedaan moet worden en zij schrijft het in zijn diabetes dagboekje als er wijzigingen of andere dingen zijn. Ik kan gewoon niet altijd meegaan. We waren tot spijt voor de mensen na ons lange tijd bezig om alles op een rij te krijgen en de taken hoe verder. Dan ben ik naar de apotheek gegeaan om alle medicijnen te halen en daarbij aanwijzingen te geven over wat voor tabletten en zo want sommige moeten gebroken kunnen worden. Klaar en naar huis en eerst een kop koffie. Was ondertussen half 12 en Jan heeft restanten te eten gekregen en ik wel een smoothy. Dan gaan telefoneren en organiseren van papieren van de medische papieren van Jan.
Morgenochtend moet hij nuchter gaan bloedprikken volgens hem pas gedaan maar dat bleek februari geweest te zijn. Dan kunnen we gelijk de verwijzingen aanvragen die ik nog nodig heb. Ingrid zei zonder datum aanvragen die kan je er dan zelf opzetten.
Dan moet ik tussendoor tijd vinden om nog wat artsafspraken vast te zetten maar moet morgenochtend daarvoor bellen. Dan rijden we naar de Krankenkasse in Schladming voor zijn goedkeuring voor de MRT en de MRA , een aanvraag fiat voor mij voor mijn speciale zolen moest even slikken toen ik 189 Eurootjes mocht betalen en volgens hen was het een private aankoop maar de verwijzing kwam van de neuroloog . Een kilometervergoedingspapier voor Jan want je maakt wel even kilometertjes met naar de artsen gaan. Dan zijn zijn REha papieren gekomen en hij moet door de districtsarts gezien worden neem ik gelijk maar mee anders moet ik de 24 juni weer. Kan het niet dan moeten we wel de 24e weer.
Als dat allemaal geregeld is mogen we weer naar huis maar dan zal het wel etens tijd zijn. In de middag moet Ingrid naar Haus voor de homeopathische medicijnen voor Sabrina dan moet ik op beide passen maar ik moet met Theresa om 15 uur bij de bieb zijn voor de voorlees en spelmiddag. Dan is Ingrid nog niet terug dus maar met zijn allen met de kinderwagen daarheen. Hoe bedoelen die mensen toch als je bent gepensioneerd weten ze niet wat ze met hun tijd moeten.
Ik heb voorlopig weer een agenda tot eind juli vol staan voor Jan maar een map aangelegd of wel zijn eigen medische dossier want die mag hij overal mee naar toe slepen. Nu is het 15 uur en het zit me tot boven mijn hoofd. Dus gewoon even nu niets meer alle voorbereidingen en papieren voor morgen zijn klaar en de rest komt wel. Mijn eigen administratie wacht ook nog op me maar ook daar heb ik nu even geen zin meer in. De tandarts maar afgezegd want daar ontbreekt me echt het geld even voor. Het enige wat ik zo nog wel ga doen zijn de aanvragen voor de Krankenkasse die per mail moeten worden gedaan voor strips en naalden. Maar dat moet op de andere pc aan mijn bureau en ik zit nu gewoon lekker op de bank met de andere. Ingrid heeft de toewijzing voor de Reha voor Sabrina gekregen aanvraag in januari en nu de goedkeuring en dan ontbreken er weer papieren omdat het zo lang heeft geduurd en de papieren maar 3 maanden geldig waren dus moet ze ook weer naar Liezen om ze opnieuw aan te vragen ja ze weten je hier wel op draf te houden. Door de therapien van Sabrina lukt het niet op de enige 2 ochtenden dat het kan er heen te gaan en zo blijf je in een cirkeltje rondlopen.
Het weer is niet bijzonder maar wel beter dan gisteren , vanmorgen regen en in de middag droog met flinke bewolking, heel koud is het niet met 14 graden. Maar de ijsheilgen zijn nu voorbij dus kan het alleen maar beter worden. Boven was er flink sneeuw gevallen maar gelukkig bleef dat boven. Wel heel veel wateroverlast en overstromingen in de Steiermark. Ik hoor de kerkklokken dus er is een begrafenis en de kerk gaat uit of ze lopen naar de begraafplaats. Ja als je op het land leeft leef je ook met dit soort dingen.
Was voor de begrafenis even redelijk weer maar daarna hoosde het weer en doet het nog en het ziet er tot na de pinksteren niet goed uit blijft een beetje hangen in de bergen.
Nou ik heb me er toe aangezet om de aanvragen voor de diabetiker zaken voor ons beide klaar te maken en verstuurd. Was blij dat ik dat ook nog maar even gedaan had want de berg was vandaag wel erg hoog. En dan nu morgen weer een dag. De laatste restjes kaas en crackers opgegeten en Jan het laatste stuk gebakken leverkaas en ik geloof dat w nu aardig door al de restanten hebben heen gegeten. Het was geen straf van alles wat. Nu mijn batterijen maar eens gaan vervangen van mijn gehoor apparaat die tettert al voor de 2e maal.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.