Het is weer erg warm

Oostenrijk, Gröbming

Kwart voor 8 wakker en goed geslapen. Ik heb tot kwart voor 9 ontbijt tv gekeken en dan gaan douchen. Aankleden, vaatwasser leegruimen, de wasmachine leeghalen en op het balkon hangen en de keuken opgeruimd. Dan wilde ik een koffie en ontbijt maar de telefoon ging en het was Ingrid. Ze wilde de E cards van de kinderen ophalen . Jannick gebeld nam niet aan , Meli had een med. afspraak dus die was er ook niet. Dan maar beneden kijken of ik in de puinhopen wat kon vinden. De map vond ik met alles erin behalve de Ecards. Ik Jannick weer gebeld en een berichtje achetrgelaten. Ingrid kwam maar helaas pindakaas en ik zei haar dat waarschijnlijk Jannick ze in zijn portemonnee heeft. Ze vertelde dat de school arts bij Theresa heeft geconstateerd dat haar voeten niet goed zijn. Wij vinden ze heel normaal want ze heeft net zulke voeten als Jannick. Ze hebben bij Jannick er nooit iets aan kunnen doen behalve later inlegzolen. Ze heeft ook van die sikkelvoeten dat had ik Ingrid toen Theresa klein was al gezegd. Het ging bij Ingrid altijd allemaal vanzelf over , Jannick is 30 en heeft ze nog. Als ik zei goede schoenen dragen dan kreeg ik als antwoord ja die heeft ze het zijn orthofit. Maar in mijn ogen waren ze wel leuk en duur maar geen gezonde schoenen. Een dichte hiel is al een voorwaarde. Ze heeft met Jannick niet gesproken over wat de schoolarts heeft gezegd en ook niet dat ze naar een voetspecialist zou gaan. Dus dat was heen en weer lopen en net toen ik aan mijn koffie wilde beginnen belde Jannick en ja die kaarten heeft hij nog. Nu kwart over 10 en aan mijn koffie.
Het is nu al zeer warm en zonnig en de temperaturen worden meer dan 30, morgen dan weer warmer dan worden ze 35 en zo toch weer een heel warm weekje.
Ik heb voor het eerst een bloemkoolbom gemaakt, niet moeilijk en het was een enorm ding geworden dus de helft naar Meli en Jannick gebracht. Wij kunnen morgen nog wat ervan eten- Het is een bloemkool die je in zijn geheel kookt. Dan goed laat uitlekken en rondom een kleine laag gekruid gehakt naar smaak als een laagje erom heen doen . Dan bekleden met plakjes spek , ze doen het vaak op zo´n gril dan maar ik heb het in de oven gedaan. Tot het spek knapperig en bruin was. Wouw dat was best lekker en vulde ook goed. Ze geven vaak een bijlage van iet van aardappels erbij maar hadden wij niet nodig. In de middag al het karton in de auto gedaan brengen we morgen weg.Volgens Jan is de droger echt afgeschreven dus vanmiddag een nieuwe gekocht. Weer een warmepomp droger. Lange tijd bezig geweest met vergelijken en een energie zuinige gekocht . Als het meezit komt de droger woensdag al.
Jannick was niet al te laat thuis en ze waren weer bezig met de woonkamer. Ergens moet je beginnen.
Theresa heeft al een uitnodiging gekregen voor een feestje in het nieuwe schooljaar . Ik moet er om lachen want ze is heel vaak het enige meisje die wordt gevraagd door een jongen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Lekker hoor!!! Bij mij gaat er ook nog kaas over. 🤭

Annemarieke 2021-06-29 14:55:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.