Jannick 2e algemeen klassement NK klassiek

Duitsland, Reit

woensdag 26 januari
Vandaag het Nederlandse Kampioenschap klasssiek over 7,5 km, het sneeuwde alweer flink en dat ook al sinds gisteravond. Dus dat was eerst de auto uit graven een pad achter de auto maken zodat we van het parkeervak weg konden komen.
Dan naar Reit en skies waxen , dat was een groot probleem want het is ook warmer geworden en dan al die nieuwe sneeuw. De meesten hadden geen enkele grip of afzet en er werd druk geprobeerd wat wel kon werken. Jannick heeft na het waen besloten op chemical skies te gaan lopen want de waxskies liepen niet.
Het werden 3 rondes van 2,5 en na de eerste ronde lag Jannick ver achter , ik dacht dat wordt niets maar in de 2e ronde kwam hij op de 3e plaats door en in de laatste ronde heeft hij tot op de streep met Leo Lansbergen gevochten om nog 2e te worden. Als eerste finischte Herbert Cool maar die werd gedisqualificeerd omdat hij skies gewisseld had en dat is verboden. Dus Jannick schoof een plaatsje op in het algemeen klassement en werd dus 2e ,het had minder erg geweest als Herbert zijn startnummer had afgedaan zodat iedereen had geweten dat hij niet meer in de race was maar hij is doorgelopen met nummer en ook door de finisch. Er waren veel uitstappers en ook Sijbrand die ook een goede concurent voor Jannick is.Het was echt weer waar Leo uit de verf komt, die heeft een dieselmotor en loopt dan het hele parcours op zijn armen. Dus een verdiende eerste plaats voor hem Het betekend ook voor Jannick dat hij 1e is geworden als junior in de seniorklasse want Leo is master, maar die huldiging is vrijdag.
Jannick zei dat de gok van de skies bij hem zat in een slechte start maar omdat er dan 60 mensen over de ronde hadden gelopen en het natter zou worden waardoor de skies zouden gaan lopen. En dat was een goede gok geweest. Het verklaard dus ook waarom hij de eerste ronde slecht door kwam.
De verrassing was bij de dames Nicole de Wit die als 2e finishte maar omdat Anna die als 1e binnenkwam Russische is ,dus overnam Nicole de 1e plaats op het podium.Tosca de Wit werd 3e in het algemeen klassement dames. Ze zijn dus ook in hun klasse kampioen.
Straks heb ik afdaaltechnieken op de piste, met de skatingskies. Ik hoop dat ik het kan volgens Aad moet ik het kunnen. Jannick gaat met de jeugd als begeleider ook daar snowtubing doen.
Morgen de wedstrijd skating ook over 7,5 km. Dus ook 3 rondjes van 2,5 km.

De eerste wedstrijd was op woensdag 26 januari. Klassiek over 7,5 km over 3 rondjes.Het probleem was het waxen. Geen grip en ik besloot op chemicalskies te gaan lopen en anderen besloten op zero of schubben te lopen. Ik ging goed weg en ik dacht met Leo Lansbergen op het laatste stuk om de 2e en 3e plaats te vechten. Maar wat we niet wisten was dat Herbert onrechtmatig met nummer om gefinisht was en gedisqualificeerd was omdat hij skies had gewisseld. Dat is absoluut verboden.
Dat hij de race afmaakt als training heb ik geen bezwaar tegen wel dat hij als woldcup atleet beter had moeten weten, en dat hij het op zijn minst kenbaar had moeten maken door het startnummer omhoog te trekken of uit te trekken en zich niet als winnaar had moeten laten binnen halen. Ik denk dat als ik had geweten dat ik met Leo om de 1e plaats vocht ik misschien nog wel ergens een restje vandaan had geperst, en nu Leo winnaar is geworden hem de zege aan de finish is afgenomen. Ik heb veel respect voor Leo en gun hem de overwinning zeer zeker want we strijden wel eens vaker tegen elkaar en soms win ik en soms wint Leo.
Ik was dus 2e op de klassiek overal en 1e in de senioren heren klasse. Ik ben nog geen senior maar er is geen junior klasse.Maar dik tevreden met het resultaat. Jannick

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

26 januari 2011 13:16 | Door: Jeannette Barentsen-Geelhoed leuk al die namen weer eens te lezen wist niet dat na 15 a 20 jaar al die namen nog steeds bij langlaufen hetzelfde zijn... leuk ! Jeannette in Tirol (Auffach)

molenaar.ruesink 2017-05-05 17:12:32

27 januari 2011 15:30 | Door: Annemarieke Gefeliciteerd!!! (ik mis je wel op facebook!) ;-)

molenaar.ruesink 2017-05-05 17:12:46

28 januari 2011 03:15 | Door: Christina Gefeliciteerd met Jannicks 2e plaats bij de Nederlandse Kampioenschappen. Wat een mistis weertje was het daar, groetjes uit Heemskerk aan de Zee,Nederland